Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporuma eklenen yararlanabileceği haklar ibarelerinin anlamı nedir?

youngeagle_3

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle konuyu yanlış bir yere açıyorsam affola. Bu konuda sizlerin yardımına ihtiyacım var. Gözlerimde keratokonus rahatsızlığı var ve baya yüksek bir derecede görme sıkıntım var. Bunun için hastanaye başvurmuştum. Benden çok daha kötü durumda olanlar da var demekki %8 verildi sadece. Neyse mesele %8 almam değil. Benim sormak istediğim şu. Raporda 3 tane duruma evet yazmışlar. Bu evet dedikleri ne oluyoır ve nasıl yararlanabilirim sizlere sormak istiyorum.

Tarayıcım olmadığı için resim olarak koyamadım öylesi daha kolay olurdu aslında. Madde madde yazayım.

RAPORUN KULLANIM AMACI
1- Eğitim-----------------------------Değerlendirilmedi
2- İstihdam--------------------------Değerlendirilmedi
3- Ortez-Protez-İşitme Cihazı -----Değerlendirilmedi
4- Tekerlekli Sandalye--------------Değerlendirilmedi
5- Sosyal Yardım--------------------Evet
6- 2022 Sayılı Yasa-----------------Evet
7- Engelli Kimlik Kartı--------------Evet

Rapor bu şekilde. Sizlerden ricam yukarıda da sorduğum gibi, bu Evet yazanlardan ne şekilde yararlanabiliyorum, veya yararlanabilecek miyim? Cevaplayan herkese şimdiden teşekkür ederim.

Rapor oranınız % 8 olmamalı. Rakam ile değil de yazı ile yazar mısınız. Ya da % ile rakam arasına bir boşluk koyarak yazınız. Sistem bozuyor % ile yazınca..

Sakatlık oranını belirleyen sağlık kurulu raporlarının geçerliliği için en az % 40 oran almak gerekiyor. % 8 oranlı rapor ile 2022 maaşından faydalanmanız imkansız. Bir yanlışlık var bu işte..

Söylediğim gibi, o 3 maddede evet yazıyor. Tarayıcıdan belgeyi gösterme şansım olsa daha iyi anlaşılırdı.

Kesinlikle bir yanlışlık var. Ya o ibareler yanlışlıkla "Evet" olarak onaylandı, ya da rapor oranınızda bir yanlışlık var.. Raporu aldığınız hastaneye gidip araştırın derim. Yinede sorunuzun cevabı olarak şu konuyu ekliyorum, hangi haklardan hangi şartlarda ve nasıl yararlanılır bilgilerini içeriyor: http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

youngeagle_3, ortada yanlışlık yok.

Bahsettiğiniz bölüm raporun kullanım amacıyla ilgili olduğu bölümdür. nerelerde kullanılabileceği yazılır o bölümde. "evet" ibareleri de raporunuzun kullanım amacında yazıyor. Aldığınız raporu o yazılan amaçlarda kullanabilirsiniz anlamına geliyor bu. Mükerrer özürlü sağlık kurulu raporlarının alınmasını önlemek amacıyla "rapor kullanım amacı" kısmı hastane tarafından doldurulur.

Fakat raporunuzda o ibarelerin olması yani raporunuzu o haklar için kullanabilir olmanız/evet yazılması, o haklardan yararlanabileceğiniz anlamına gelmez.
Rapor oranınız % 40 altında oldugu için evet işaretli o haklardan yararanamazsınız.
Ha diyelim ki raporunuzda % 40 ve üstü özür oranı vardı ve yine o kısımlar işaretliydi. Yine raporunuzda kullanım amacında evet yazılması sizin o sosyal haklardan yararlanacagınız anlamına gelmez.
O haklardan yararlanmanız ilgili kurumların kararına baglıdır.
rapor sadece sizin özür durumunuzu belgeler. hepsi bu.
zaten hastanede raporu niçin aldıgınızı söylediyseniz ya da hastanede sizin adınıza başvuruda doldurduysalar, ona göre kullanım amacını yazmışlar.

ama mesela istihdam kısmı değerlendirilmedi yazılmış raporunuzda. Bu raporu istihdam alanında kullanmak isterseniz kullanamazsınız işte.
ya da tekerlekli sandalye almak istediniz yine bu rapıoru kullanamazsınız. çunku degerlendirilmemiş.
degerlendirilen kısımlara da evet yazılmış ki o amaçlar için bu raporu kullanasınız diye.
lakin tekrar edeyim kullanmaya kalktıgınızda ilgili kurum ne der orası mühim.
şartları taşımadıgınız için hayır derler size.

Yani aldıgınız o rapor hiçbir işinize yaramaz.

Cevaplar için ikinize de teşekkür ederim. Ben galiba tam olarak ne demek istediğinizi anlar gibi oldum artık. Benim müracaat etme sebebim, memurluk sınavına girmek için yeterli oranı alabilmekti. Gözlerimdeki rahatsızlıktan dolayı müracaat ettim. Başka da bir rahatsızlığım yoktu. Bana göre görmem iyi değil fakat hastaneye göre sadece 8 miş demekki. Bu işin çok zorlu olduğunu anladım. Dediğim gibi benden çok daha kötü durumda olanlar var tabiki fakat yüzde 8 garibime gitti ne yalan söyleyim. Hayırlısı olsun diyorum. Allah herkese şifalar versin.

Raporunuza itiraz etme hakkınız var. Elinizdeki rapor ile il sağlık müdürlüğüne itirazda bulunup yeniden değerlendirilmesini isteyebilirsiniz. Keratakonus için % 40 oran alabilende var, % 20-25 oran alanda var. Gözün görme derecesine göre değişiyor alınabilecek oranlar. Hemen pes etmektense tekrar denemekte fayda var diye düşünüyorum.. Raporunuza itiraz edecek olursanız süreci ve sonucu bizimle paylaşın lütfen..