Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Maliye tarafından düşürülürse nereye nasıl itiraz etmem gerek?

E®KAN

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar sitede bu konuyla ilgili birçok konu var fakat hepsi ayrı ayrı şeylerden bahsediyor. ben burdan soracağımı sorayım da, sonra gerekirse cevabımı aldıktan sonra silinir topic;

Geçen sene Çalıştığım kurum vergi dairesine vergi indirimi için yazı yazdı. Vergi dairesi Hastaneye yolladı, raporum %45 çıktı ve bir ay sonra Ankara'dan %19 olarak geri geldi.

Bu ay tekrar çalıştığım kuruma yazı yazdırdım. Çalıştığım kurum vergi dairesine vergi indirimi için yazı yazdı. Vergi dairesi Hastaneye yolladı, raporum (%44 + ÇALIŞABİLİR) çıktı ve Ankara'ya gitti.

düşürülerek gelirse itiraz etmek istiyorum bu sefer.
Şimdi;bu itirazımı İl sağlık müdürlüğüne mi yoksa Ankaraya mı yapacağım ?

Mahkeme ve diğer işlemler ne kadara mal oluyor ?
Bu iş bizim ne kadar zamanımızı alıyor, çalıştığımız kurum Ankara'ya gitmemiz gerekirse izin verir mi ?

Nasıl bir dilekçe ve nereye yazmam gerekiyor?

dilekçemi bulunduğum ildeki vergi dairesine mi vereceğim? orası kabul etmezse nereye vereceğim.

Raporu Maliye düşürürse, maliyeye itiraz edeceksin Erkan.
Evet, dilekçeyi başvuru yaptığın vergi dairesine vereceksin. Orası kabul etmek zorunda, aksi mümkün değil.
http://www.engelliler.biz/forum/sak...indirim-raporunuzu-dusururse-itiraz-edin.html

Bağlayıcı olan sakatlık oranı cetveli'dir. Sen bu cetvele göre %40 ve üzerinde rapor alırsan, er ya da geç vergi indirim hakkını elde edersin.

Mahkeme süreci olursa, çok masrafın olmaz. Bu tür davalar kendiliğinden işler... Ankara'ya gitmene gerek olmaz.

Çok teşekkür ederim, gelişmeleri bildiririm...

Ben ankara ve istanbul il sağlık müdürlügüne gönderdim itiraz dilekçesini yanlışmı yaptım acaba...

OturanBoğa "Evet, dilekçeyi başvuru yaptığın vergi dairesine vereceksin. Orası kabul etmek zorunda, aksi mümkün değil." diyorsunuz, ama ben daha geçen hafta Cağaloğlu vergi dairesine gittim. İtiraz dilekçesini MALİYE BAKANLIĞI GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI MERKEZ SAĞLIK KURULUNA ANKARA'ya göndermem gerektiğini söylediler. İadeli taahhütlü posta yoluyla Ankara'ya gönderdim sonucu bekliyorum.

Gelince cvp yazarmasın buraya bende göndercem bugun yarın ankara inşallah kabul ederler...

İnşallah ederler tabi ki yazarım cevap gelince

Yok yok, kastettiğim şey, dilekçeyi SGK'ya hitaben yazacaksınız ve vergi dairesine vereceksiniz. Ama direkman sgk'ya da gönderebilirsiniz... İkisi de olur.

Anladım dediğim gibi ben Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı Merkez Sağlık Kurulu'na hitaben yazdım ve oraya Ankara'ya gönderdim ellerine ulaşmış posta geldi, sonucu bekliyorum geldiğinde paylaşırım sonucu.

Arkadaşlar itiraz dilekçeme cevap geldi maalesef olumsuz :(

itiraz dilekçene nasıl bir cevap geldi bende aynı merkez sağlık kuruluna itiraz dilekçemi gönderdim ve beni tekrar kendi hastanelerine sevk ettiler sende nasıl bir cevap yazıyor ?

Çok üzüldüm, eski % niz kaçtı, kaç olarak geldi?
Bende bulunduğun ildeki vergi dairesine yazacağım...

Arkadaşlar itirazlarınızı MALİYE BAKANLIĞI GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI MERKEZ SAĞLIK KURULUNA ANKARA ya gönderin yada elden teslim edin ve teslim ettiğinizde size verilen teslim alıntısını saklayın 60 gün içinde hiçbir cevap gelmemesi durumunda kurum itirazınızı red etmiş sayılır olurda cevap olumsuz bir cevap verirlerse 60 gün içinde bağlı bulunduğunuz ilin İDARİ mahkemesine cüzi miktarda bir harç yatırarak mahkeme açabiliyorsunuz.Bu konuda kiziroğlunun yazdığı örnekteki dilekçeyide kullanabilirniz ek olarakta mutlu engelli hattını arayın onlardan daha önce açılan mahkemelerin danıştay kararlarını faks veya mail yoluyla isteyin ve itiraz dilekçenizle birlikte mahkemeye sunun saygılar...

güli;

Hiç vakit kaybetmeden bağlı bulunduğun İlin İdari mahkemeye başvur itiraz dilekçen sana gelen cevap ve mutlu engelli hattını arayıp onlardan benzer davalara ilişkin kararlarıda iste ve dava dilekçene ekle biraz uğraşırsın ama mutlaka sonuç alırsın

ceren.kozaner

cevap kısaca şöyle : dosyanızda sakatlık bulguları "Bilateral psödafaks, DM Tip 1 ilgli yönetmeliğin "görme, endokrin sistemi bozuklukları bölümüne göre DM % 30, Bilateral psödafaks % 0 balthzard formülüne göre % 30 tespit edildiğinden çalışma gücü kayıp oranını değiştirecek bir hususa rastlanılmamıştır.

