Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporuma rağmen vergi indirim başvurum reddediliyor. Ne yapmalıyım?

WebCODER

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar

Adım Murat. 1983 doğumluyum
20.12.1996 yılında ilk kez işe başladım. Pirim ödeme sayısı şu anda: 3200 dür.
12 yaşında sigortalıydım.
01.05.1997 yılında çalışığım iş yerinde iş kazası sonucunda sol elimin (işaret parmağımın 2. boğumdan orta parmağımın 1. boğumdan) ve sağ elimin (işaret parmağımın ve orta parmağımın 1. boğumdan) kaybettim. %14,3 olarak iş gücü kaybı belirlendi.

Küçükken çaydanlık üstüme devrilmiş sol kolumun, sağ ayak üstünde ve başka bir bölümünde yanık meydana gelmiş Raporda 3 derece yanık olarak adlandırılmıştır.

2000 yılında Ankilozan Spondilit hastalığına yakalandım. 7 yıl kadar haplarla falan tedavi gördüm. Kullanmış olduğum hapların artık tek başına etkisiz olduğundan ve tedaviye yetersiz geldiğinden dolayı fizik tedavi doktorum bir Romotolojiye gitmemi söyledi. 2007 yılından itibaren Romotoloji Polikiliğine gidiyorum. İlk 18 ay ENBREL 25 MG/FLAKON 4 FLAKON iğne kullandım daha sonra sağ gözümde üveit atağı meyda geldiğinden dolayı REMICADE başladı. 8 Ay sonra Etkisizlik nedeni ile kesildi HUMIRA 40MG tedavisi başladı. 6 ay süre sonra etkisizlik nedeni ile tekrar ENBREL 25 MG/FLAKON 4 FLAKON başlandı ve hala devam etmekteyim.
Bu ilaçların karaciğere zarar verdiği ortada. İlaçları kullanmasam yamuluyorum çalışamıyorum. Eskiden spor yaptığım için fiziki olarak iskelet sisteminde bozulma olmadı.

İş bulmak için Devlet hastanesinden %42 özürlü (Hafif işlerde çalışır) raporu aldım. Bu raporla vergiden muaf olmak için başvuruda bulundum. Maliye Bakanlığından %15 olarak geri döndü. Rapora itiraz olarak bimere mail attım. Tekrar hastaneye gönderdiler yine %40 üzerinde rapor aldım. Aldığım raporu Maliye Bankanlığına gönderdim bu sefer : ) %36 olarak geri gönderdiler.

Bu süre zarfında benim hastalığımda bir iyileşme olmadı ki. Zaten hastalığın bir tedavisi de yoktur. Sadece ilaçlar ile ağrılar hafifletiliyor. Her defasında romatizma rahatsızlığım artmaktadır. Kullandığım ilaçların yan etkisine bakıldığında Tüberküloz – Kanser vs.. var.

Şimdi ben gelir vergisinden yararlanıp erken emekli olmak için ne yapmalıyım. Hangi aşamaları izlemeliyim. B
enim durumda olupta bu engelleri aşan bilirkişi arkadaşların yardımlarını rica ediyorum.

Saygılarımla

Murat
Kartal / İSTANBUL

Anladığım kadarı ile 2 defa hastaneden %40 ve üzeri rapor almışsınız. Sizin için en kestirme yol kesinlikle geç kalmadan mahkemeye baş vurmanızdır.Mahkeme sizi rapor almanız için büyük olasılıkla adli tıp kurumuna sevk edecektir. Adli tıptan alacağınız %40 ve üzeri raporunuz, daha önceki mahkeme sonuçları da göz önünde bulundurularak emsal teşkil ettiğinden dolayı emeklilik işlemlerinizi gerçekleştirmek zorunda kalacaklardır. Çünkü daha önceden de sizin durumunuzda olan kişiler kurumu dava etmiş ve büyük çoğunluğu kazanmışlardır. Dava açarken dilekçenizin ekinde emsal teşkil etmesi açısından sonuçlandırılmış dava tutanaklarını da ekleyiniz, mahkemenin işlerini ve karar vermelerini kolaylaştıracaktır.

