Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum sürekli olmasına rağmen 1 yıllık vergi indirimi gelmiş!?

necatii

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba , %44 raporum var , gastroenteroloji ve psikoloji , raporum sürekli ama vergi indirimim 1 yıllık verilmis .
Bu da beni endişelendirdi , bir yıl sonra tekrar muayene için sevk edeceklermiş , sevk olursa aynı işlemleri sil baştan mı yapacağım .
Bir diğer merak ettiğim de ben ocak ayında aldım raporu , galiba bir yıllık gelme sebebi pisikolji de olduğundan dolayı . Peki ben yeniden yükseltmek için tekrar mı basvurayim yada vergi dairesinin sevk etmesini mi bekleyeyim , veya vergi dairesine itiraz etme şansım varmı , şimdiden cevaplariniz için teşekkürler..

[FONT=sans-serif]@necatii
[/FONT]
[FONT=sans-serif]Arkadaşım bende psikiyatrik engelliyım % 58 engelli sürekli ömür boyu raporum var bende 15 yıldır bipolar ve obsesif bozukluk var psikiyatri , onkoloji ( yani kanser ) , dermatoloji gibi rahatsızlıklara kontrol verilmesi zorunlu imiş maliye ye bende senin gibi itirazda bulundum anlattığım şekilde cevap verdiler yani yönetmelik öyle imiş banada 1 yıl kontrol verdiler ben 1 yıl sonra tekrar rapor aldım % 58 sürekli ömür boyu idi ama bu sefer süreğen kronik eklemişler bu şekilde raporumu maliyeye gönderdim vergi indirimimi sürekli vermişler darısı isteyen tüm arkadaşlarımın başına [/FONT]

psikiyatri kontrol gerektiren bir durumdur.1 senede bir kontrole cagirirlar ..

Engelli raporun ve vergi indirimin sürekli olduğu taktirde emeklilikte tekrar kontrol istenmez
DP3B4o.png

normal istenmez .incelemeye denk gelirsen.sikayet ve usulsuzluk olmussa sgk tam yetkilidir.

Aynen katılıyorum

[FONT=sans-serif]Engelli raporun ve vergi indirimin sürekli olduğu taktirde emeklilikte tekrar kontr[/FONT][FONT=sans-serif]ol istenmez [/FONT]
qbEW9q.jpg

1 yillik vergi indirimi oldugunu nerden baktiniz siteden sorgulatiyorum.istanbul icin ama tekrar tc soyad bolumu çıkıyor girdigim halde istanbul

denizrüyanaz

Benimde saglik raporumu hastane surekli omur boyu verdi vergi indirimine gonderdim.1 yil sonra kontrol verdi.ama vergi indiriminde kisacasi iyilesme olabilir diyor.galiba piskiyatriden de oranim oldugu icin.anlamadim aslinda hastane raporu ömür boyu demis niye ankara böyle yapiyor bende bir yazi yazsam mi acaba?

[FONT=sans-serif]@dejavu81
Bende % 58 sürekli ömür boyu psikiyatrik engelliyim bende 15 yıldır bipolar ve 10 yıldır obsesif bozukluk var arkadaşım bence kafanı takma banada maliye aynısını yaptı vergi indirim raporunda durumunda iyileşme veya ilerleme olabilir yazıyordu 1 yıl sonraya kontrol verdiler 1 yıl sonra tekrar rapor aldım raporum yine aynı şekilde % 58 sürekli ömür boyu idi ama bu sefer raporuma süreğen kronik eklemişler maliyede bu sefer vergi indirimimi sürekli verdi sanada raporun sürekli ise aynı şekilde bir sonraki kontrolde sürekli vergi indirimi alabilirsin inşallah

Not : Banada 1 yıl sonraya kontrol verdiklerinde maliyeye itiraz ettim cevapları psikiyatri , dermatoloji , onkoloji ( yani kanser ) gibi rahatsızlıklara yönetmelik gereği kontrol koymaları zorunlu imiş
[/FONT]

InsAllah dedigin gibi olur.yenileme zamani nisan ayinda zaten.

LG-D693TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

denizbey ben birşey sormak istiyorum benimde yüzde 60ortapedik engelli raporum var süresiz yazıyor engelli vergi indirimi için başvurdum yüzde 60olarak onaylandı günüm 2300 rabbim ömür verirde 4 yıl daha çalışıp 3840günü tamamladıgım zaman emekligi hakedermiyim yoksa tekrar hastaneyemi yollarlar eviste süreli süresiz yazmıyor açıklama:yüzde 60 yazıyor

[FONT=sans-serif]@shuul111[/FONT]Bu gönderdiğim çizelgeye tabisin iş yerine vergi indirim belgenin aslı gelir iş yerinden vergi indirim belgenin aslını al fotokopisini iş yerine ver vergi indirim belgen de kontrol tarihi belirtilmemişse vergi indirim belgen sürekli anlamına gelir ve 2008 öncesi sigortalı isen emeklilik şartlarını doldurduğun zaman tekrar rapor istenmez emeklilik şartlarını doldurduğun zaman vergi indirim belgen ve engelli raporunla başvurabilirsin eğer 2008 sonrası sigortalı isen vergi indirim belgen sürekli de olsa emekli olacağın tarihte sgk sevki ile tekrar rapor istenir
Not :
[FONT=sans-serif]istanbul vergi dairesi başkanlığı engelli indirimi kısmını arayarak vergi indirim belgenin sürelimi veya süreklimi olduğunu öğrenebilirsin[/FONT]
ojyzao.jpg

Üst Alt