Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum henüz onaylanmadan işe girebilir, vergi indirimine başvurabilir miyim?

beyzas

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben dün heyete girdim ve %42 oran verildi . Heyet 15 gün sonra rapirunuzu alabilirsiniz dedi. Raporu almadan bir işe baslayabilirmiyim daha sonra raporu alıp işyeri yazısıyla vergi dairesine vergi indirimi için basvursam olur mu.işyeri enbastan mi beni engelli statüsünde göstermeli ne yapmalı nasıl bir yok izlemeliyim

kardeşim. rapor olmadan işe giriş yapamazsın. ki yaparsanda sağlıklı olarak yaparsın rapor cıktıgında şirkete teslim edersin sonra engelli kadrosuna geçiş yaparsın ki oda engelli kadrosunda boşluk varsa yoksa işinize son verilir. zaten 2 ay deneme süreniz vardır sizde şirkette bir birinizi 2 ay denersiniz sorun cıkarsa da ayrılırsın. benim sana tavsiyem işe girme bekle raporu al hem belki engelli kadrosuna bile giremeyebilirsiniz yani %40 altında raporda alabilirsiniz.

Geçmiş olsun engeliniz nedir işyerine heyete girdiginize dair bi kagit verirseniz belki kabul ederler şansınızı deneyin..

Dün heyet %42 oranınız dedi 15 gün sonra alın raporunuzu dedi

beyzas;
çok saçma oranı söyliycek ama raporu 15 gün sonra verecek bence heyete gidip tekrar sorun böylesini ilk defa duydum.

saglık kurulu

merhaba ufuk bey bu konuda yardımcı olursanız mutlu olurum.Tr ye gelıp heyete gırdim ve %42 oran verıldı. 15 gün sonra gelıp raporunuzu alın dedı dr. sımdı veregı ındırımınden fayudalanabılmek ıcın rapor gelmeden mı bır ıs yerıne ıse gırmem gerek yoksa raporumu aldıktan sonra mı ıse gırıp ısyerı yazısı ve raportla vergı daıresıne basvurmam gerekıyor yardımcı olursanız cok mutlu olurum.

farketmez iki şekilde olur ama müracat ettiğinizde hertürlü çalışıyor görünmelisiniz

ıs yerıne engellı statüsünde mı yoksa normal statüde mı baasvurmam gerekıyor. basvurdıktan hemen ertesı gün yazı alıp vergı daıresıne versem olur mu

beyzas

Elde rapor olmadan vergi indirimine başvuramazsınız ki. Yani, işe giriş yapabilirsiniz, sorun değil, ama vergi indirimi başvurusu için elde rapor olması şart.

Yani yarın girişimi yapıyorum haftaya raporumu aldığımda is yerinden yazı alıp raporla beraber vergi dairesine basvuruyorum .birde is yerinden nasıl bir yazı almam gerek.ikincisi rapor öncesi sağlıklı eleman girişi yapıp sonra engelli vergi indirimine başvurmak sorun yaratmaz mi .yada baştan mi engelli statüsünde ise girisi yapmalıyım açık yardımcı olursanız coook mutlu olurum

beyzas

Engelli statüsünde başlayıp başlamamanın bir önemi yok.

XXX VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI’NA
Gelir ve Kurumlar Vergileri Müdürlüğü

………………………………………isimli personelimiz…………………sigorta sicil numarası ile...../…/…… tarihinden itibaren işyerimizde çalışmaya başlamış olup halen görevine devam etmektedir.

Engellilik indiriminden faydalanması için gereğinin yapılmasını arz ederim.

…../…./20….

ADRES: İşyeri yetkilisi
İmza Kaşe

Vergi Dairesi :
Vergi Sicil Numarası:

tsk ederim bülent bey mecburen bu ay sonunda tekrar tr ye gelip ise giris yapicam benim kaygim ankaradan cvp gelmeden işyeri cikisimi verirse vergi dairesi işlemleri durdurur mu

beyzas

Vergi indirimi için başvurduktan sonra işten çıkışınızın yapılmasında hiç bir sakınca yok. Vergi indirimi başvurusu için çalışıyor olmak lazım, sonuçlanması için değil. Sadece, işten çıkarsanız, bilin ki vergi indirim sonucu işyerinize gönderilir. Orada takip edilmesini sağlayın, evraklar geldiğinde kaybolmasın

peki bülent bey benim oran tam sınırda% 42 sitede bir cok kişinin oranlarinin ankarada düşürüldüğünü okudum acaba işitmeden de oran düsürme oluyor mu başina böyle bir sey gelmis olan var mi cünkü ben bir isitmeden heyete girdim

beyzas

İşitme çok net tespit edilen bir durumdur. Doğru test sonuçları net olarak belirtilmişse, oran aynen onaylanacaktır.

Üst Alt