Bu linkten emsal teşkili için gerekli mahkeme sonuçlarını inceleye bilirsiniz, http://www.engelliler.biz/forum/huk...k-usul-hakkinda-yasal-duzenlemeler-hukuk.html

Aynı hastaneden mi rapor aldınız iki ayrı hastaneden mi?Aynı hastaneyse 6 ay sonra başka hastane için başvurup sevk ettirin kendinizi ,40 ve üzeri rapor çıkarsa sizi hakem hastaneye sevk etmek durumunda kalacaklar,yada dilekçeyle tekrar itiraz edip hakem hastane sevkinizi isteyin..İnanın mahkemeden daha kısa bir süreç

Sorun anlattığınız gibi değilki sayın efsane1. Arkadaşımızın sorunu maliye bakanlığının %40 ve üzeri olan raporunun, maliye bakanlığının sağlık heyeti tarafından incelenip oranının aşağıya çekilmesinden kaynaklanıyor. Kaç defa rapor alırsa alsın bu heyet her defasında rapor oranını tekrar %40 ın altına çekecektir, dolayısı ile vergi indirimi ve erken emeklilik işlemi gerçekleşmeyecektir. Bu durumlarda en uygun yol, zahmetli de olsa mahkeme yoluyla hakkını elde etmesidir. Çünkü mahkemenin verdiği kararı heyetin değiştirmek gibi bir yetkisi yoktur. Bizler engelli olabiliriz, ama adam sıfatında olupta bizlerin işlerini kolaylaştıracak olan kişiler ve kurumların bizlerin önüne koyduğu engeller insanın insana yapacağı bir şey değildir. Asıl engelliler bizlere bu sıkıntıları yaşatanlar, yani vicdan özürlülerdir.

Arkadaşlar öncelikle cevaplar için teşekkür ederim.

Şimdi daha geniş bir açıklama yapmak istiyorum. 2005 yılında iş bulamıyordum. işkura gittim bana %40 ve üzeri rapor alabilirsem yardımcı olabileceklerini söylediler. Kartal Devlet Hastanesine sevk ettiler. Buradan %42 sakat işci olur raporu aldım. Daha sonra özürlüler dairesi başkanlığına özürlü kimli kartı için başvuruda bulundum ve kimlik kartım elime ulaştı. Çalıştığım yerin muhasebecisi bana vergi indiriminden muaftır raporu al dedi. Bende iş yerinden aldığım dilekçe ile istanbul Deftardarlığına başvurda bulundum. Hastaneden aldığım raporu alarak maliye bakanlığına gönderdiler. Gelen cevap %15 di. 2007 yılında BİMER e durumumu anlatan dilekçe yazıp mail olarak gönderdim. Bimerden tekrar deftardarlığa gitmemi istediler. Yeni iş yerinden aldığım yazı ile tekrar gittim. Bana yakın hastenelerin isimlerini söylediler. Bende tekrar Kartal Devlet Hastenesini seçtim. Hastaneden %42, küsür bir rapor vermişler tekar rapor maliye bakanlığına gönderilmiş. Maliye bakanlığından bu sefer raporum %36 olarak gönderildi. Bu süre zarfında benim hastalığımda zaten değişen iyileşme olmadıki. ve aklıma takılan soru şu. Madem benim rapor hakkım %36 dı. Maliye bakanlığının ilk gönderdiği raporda %15 olarak gönderdilerde daha sonra neden bimere yazdığım yazı sonucunda %36 ya çıkarttılar.

Üveit atağının rapora bir etkisi varmıdır. Yeniden itiraz atsem bir değişme olurmu?

Şimdi ben ne yapmalıyım. İğneleri kullanmadığım zaman yürüyemiyorum. Her gün acilde ağrı kesici iğneler yaptırıyorum. Kullandığım sürecede yan etkisi çok. Evliyim 1 çocuğum var çalışmadığım takdir de aç kalıcaz. Bu yüzden mecburen 2007 yılından bu yana iğneleri kullanıyorum.

