Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporuma rağmen yapamayacağım işlerde çalıştırılabilir miyim?

Burçinelif

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar geçen hafta girdiğim sağlık kurulunda esansiyel tremor rahatsızlığımdan dolayı %20 süresiz ince beceri gerektiren işlerde çalışamaz şeklinde rapor aldım. Hemşireyim işyerime bunu bildirdim fakat bugün yer değişikliğime gerek olmadığı şeklinde cvp aldım. Enjeksiyon yapmakta dahi sıkıntı yaşıyor günde 3*20mg dideral kullanmaktayım. Çalışamaz ibaresi olduğu halde enjeksiyon yapılan yerde devam ettirilmem karşısında ne yapabilirim bana yardımcı olurmusunuz çok teşekkürler.
OturanBoğa cvp verirseniz sevinirim sadece sizi biliyorum burda takipten

Geçmiş olsun, hakkınızı arayın peşini bırakmayın. Başhekimlik, İl/İlçe Sağlık Müdürlüğü... neresi ilgileniyorsa artık durumunuzu yazılı olarak bildiren başvuru yapın. Biz de işler insanların keyfiyetine göre yürüyor maalesef.

cardinals bildirdim zaten il sağlık müdürü kadro yerinin sağlık durumuna uygun olduğu şeklinde yanıt verdiler bugün ince motor beceri gerektiren yerde çalışamaz ile verilen cvp çakışıyor. İşin az olması gerekçe gösteriliyor ben zaten iş az çok demiyorum ki ellerim titriyor enjeksiyon yapamıyorum diyorum anladıkları şekli ile işin az olması işime gelmeli ama konu anlanmak istenmedi. yani az çok olması değil ona göre görevlendirilmemi çok ta olsa başka iş yapmam gerektiğini söylüyorum…

Esansiyel tremor istemsiz genetik kalıcı tedavisi olmayan bi rahatsızlık keşke olmasaydı da ben zaten böyle bi durumla karşılaşmasaydım. Bilsem zaten bu bölümü okumazdım ki:/ işe gideceğim diye artık ödüm kopuyor..

Rapor sana hukuki bi süreçde işine yarar. İşveren ona uymayabılir ama hukuksal anlamda sıkıntı yaşar bu durumdan dolayı hastalığınız ılerlerse.

Zaten normal şartlarda buna gerek bile olmaksızın isteğe tanıya tedaviye göre bile yapılabilen bişey fakat ben kimseden rica minnet olmaması için kurul raporuna başvurdum il sağlık bunu da kabul etmiyor böyle bir hakları olmamalı değilmi

İl Sağlık Müdürlüğü'nün sunmuş olduğu iş yükü kriteri çok saçma. İş yükü az veya çok bu tamamen ayrı bir mesele, hasta sağlığının olumsuz etkilenmesi durumu var burada. Sağlık Bakanlığı ile iletişime geçmeyi denediniz mi? Belki onlar bu konuda yol gösterebilir.

senı aynı uygun gordugu gorevde calısmana devam ettırebılır bu onun aldığı bır rısktır. Çalışamayacagın kısımda ısraren calıstırırsa sende hastalgıın ılerler bunu kanıtlar dava acarsan adam sıkıntı yasar engelını artırıcı oranda sana ıs veremesz ama yuzde kırk ve uzerı engellı sayılıyor dıye bılıyorum ben yuzde yırmıde olurmu bılmem ama ılla engellıde olman gerekmıyor sonucta hastalıgın var :)

Yarın için işte öncelikle bana verilen cvba itiraz edeceğim. Buraya sizlere sormak için yazdım ne yapabilirim diye? Çok önceden yaşadığım bi rahatsızlık zaten bunla yaşamak zaten zor ama çalışmak apayrı. Covid aşı görevlendirmelerim sonucu küçük minik hesaplı 6 kişilik hazırla anlık hazırla hemen uygula heryerde uygula vs vs tetikledi..

asaletin var ise cokda kafaya takma yapamadıgında raporunu gosterırsın işini fesh etmezler. Sonucta kasıtlı olarak yapmamazlık yapmıyorsun.

Cevap yine olumsuz gelirse bir üst makama müracaat edebilirsin elindeki belgelerle. Oradan da olumsuz cevap alırsan tek yol mahkeme gibi görünüyor. Burada hem senin hem de hastaların sağlığı için gerekenin yapılması lazım.

Engel değil derece olarak fakat Özel gereksinim vardır şeklinde oluyor. Yani bu şekilde uygun gördü kurul. Bu hali de 2 yıl öncesine göre arttı zaten. Söylediğiniz şekilde yapmaya çalışacağım.

Merhaba bende esansiyel tremor var iki elimde de %40 rapor alabilirmiyim

Burçinelif
evet uyması gerekiyor ama muhtemelen %40 İn altında kaldığı için önemsememiş sen yinede hakkını ara ilerde sıkıntı yaşarsın hastalığın ilerlerse işinde iyiymiş bırakmak zorunda falan kalma Allah korusun

Burçinelif

Sizin yaşınız 18 yaş altı galiba. 18 yaşından sonra bu raporlar iptal edilir. (süreli, olsa da)
1. Özel gereksinim var (ÖGV): %20-39

2. Hafif düzeyde özel gereksinim var: %40-49

3. Orta düzey özel gereksinim var: %50-59

4. İleri düzeyde özel gereksinim var: %60-69

5. Çok ileri düzeyde özel gereksinim var: %70-79 (Ağır engelli olduğu kabul edilir)

6. Belirgin düzeyde özel gereksinim var (BÖGV): %80-89 (Ağır engelli olduğu kabul edilir)

7. Özel Koşul Gereksinimi var (ÖKGV): %90-99 (Ağır engelli olduğu kabul edilir)

Nurtan Yaşım 30 raporum var iptal de edilmedi neden edilsin esansiyel tremor rahatsızlığım var 3*20 mg dideral kullanmak zorunda kalıyorum günde.
Kevser er zaten sıkıntı yaşıyorum birine yaşatmamam için çabalıyorum diyelim.. yüzdesinin değil çalışamaz kısmının daha önemli olduğunu ellerim olduğu için konu düşünüyorum bende.

White Wolf Spirit yahu nasıl cevaplar verip akıl veriyosun asaletin varsa cokta kafaya takma ne demek :) sadece kadın olduğu için cevap veriyor hepsi. erkeklerin açtığı konulara bakın boş hepsinin cevap kısmı.

size gelince.. bende fabrikanın müğhendislik bölümünde calısıyorum. ben değil fakat fabrikada sizle aynı sorunu yasayan engelli vatandaslara raporu olduğu halde iş yaptıran amiri kovduklarını gördüm. gerekli yerlere şikayetinizi bildirin. raporunuz mazeretinizi destekliyorsa tabi. eğer raporunuz yeterliyse sonuna kadar haklısınız

Memur asaleti onaylamışsa is yapmıyor diye atılmaz en fazla sürerler bu arkadaşımızın mazereti var kendini heba etmemesi için söyledim. Baktılar yapamıyor hastalığından ötürü yapabileceği iş verirler. Ben yapabildiği halde yapmaması için söylemiyorum. Hastalığımdan ötürü yapamıyorum diyor.

Özel gereksinim ibaresi genelde 18 yaş altı için kullanılır. Sizin rapor oranınız düşük olduğu için dediginiz şartları taşımıyor olabilirsiniz. 40 ve üzeri için dediğiniz durum geçerli.

Üst Alt