Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum yenilenme tarihi geçerse emekliliğim ne olur?

Deliyurek23

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
1
Selamlar arkadaşlar

Benim raporum 12 Mart 2026 tarihinde sona eriyor.
Uyku apnesi olduğu için son 6 ay içerisinde olan psg raporu istendi.
Onu da hastane 6 ay sonra ya gün veriyor.

Sorum ise: Raporum gevikeveği için
1. emekli maaşı iptal olacak mı?
2. Rapor geç te olsa yenilendiğin de emekli maaşı devam eder mi?
3. yoksa yeni yasaya göre mi? Değerlendirme olur

Bilgi verirseniz mutlu olurum

Kafam çok karıştı...

Şimdiden randevu al raporunuz bittiği tarihten itibaren otomatik maaşınız kesilir kesilmesse almaya devam ederseniz faizi ile geri ödersiniz

@bilgeadam,
Kardeşim faiziyle geri ödersiniz derken neyi kastettiniz.
Kontrol muayenesi sonrasında oran düşmesi sonucu emekliliği iptal edilen kişinin,
Aldığı maaşları faiziyle geri ödemesi diye bir konuyu ilk defa senden duyuyorum.

@bilgeadam 26 Şubat a aldım randevu öncesinde hastaneye sordum son 6 ay içerisinde uyku apnesi raporu istendi
Dedim cihaz kullanıyorum yok dediler

@Deliyurek23, SGK sizi emekli ederken kontrol muayenesi tarihi belirledi mi ?

Eğer böyle bir tarih belirlenmemiş ise rapor yenilemeye gerek yok.

SGK'ya giderek bu durumu sorun ve eğer bir tarih belirlenmiş ise SGK'dan kontrol muayenesi için sevk alarak bu işlemleri başlatmanız daha doğru olur.

@Mehmet005, @Deliyurek23, Üstte faizi ile geri alınır diye mesaj yazan arkadaşın söylediğini dikkate almayın. Sırf mesaj yazabilmek için biraz saçmalamış.

@BnymnYldz SGK rapor yenileme için kağıt gönderdi bende gönderdiği hastaneden randevu aldım 26 Şubat'ta ama oradaki bayan son 6 ay içerisinde uyku apnesi raporu istedi o da sıra çok olduğu için uzayacak 6 ay sonrasına yatış randevusu verdi sevk edilen hastane

@Deliyurek23, Normalde süreli emeklilerde bu kontrol muayenesi tarihinin bilinmesi çok önemli. Bu tarihten en az 3 ay önce sevk alarak bu rapor işlemlerinin başlatılması gerekiyordu. Maalesef sizde böyle bir durum olmamış yapacak birşey yok o yüzden.

Doktorunla görüşüp emeklilik ile ilgili bu durumu maaşının durdurulacağını uygun bir dille anlatmalısın.

Bu uyku apnesi için test olayını dışarda özel hastanede yaptırsan kabul eder misiniz diye sorsan belki kabul ederler. Maddi olarak test ücretini ödersin ama 6 ay beklemek uzun bir süre bir test için.

Üst Alt