Tekrar teşekkür ederim

Bende aynı problemi yaşadığım için yazdım:)).2007 yılında engelli kontenjanından işe girebilmem için işkurun sevkiyle %40 rapor aldım.İşe girdim maliyeye bu raporu verdim.Maliye %36 ya düşürdü.İtiraz ettim.2008 yılında tekrar maliyenin sevkiyle evime en yakın hastane olduğu için aynı hastaneden engel durumumu oldukça ayrıntılı biçimde anlatan %40 rapor aldım.Maliye tekrar %36 ya düşürdü.Tekrar bimer ve maliyeye itiraz ettim hakem hastaneye sevkimi istedim sevk etmediler engel durumum artarsa veya başka rahatsızlıklarım varsa tekrar rapor alıp müracat etmem gerektiğini bildiren yazı yazdılar.Bu arada İstanbuldan taşınmak zorunda kaldık.2010 ekim ayında şu anda yaşadığım şehirden rapor almak için başvurdum.Hastane bireysel başvurumu kabul etmedi il sağlık kurulu sevki istedi.İl sağlık kuruluna gittim onlar sağlık kurulu raporu vermeye yetkili hastaneye sevk etti yine %40 rapor aldım.Maliyenin istediği biçimde açıklayarak rapor oranımı verdiler.Maliye bu sefer rapor oranı bile vermeden beni hakem hastaneye sevk etti.Önceki gün hakem hastanedeydim tüm muayenelerim yapıldı.sanırım bu sefer oranlar artırıldığı için daha yüksek bir oran alacağım.Heyete 20 gün sonrasına gün verdiler.
Neden yukardaki yönlendirmeyi yaptığıma gelince maliye eğer rapor oranını düşürmüşse 2 ayrı hastaneden %40 ve üzeri rapor görmeden hakem hastaneye sevk etmiyor.(Bende yeni yaşayarak öğrendim)Hakem hastane raporu kesin olduğu için( kanunlar öyle diyor) daha çabuk halledilir kanaatindeyim.Maalesef maliye size ayrı hastanelerden raporu alın yönlendirmesi yapmadığı için bu durum oluyor.Raporunuzun üzerinden 6 aydan fazla süre geçmiş size önerim engelim arttı veya başka rahatsızlıklarım var deyip tekrar sevk isteyin bu sefer başka hastane olsun.
İşin mahkeme kısmı çok uzun ve zahmetli işbilmez avukatlar adli tıpta sıra, mahkeme günleri çekilen stres ,mahkeme takibi için işten izin almalar sürekli sürüncemde bu konunun olması daha yıpratıcı,mahkemeler herkesin düşündüğü gibi tıkır tıkır işlemiyor.Tabiki karar sizin .

Anlıyorum bimere yazı yazayım tekrar rapor için başvuru yapayım bu sefer hastane için kendimi numune hastanesini seçeyim tekrar göndereyim bakalım sonuç ne olacak
cevap için teşekkür ederim

Bimere yazı yazmanıza gerek yok çalışıyorsanız tekrar maliyeye engelim arttı başka rahatsızlıklarımda var diye dilekçeyle başvurun dosyanız orada zaten bu sefer başka hastaneye sevk ettirin .Hastane raporu size elden vermeyip maliyeye gönderecek.İnşallah hakem hastaneye sevk gereği görmeden onaylarlar.

Rapor almak için müracatın belirli bir sayısı varmıdır? mesela 2 kere itiraz yada 3 - 4 - 5 kere gibi

Ankilozan sipondilit Rahatsızlığı Özürlülük ölçütü hareket kısıtlılığına göre veriliyor.%60 raporu olanda var %40 raporu olanda ağır ve hafif orta diye ayırım yapılmıştır.Sanırım sizin hafif olmalı maliye sağlık kurulu film ve diyer bulgulara bakarak değerlendirmiş olmalı.

