Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporuma bir kere itiraz ettim. İkinci kez itiraz edebilir miyim?

rafeel

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Ankara dışkapı yıldırım beyazıt eğtim araştırma hastanesinden % 81 engelli raporu aldım itraz ettim,keçiören eğtim araştırma hastanesine gönderdiler ordan da % 83 verdiler. Ben bu hastalıklarımdan dolayı daha fazla oranda rapor alanları gördüm 2.kez itiraz edbilirmiyim.kanunda raporun farklılık göstermesi sonucu itiraz edilebilir diyor ama benimki % 2'lik bir fark var itarz etsem kabul edilirmi.Yardımcı olursanız sevinirim.

Sakatlık oranı cetveline göre hastalıklarınıza verilen oranların az olduğunu düşünüyorsanız itiraz edebilirsiniz.. Sizi hakem hastaneye sevk ederler, hakem hastaneden çıkan sonuç kesindir:

Kalp Yetmezliği:

EVRE I:
Fizik muayene ve ekokardiyografi ile hafif kalp yetmezliği tanısı konulan ve NYHA sınıf–I hastalar:% 10

EVRE II:
Fizik muayene ve ekokardiyografi ile kalp yetmezliği tanısı konulan, ejeksiyon fraksiyonu % 50-60 olan ve tedaviye rağmen NYHA sınıf –II hastalar:% 30

EVRE III:
Fizik muayene ve ekokardiyografi ile kalp yetmezliği tanısı konulan, ejeksiyon fraksiyonu % 30-50 olan ve tedaviye rağmen NYHA sınıf –III hastalar:% 50

EVRE VI:
Fizik muayene ve ekokardiyografi ile kalp yetmezliği tanısı konulan, ejeksiyon fraksiyonu % 30’un altında olan veya NYHA sınıf –III-IV hastalar:% 10

3- Aktivitesi ve Fonksiyon bozukluğuna göre Karaciğer Sirozu:
a- Hafif derecede:% 40
b- Ağır derecede:% 80

1- Diabetes mellitus:
a- Diyet ve oral antidiabetiklerle kontrol altına alınan, komplikasyon yapmamış Tip II Diabetes mellitus:% 20
b- Komplikasyon yapmamış olan, açlık kan şekeri 200 mg’ın altında tutulabilen, ketoz ve hipoglisemi göstermeyen Tip I diabetes mellitus:% 30
c- Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyon yapmış ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus:% 40

hacıbey teşekkürler yardımcı olduğunuz için, benim aldığım değerlede kalp yetmzliğin %60 karaciğer sirozu %40 diabetes mellitus %20 akçiğer foksiyon bozukluğu %10 bunlar heyette %83 tekabül ediyor nasıl hesaplanıyor acaba. kardiyolji doktorunun bana verdiği oran %100 dü.

kardiyoloji doktoru muayene ettikten sonra verdiği oran %100 yazıyordu önce aldığım raparda sana kaç vediler dedi ben %81 dedim nasıl olur dedi bunu gören zaten %90 verir dedi.

Madem öyle, itirazınızı yapıp raporunuzun yeniden düzenlenmesini isteyin..

raporu aldığım hastanedemi itirazımı yapacağım.

Yaşadığınız ilin, il sağlık müdürlüğü'ne yapacaksınız itirazınızı..

Rapora itiraz için dilekçe örneği:

İl Sağlık Müdürlüğü'ne,

....... tarihinde.......... hastanesinden ..... kayıt numarasıyla almış olduğum sakatlık oranımıgösteren sağlık kurulu raporunda belirlenen sakatlık oranın, olması gerekendendüşük olduğunu düşünüyorum. Raporun yeniden değerlendirilip tarafımabildirilmesini arz ederim.

verdiğiniz bilgiler doğrultusun raporuma itiraz ettim şuan %91 aldım, 0 araba alacam arabayı kullanmam için H sınıfı ehliyetmi almam gerekiyor benim normal ehliyetim var onunla kullanmazmıyım.

birde 0 araba alırken nelere dikkat etmem gerekiyor bilgilendirirseniz memnun olurum..

Ramazan bey, bende karaciğer sirozuyum.Sizde karında serbest sıvı veya yemek borusunda varis var mı?

karında sıvı var ama varis yok benim karaciğer hastalığı kalp yetmezliğine bağlı..

Üst Alt