Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum var ama vergi indirimi alamıyorum. Ne zaman emekli olabilirim?

ALİRİZA1

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

d.tarihim.01.03.1979
ssk ilk işe baş.tar.15.09.1995
ilk sig.pirim yat.tar.15.09.1997
sig prim gün sayısı. 4650
vergi indirim yok.
Hastalık.çoçuk felci
askerlik. Muaf

1996 yılında %40 fotokopisi(işci bulma kurumu imha etmiş)
2008 yılında %55 rapo fotokopisi (vergi indirimi için gitti %19 olarak geri geldi)
2008 yılında %55 rapor aslı (özürlü plakalı araç mtv muafiyeti için)
2010 yılında %18 rapor aslı (yeni düz.sonucu oran düşürüldügü için oran düşük)

ne zaman emekli olabilirim.lütfen yardım edin.

Sakatlık oranı cetveli değişti. Şimdi hastaneye gidip %40 ve üzeri rapor ve ona istinaden 3. dereceden sakatlık indirimi alabilirseniz, (15.09.1997 +) 18 yıl sigortalılık süresi ve 4080 gün primle emekli olabilirsiniz.

Sayın oturanboga vergi indirimi kaltı deniyor indirim almadan olmazmı?

ilk ssk girişiniz 1995 olduğu için vergi ind. hakkı almanız şart..Vergi ind.hakkı almadan ise 5510 sayılı kanunun çıktığı tarihten sonra siğoertalı olarak çalışmaya başlayanlar vergi ind.hakkı almadan emekli olmak için kuruma müracaat edecek ve yetkili hastaneden yeniden rapor almaları gerekecek...

ilker bey & sn.oturanboga 1995 ilk giriş ama normalde emeklilik hesap edilirken bu yıl baz alınmıyor sanırım çünkü 18 yaşından önce.bu arada ben 1 yaşından bu yana özürlüyüm.1995 degilde 1997 olsaydi durum başkamı olacaktı?aydınlatırsanız sevinirim.ankara bu oranı bi daha düşürürmü tekrar?2008 yılında aldıgım rapor mal müdürlügünde tekrar gönderebilirmiyim?[FONT=Times New Roman] [FONT=Times New Roman] [/FONT][/FONT]

AŞAGINDAKİ BİLGİLERE GÖRE YENİ CETVELDE NASIL BİR ORAN ÇIKAARTIR DOKTORLAR BİLGİSİ OLAN YAZABİLİRMİ ACABA LÜTFEN.

sinir sisteminin yazısı ( sol alt ext.distalde 4-5/5 proksimalde 2/5 lik tablo:4:1 kuvvet kaybı(+) hafif-orta fonksiyon kaybı(+) %18 )
kas iskelet sis.yazısı ( sol alt ekstremit 9 cm kısa diz extremiteye göre sol uyluk 5 cm atrofik %46 alt ekstremite özürlülük oranı %18 tüm vücut özürlülük oranı %18)

Vergi indirimi kalkmadı. Kaldı ki kalsa dahi sizin açınızdan bir avantaj söz konusu değil Her halukarda yeni rapor almak zorundasınız.

Hangi oranda rapor verilir bilemiyorum. Şu başlığı inceleyin: http://www.engelliler.biz/forum/sag...de-ne-gibi-iyilestirmeler-var-paylasalim.html

Emeklilik için sigorta başlangı. tarihi önemli: http://www.engelliler.biz/forum/eme...rin-sigorta-baslangiclarina-dair-mevzuat.html

2008_oncesi.PNG

Üst Alt