Aralık 2010'da yeni bir sakatlık oranı cetveli yayınlandı. Bu cetvele göre yeniden değerlendirilmesi talebiyle defterdarlığa gidip hastaneye sevk talep edin. Hastane de maliye sağlık kurulu da bu yeni cetvele göre yeniden değerlendirir ve rapor ver.r
Bu sefer de hastanenin verdiği orana rağmen maliye oranı düşürürse, maliyeyi dava etmekten başka bi yolunu kalmaz...

Beni bilgilendirdiğinizden dolayı hepinize teşekkür ederim. Yeni oranda artışmı oldu yoksa düşüşmü acaba?

Arkadaşlar Merhaba,

Hastaneden yine %40 üzerinde rapor almıştım. %36 ya düşürdü maliye. Yarın tekrar başka hastaneye sevkimi isteyeceğim. Eğer olumsuz olursa bu sefer mahkemeye vereceğim. Şu an rapor oranları düştümü arttımı?

Saygılarımla

Eski raporum geçerli mi? Emekli olabilirmiyim?

Merhaba,

Forumda bir yazı okudum maliye sağlık kurulunu kaldırdıdiye. bu gerçekmi? benim başımdan geçen olayı anlatmak istiyorum. Sakat işci (sürekli) olur diye 2007 de %42 rapor aldım. maliye bunu 15 olarak düşürdü. Bimere itiraz ettim bu sefer tekrar hastaneye gittim %42 yine rapor aldım maliye bu sefer 36 düşürdü. fakat eskisine göre 21 puan arttırdı. Tekrar 2012 de başvuruda bulundum. Hasaki hastanesinden alınan raporlar geri çevrilmiyor dediler. Hasekiye sevk aldım gittim ama plastik cerrah ve romotoloji bölümü kapatılmış doktorları tayin olduğu için yerlerine ortopedi ve fizikçi baktı %38 verdiler maliyeden %38 geldi. Benim ilk aldığım % 42 rapor geçerlimi? Emeklilik için başvuru yapabilirmiyim eski raporumla. Şuan çalışıyorum. emeklilik için başvuruda bulunabilirsem eğer başvuru yaptığım süre de ssk lı çalışmaya devam mı etmeliyim.

doğum tarihim : 1983
sigorta başlangıç : 20.12.1995
prim gün sayısı: 4.329

Saygılarımla.
Murat İNCE

MAalesef hayır. Son karar mercii her zamanki gibi Maliye sağlık kurulu. Sakatlık oranı cetveli'Ne göre % 40 ve üzeri rapor alınması ve Maliye tarafından onaylanması şart...

cevap için çok teşekkür ederim abi. Şuan da sakatlık oranları arttı mı? haziran yada temmuz gibi tekrar başvuruda bulunacağım.

kardeş ben senin yerinde olsam tekrar başvururum zira raporlar şu sıralar düşürülmüyor şuana kadar da ben düşürülen rapor duymadım benimde raporum düşürüldü 2007 haydapaşa ` tan  şimdi 2014 te başvurdum heyete girdim E verildi ankara ya gönderildi sonuç bekliyorm keza düşme olursa dava hazırlıkları yapıcam ve yapıyorum sende böyle düşün vakit kaybetme ayriyetten şu başlıktan burda çoğu kişinin raporları onaylandı hatta artan bile var istersen burayı bastan sona oku ve sürekli takip et önümüz seçim bence etkisi var bu durumdan mutlaka istifade et bi an önce başvur ben sana hastane tavsiyesinde de bulunayım ümraniye devlet hast hergün heyet var vede beklemezsin raporlarıda hep onaylanıyor sağlık kurulana ve süreçlerde çok dost edindim herkesin olumlu vede son tavsiyen aldıgın raporların fotokopilerini heyete sunabiliyorsun sakın ha düşürülen belgeyi gösterme ek olarak %40 ve üzeri olsun
saygılarımla

http://www.engelliler.biz/forum/sak...rimi-basvurusu-yapanlar-sonuclananlar-59.html

Üst Alt