Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum işyerime mail olarak gönderildi. Bu raporu kullanabilir miyim?

dogus_83

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Yaklaşık 3 ay önce vergi dairesine teslim ettiğim raporum nihayet onaylandı ve Ankara'dan işyerimize raporum ve işyerim için yazılmış dilekçe gönderildi mail ortamında gönderilen bu belgeler aslı gibidir olarak kabul edilir mi yoksa kargo ile bu belgelerin orjinalleri de bana gönderilecek mi? Çünkü indirimler ve bedava ulaşım için başvurularda raporun orjinali istenmekte, benim elimde sadece hastaneden aldığım rapor var ancak onunda altında heyet imzaları yok

Teşekkür ederim.

dogus_83

Orijinal ya da noter onaylı nüsha lazım. İnternetteki belge maalesef kullanılamaz

dogus_83,
Hayır gönderilmez siz gidin aslını isteyin verirler ilse alırsınız vermez ile kimliğini bırakırsın raporunu alırsın notere gider aslı gibidir bir nüsha yaptırırsın kendine..

Hastane'de sadece raporunuz olur.
Onu aslı gibidir yaptırıp alabilirsiniz.
Vergi indirim belgesinin onaylı nüshası için Vergi Dairesine başvurmalısınız.

bilgi amaçlı olarak yazmak isterim, engelli raporumu aldığım hastaneye gittim ve raporumun aslını istiyorum dedim tamam dediler 2 gün sonra gelin 4 tane aslı görülmüştür ibareli raporu alabiirsiniz. Dün gittim 4 tane aslı gibidir raporumu aldım herhangi bir zorluk cıkartmadılar.

Dün muhasebe departmanından aradılar ve elimdeki rapor ve gelir idaresi başkanlığından engelli indirimi onay yazımla beraber işkur ve sgk ya gidip oradaya kayıt olmam gerektiğini söylediler, bu sabah sgk gittim raporumu ve evrağımı gösterdim bundan sonra özel sektör olan işyerimde engelli olarak çalışmam için size bu evrakları ibraz etmem gerekiyormuş dedim öyle birşey yok dediler.

arkasından işkura gittim durumu anlattım ordak görevli sgk ya neden gittiniz gerek yoktu dedi, sistemden baktı evet şuan sgk sisteminde normal çalışan gözüküyorsunuz dedi, raporumu aldı sisteme kayıt etti tamam dedi artık engelli olarak tanımlandınız sisteme dedi?

bu işleyiş normalmi arkadaşlar bir yerde eksik varmı acaba, bilgisi olanların yardımlarını rica ederim.

herkese geçmiş olsun.

dogus_83 işlemleriniz doğru İşkur a gitmeniz yeterliydi engelli kaydınız için gerekli gün ve hizmet yılını tamamladığınızda emeklilik ićin sadece SGK gideceksiniz

dogus_83 gelen maili çıktı olarak aldığınızada e-imzalıdır. kare kod barkod vardır veya doğluğunu şu siteden yapabilrsiniz gibi bir ibare mevcutmuydu belki raporları ve ona benzer evraklarıda belki böyle yapmaya başlayacaklar veya başladılar . E devletten e imzalı bir çok evrağın doğruluğu kontrol ediliyor

hakanmemik

direkt olarak orjinal belgeleri taratıp işyerine mail atmışlardı benim, sonradan gidip hastaneden raporumun 4 tane onaylı nüshasını aldım

merhaba
benim sormak istediğim raporumu ankara ya gönderdim %43 olarak onaylandı. vergi indirimi aldığım raporun bende olmasına gerek varmı yani hastaneden alınan raporun haricinde başka bi rapor dahamı oluyor? ayrıca şuan çalışmış olduğum iş yerinden ayrılma durmunda vergi indiriminde herhangi bi sorun yaşar mıyım rapor o işyerinde onaylandığından ötürü başka bi işe girdiğimde ankara ya tekrarmı göndermek gerekiyor şimdiden teşekkürler kolay gelsin

şuan için eviss de iş yerine gönderilmiş deniliyor süreç alabilir diğer soruma cvp vermemişsiniz farklı bi işyerine geçtiğimde o rapor yeterli olacakmıdır?
teşkkürler

günaydın özgür bey 26.01.2018 İşleminiz sonuçlandı işyerinize gönderildi. eviss e düşen bilgi doğrultusunda vergi dairesine gitsem raporun aslını alabilirmiyim ist gelmişmidir raporun aslı

Üst Alt