Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum olmadığı için askerden muaf olamadım..?

Kurtulussecilmis

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Bende şizoid kişilik bozukluğu ve sosyal anksiyete var. İntihara meyilliyim. Doktor galiba askerlik sağlık yönetmeliğinin ek-c listesinin 15. Maddesinin d bendinde geçen açıklama kısmında "Resmi sağlık kuruluşlarından onaylı raporlar ile kanıtlanabilir tanısı olan hastalar" ifadesi yer aldığı için bana askerliğe elverişli raporu verdi. Senin raporun yok gibi bir şey söylediğini hatırlıyorum. Şimdi ben bu rapordan almak için (engelli raporu) hastaneye dilekçe verip daha sonra mı muayeneye girmeliyim yoksa belli bir müddet muayenelere girdikten sonra mı dilekçe verip rapor istemeliyim?

Not: askerliğimi tecil ettirdim ancak sigortam olmadığı için 2023 bitmeden raporumu almak istiyorum.

Kurtulussecilmis Teşhis nasıl konuldu tedavi oluyormusun ,ilaç kullanıyormusun.
En az 6 ay veya 1 yıl ilaç tedavisi görmeden engelli raporu almazsın.
Engelli raporu direk askerlik muaf almak için tek başına yeterli değil muayenede doktor onu dikkate alır tedavi geçmişine,kullandığın ilaçlara,varsa epikriz raporuna bakar ama esas olan doktorun senin için getirdiği kanaat önemli doktor senin durumunun ağır olmadığına kanaat getirmiş.

Teşhisim yok. Zaten hasta değilim ki tedavi göreyim. 1 hafta sonra doktor randevum var. 6 ay git gel derlerse hastaneye gideceğime askere giderim daha iyi.

Kurtulussecilmis Peki ilk mesaja yazdığınız rahatsızlıklar nedir.
Hem bende bu rahatsızlıklar var diyorsunuz sonra konulmuş teşhis yok ayrıca hasta değilim diyorsunuz o rahatsızlıkları niye ve neye göre yazdınız.
O zaman konulmuş bir teşhis yok e hastada değilmişsiniz bu konuyu niye açtınız.
Hasta değilseniz niye size engelli raporu ve askerlikten muaf versinler.
Yazdıklarınız birbiriyle çelişkili benmi yanlış anlıyorum yoksa.

tedavisi olmayan bir şey için hastaneye gitmemin, %40'ın altında kalan bir rahatsızlık için rapor çıkartmamın manası yoktu. şimdi, sırf bu raporun olmaması nedeniyle askere gitmek zorunda kalacağım için rapor çıkartmaya çalışıyorum. normal şartlar aldında markete ya da fırına bile gidemezken hastaneye zaten gidemezdim. ben vücudumda 2 yıldır devam eden sıkıntılar olmasına rağmen bile doktora gitmiyorum. zaten randevu da alamıyorum. merak ettiğim şey engelli raporunun nasıl çıkartıldığı. engelli raporu için dilekçe verip muayene olmam gerektiğini biliyorum. dilekçeyi verdikten sonra zaten muayene olacaksam öncesinde doktora gitmemin bir lüzumu var mı onu anlamaya çalışıyorum. 6 ay askerliğe gitmekle 6 ay doktora gitmek arasında bir fark yok.

askerlik yoklamasında muayene edileceğimi biliyordum. psikologlarla görüştüm. mmpi testi çözdüm. sosyal hizmetler görevlileri yakınlarımı arayıp rapor yazdılar. hasta olduğum ayan beyan ortada olmasına rağmen "Resmi sağlık kuruluşlarından onaylı raporlar ile kanıtlanabilir tanısı olan hasta" olmadığım için elverişli raporu verildim.

keşke konuyu "engelli raporu öncesinde muayene ve tanı şartı var mı" diye açsaydım.

Kurtulussecilmis
Markete bile gidemiyorum ama rahatsız değilim diyorsunuz!?

Tedavisi yok diyorsunuz ne ağır hastalıklar ilaçlarla kontrol altına alınabiliyor yeterki sabırla tedaviye devam edilsin uygun ilaç ve doz bulunsun.

Randevu bulunuyor bazen sıkıntı oluyor ama bulunuyor ama tabi insanın doktora gitmeye gönlü olması lazım önce.

Psikiyatrik rahatsızlıklarda takipli hasta olmadıkça engelli raporu çıkaramazsınız.

Tekrar söyleyeyim askerlikten muaf almak için engelli raporu yeterli değil doktorun sizin askerlik yapamıyacak derecede hasta olduğunuza kanaat getirmesi lazım.

Bu takip ettiğiniz yol ile muafiyette engelli raporuda alamazsınız herşeyden önemlisi tedavi görmeyi reddediyor kendi kendinize teşhis koyuyorsunuz.

Benim oğlum 8 yıldır şizofren tedavisi görüyor onun için ezberden yazmıyorum.

Üst Alt