Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum var diye bana mesai uygulanmıyor?!

545454orhan

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
ben kurumsal bir büyük firmada 23 yıldır işçi olarak çalışıyorum. bir gün doktor beni çağırıp senin hastalıkların var özürlü sağlık kurulu raporu alabilirsin avantajların olur vergi indirimi alabilirsin ayda 3 dereceden 160 tl.
tabi bu rakam bana iyi geldi raporu aldım iş yeri hekimime verdim raporumda ağır işler yapamaz ibaresi var
bir de sürekli işyeri hekimi hemen benim çalıştığım yeri değiştittirdi beni daha pasif ve rahat işe verdiler
eski çalıştğım işimde sürekli mesai olanağı vardı şimdi ise yeni yerimde amirim bana mesai vermiyor ve sana mesai verilmesini etik ve doğru bulmadığını bana ifade etti.
bu mağduriyetim için ne yapabilirim.

yardım larınız için şimdiden teşekkürler.

Arkadaşım bu sitede mesai konusundaki şikayetlerin %99 u tam tersi doğrultuda inan ki.
Herkes raporlu olduğu halde zorla mesai yazıldığından şikayetçi.

Mesai yapmak sağlığınızı bozmayacaksa, bu konuda amirinizi ikna etmeyi deneyin. Israrcı olursa, mesainin sağlığınız açısından bir sakınca yaratmayacağına dair bir heyet raporu alın ve işyerinize sunun.

sayın oturan boğa sizi ilgi ile takip ediyorum tüm arkadaşlara elinizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştığınızı büyük bir memnuniyetle izliyorum.

benim sorunuma gelince yukarıdada yazdığım gibi ikna edebilmiş değilim benimle aynı raporu aynı anda aldığım arkadaşlar var onlar bir sıkıntı yaşamadılar. raporlarımız birebir aynı onlar mesai yapıyor o arkadaşımın amiri farklı kişi yalnızca benimki farklı, bu durum bana yapılan ayırımcılık olmuyor mu

cevabınız için şimdiden teşekkürler.

Eğer vergi indirimi almanıza temel oluşturan raporda "şu şu koşullarda çalışamaz" diye bir şey yoksa, eğer sakatlığınız/hastalığınız X işi yapmaya veya mesaiye kalmaya mani değilse, bu konuda amirinizi ikna etmenin yolunu arayın bence. "Nerede yazıyor mesaiye kalamayacağım" deyin, ve ekleyin:
Ayrımcılık yasağı
MADDE 17 – (1) İşe alınmada; iş seçiminden, başvuru formları, seçim süreci, teknik değerlendirme, önerilen çalışma süreleri ve şartlarına kadar olan aşamaların hiçbirinde özürlüler ve eski hükümlüler aleyhine ayrımcı uygulamalarda bulunulamaz.
(2) Çalışan özürlü ve eski hükümlülerin aleyhine sonuç doğuracak şekilde, diğer kişilerden farklı muamelede bulunulamaz.
(3) Ayrımcılık veya farklı muamele gösteren kamu kurum ve kuruluşları ile işverenler için 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 122 nci maddesi hükümleri uygulanır.

oturan boğa cevabınız için tşk.ederim.raporumda ağır işlerde çalışamaz ibaresi var hastalığım ise lipid metobolizma bozukluğu kroner arter hastalığı ve hipertansiyon hastalıklarım var. iş alanımı değiştirdiklerini yukarıda belirtmiştim, daha pasif ve göreve getirdiler ama yeni yerimde arkadaşlara işlerinde yardımcı olmak üzere destek veriyorum. onlar 3 vardiya olmak üzere çalışıyorlar hafta sonu ise mesai yapıyorlar bende yapayım dedim amirimi hiçbir şekilde ikna edemedim. birde beni haftanın 6 günü çalıştırıyor dedimki 08.00-16.00 arası beni 08.00-17.30 arası çalıştır çünkü ben vardiya teslim edip vardiya teslim almıyorum böyle bir olanak var. sizde çok iyi biliyorsunuz ki yönetmelikte uygun koşulların varlığı halinde çalışma sürelerinin başlangıç ve bitiş saatleri, özürlünün durumuna göre belirlenebilir diyor bunada ikna edemedim işkura gittim onlarda bizim görev alanımızda değil birşey yapamayız dedi. özürlünün çalışma saatlerini hangi kurum denetler nereye başvurmalıyım şimdiden cevabınız için teşkler bütün arkadaşlara selamlar.

zamanında benim çalıştığım bir iş yerinde mesaiyede kalır iyi para alırdım belkide özür durumunuza göre size ayırımcılık yapılıyor yani mesaiye uygun görülmüyorsundur eğer işini iyi yapıyorsan zaten kalıp kalmaman o kadar önemli değildir... vardır bir düşünceleri.. ki ben mesaiye kalma sorunu hiç yaşamadım özür oranımda yüksek... Allah yardımcın olsun...

Üst Alt