Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum sgk’dan geri gönderilmedi! Engelli indirimine yönelik haklardan yararlanmak.?

emir2011

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba sgk sağlık kurulu yeni yönetmeliğe göre almış olduğum raporu inceleyerek hafif düzeyde çalışma gücümü kaybettiğime karar vermiştir. Ancak göndermiş olduğum iki süret rapordan en az birinin geri göndermelerini bekliyorken bu raporu çalıştığım kuruma göndermediler, şimdi benim elimde raporun aslı var ancak onda da oran yazmıyor. Ben sgk nın oran yazarak bir süretini göndermesini bekliyordum.Göndermediklerinden elimdeki yüzdesiz raporla engellilere yönelik haklardan nasıl yararlanabilirim. Engelli kartı opöratör indirimleri internet indirimleri vvs gibi haklardan bahsediyorum

emir2011

Eldeki oran bulunmayan raporla hiç bir engelli hakkından yararlanamazsınız. Kuruma iletilen emeklilik raporu engelli raporundan farklıdır.

bulent bey siz daha önce demiştinizki artık dereceler kaktı hastalık listesini baz alınacak arkadasa hafif düzeyde calişma gücü kayıp rapor verilmiş ama derece bildirmemişler diyorsunuzkı o raporlar hiç bir haktan yaralanamazsınız 2019 yılında cıkan engellilik raporu
oznm dereceli raporlar hala gecerlı sanıyorsam bende yakın bir zamanda heyete girecem ortapedik engelliyim sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatli tasıt kullanması gerekir yazması lazım dimi bulentbey birde derece de yazacak dimi

yep

Başkasına verilen yanıtlarla kafanızı karıştırmayın. Oran kalkışı emeklilik için bazı hallerde kalktı. Yoksa sakatlık oranı cetveli engelli hakları bağlamında devam ediyor.

Arkadaşlar bir sorum olacak SGK sağlık kurulu hafif düzeyde çalışma gücümü kaybettiğimde karar vermiş, cümle içerisinde hafif düzeyinde %40-49 aralığında olduğunu söylemiş, ancak SGK ya gönderdiğimiz iki adet asıl rapor geri gönderilmedi, elimde bir tane asıl raporum var bu rapor ve sgk nın yazıları ile engellilere yönelik yapılan bazı indirimlerden faydalanabilirmiyim.

Üst Alt