Benim burda anlamadığım şu kısım raporumda görme sistemi Bilateral psödafaks % 21 yazılı Ankara % 0 diyor. Ama şöyle oldu raporum Ankara'ya gitti 3 ay sonra benden camlı camsız görmemi istediler bende tekrar göz için heyete girdim acaba heyet ikinci muayenede bana göze sağlam % 0 oranımı verdi diye aklımda soru işareti var.

E®KAN;

Eski yüzdem % 44 tü % 30 olarak geri geldi. Bulunduğun ildeki vergi dairesi kabul edecek mi ki ben Ankara'ya yazdım itiraz dilekçesini

Hiç bilmiyorum ben bulunduğum ildeki vergi dairesine vereceğim, ısrar edeceğim almazlarsa Ankaraya yazarım...

melih80 bazıları idari mahkemeye başvur dedi bazıları tekrar rapor çıkarmamı önerdi ben önce idari mahlemeye başvurumu yapacağım büyük ihtimalle. "Bu konuda kiziroğlunun yazdığı örnekteki dilekçeyide kullanabilirniz " demişsiniz nerde o dilekçe acaba?

İyice aklım karıştı itiraz dilekçesine tekrar itiraz dilekçesi yaz diyen var, dava aç diyen var, yeni rapor al diyen var :)

güli

benim %64 olan raporumu %27 ye düşürmüşlerdi.Benim itiraz dilekçeme yanıt hakem hastaneye gönderdiler % 50 aldım ve onaylanarak geri geldi erken emeklilik hakkını kazandım yani

Erkan bey engeliniz nedir, diğer arkadaşların hem rapor derecesi hakkında bilgi olması kıyaslama açısından, bunuda belirtirseniz iyi olur cok özel değilse.Bende pazartesi heyete gireceğim , hastane %32 vermişti ankara %27 verdi 3 sene evvel, benim sol ayak bileği çalışmıyor, hem hareket hem his yok, sağ ayak bileğide kuvvetsiz uyuşuk.Eğer şimdiki raporumda buna yakın cıkarsa rapor olayını tümden rafa kaldıracağım, emeklilik için prim günüm tamam olmasına rağmen yaşı bekliyeceğim mecburen.

faruk34;
Benim sağ backta 27 cm kısalık mevcut, ayrıca sağ diz donmuş vaziyette yani dizim katlanmıyor. Bunlardan birine %27 diğerine %20 veriyorlar. Sağ kulak kepçemde deformeler var % 3 de ordan veriyorlar . Formüle göre % 43 çıkıyor abiciğim...

E®KAN;

Ankaradaki merkez sağlık kurulu cok düşürmüş rapor oranınızı, yeni rapor alacaklar 2 kere düşünsün, haseki hastanesi 80 lirada para istiyor heyet için.

ceren.kozaner
daha öncede yazdığım gibi benim raporum Ankara'ya gitti Ankara raporumun Merkez Sağlık Kurulunca incelenmiş ancak kesin bir karara varılamadığını ilgili sağlık kuruluna sevk edilmesini yazmış vergi dairesine. Vergi dairesi beni arayıp buraya gelin sevk yazınızı alın heyete girmeniz lazım dedi.Gözden heyete girdim sonucu hastane gönderdi ben görmedim ne yazdılar bilmiyorum. Ankara işyerime yazı göndermiş bunun sonucunda % 30 olarak belirlenmiş ve vergi indiriminden yararlanamayacağım kararlaştırılmış. Bende itiraz dilekçesi yazdım olumsuz yanıt geldi şimdi ne yapacağımı bilmiyorum tekrar itiraz dilekçesi yazıp hakem hastanesine mi sevk olmalıyım, yoksa yeni sıfırdan bir rapor mu çıkarmalıyım? Yoksa dava mı açmalıyım gerçi şu anda dava dilekçem hazır ama yanlış mı yapıyorum bilmiyorum.
faruk34 ün dediği gibi yeni rapor almak için iki kez düşünmek lazım her geçen gün işleri zorlaştırıyorlar maalesef

faruk34;

Ben geçen ay rapor aldım ve Kırklareli Devlet Hastanesi 145 TL aldı benden tüm masraflar 160 TL yi buldu.

Şimdi itirazım neticesinde tekrar muayenem felan istenirse yine mi para ödemek zorundayız ?

Arkadaşlar bakan vekili imzalıyazı geldi valilik takip ediyormuş, yeniden rapor alacakmışım, ileride çağıır bilgi verirler. Hakem hastaneye yönlendirileceğim galiba, beklemedeyim...

2000 tarihli %40 raporum vardı>> kabul edilmedi.
2009 da %45 olan raporum>> Ankara'dan %19 olarak geri döndü
2010 da %43 olan raporum >>Ankara'dan %29 olarak geri döndü
vergi dairesine itiraz ettim ve hakem hastanesinden 2 ay önce aldığım oranı söylenmeyen rapor ise;
>>>>>>%27 olarak geri döndü. sırada mahkemeye itiraz var.

bakacağım çok teşekkür ederim ilginize

amaç engelliler üzerinden kaynak yaratmak, çözümsüzlük, basiretsizlik, mide bulandırıcı çingenelik akıllarına başka bir şey gelmiyor kamuya kaynak yaratmak için..yazık çok yazık, tüm engelli dernekleri bir üst dernek vb. bir çatı altında toplanması ve sorunlar için ortak hareket etmesi çözüm olabilir.

Üst Alt