Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporuma istihdam değerlendirilmesi ekletebilmek için ne yapabilirim?

denizkızı

Aktif Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
5
Herkese merhaba. Konuyu doğru yere mi açtım,başlığı doğru mu yazdım bilmiyorum ama özetle durumu izah etmeye çalışayım.

Ben kaç sene önceydi hatırlamıyorum %98 oranlı rapor almıştım. Raporum sürekli ama bakım maaşı için aldığımdan dolayı istihdam kısmı boş. Ve işin en kilit noktası bu raporu İzmir'de yaşarken ordaki hastaneden almıştım. Mersin'e taşındım ve burda ekpss ye girdim.
Ama olaki atamam olursa elimdeki raporla olmayacak istihdam kısmı boş olduğu için. Mersin'de ki hastaneye gidip istihdam eklemesi yapıp yapamayacaklarını sordum; raporu İzmir'den aldığım için böyle bir şeyi yapamayacaklarını söylediler. E benim de İzmir'e gidip orda yaptırmam mümkün olmayacağı için yeni rapor çıkarmak istedim fakat öyle kafamıza göre rapor çıkartamıyormuşuz artık :).
Var olan raporuma itiraz dilekçesi vermem gerekiyormuş ve böylece yeni rapor alma şansım olabilecekmiş.

Peki rapora itiraz süreci nasıldır? Ben itiraz ettiğimde onlar beni istedikleri hastaneye mi yönlendiriyor? Yani tutup da Adana'da bir hastaneye gönderebilirler mi? Adana'ya gitmek benim için oldukça zor bir durum. Ve en çok merak ettiğim şey ben bu rapora itiraz etmeli miyim? Yani atandım diyelim istihdam kısmı boş olduğu için kurum beni yeni rapor almaya yönlendirir mi? Yani boş yere itiraz etmiş olmak da istemiyorum. Yoksa istihdam alanı boş diye atamam iptal mi olur?

Biraz karışık oldu ama bilgilendirmenize,yardımınıza ihtiyacım var. İtiraz etmem doğru olacaksa bunu bir an önce yapmalıyım çünkü. Şimdiden her fikir için teşekkür ederim. İyi forumlar.

Merhaba;

Mevcut raporunun "istihdam konusunda" kabul edilip/edilmemesi konusunda size Mersin İl Sağlık Müdürlüğünde engelli hakları birimi yardımcı olabilir. Benim yakın zamanda ehliyet ve ötv muafiyeti için 2013 yılında aldığım raporu kabul etmediler. Bana "2016 yılından önceki raporlar yeni düzenlemedeki kodları içermediği için eski raporunuza itiraz etmeniz gerekiyor" denildi.

Yeni raporlarda artık kodlara göre engel durumunu yazıyorlar. Bana kalırsa öncelikle itiraz edip yeni çıkartacağınız raporun istihdam konusunda yardımı olacakmı onu öğrenin dediğim yerden. Zira yeni rapor çıkartmak meşakkatli bir iş.

Gelelim yeni rapor çıkarma sürecine;

Öncelikle aile hekiminden sağlık kurulu raporu için Mersin Şehir Hastanesine sevk olmanız gerekiyor. (yanınızda 2 adet resim bulundurun) Aile hekimizden engeliniz hangi polikliniği ilgilendiriyorsa oraya sevk ettirin. Şehir hastanesinde sağlık kurulu özel poliklinik muayenesi için 50 tl ücret alacaklar (sevk olduğunuz poliklinik). Ardından Muayenede doktora "raporuma itiraz edip yenileyeceğim İl Sağlık Kuruluna sevk edermisiniz" demeniz gerekiyor çünkü hiç kimse prosedürü bilmiyor.(Hastane Sağlık Kurulu dahil) Komisyona sevk edilen evraklarınızla birlikte İl Sağlık Müdürlüğü (eski devlet hastanesinin yeri) engelli hakları birimine gelin. oraya itiraz dilekçenizi verin.(asansör yok binada ama Allah'tan yardımcı oluyorlar). 2 hafta içinde sizi kurula telefonla arayarak çağıracaklar. Kurul Şehir hastanesinde toplanıyor. Ordan sonra en geç 10 gün içinde İl Sağlık Müdürlüğünden yeni raporunuzu alabilirsiniz.
Geçmiş Olsun.

Bir yerde gördüm kafam karıştı;rapora itiraz edince üç farklı hastaneye gidiliyor gibi böyle bir şey var mı peki?

Rapora istihdam değerlendirmesi ekletmek için prosedür nasıl işliyor?

Mrhba arkadaslr Saglik raporu çalıştirilmayacagı alanlar ve istihdam secenegi isaretli olmayip duzeltme yapan arkadaslar tekrar heyete girip mi yapiliyor eski tetkik veya baska biseyler isteniyormu 🤔surec hakkinda yardimci olursaniz sevinirim tesekkurlerr simdiden✋😋

Üst Alt