Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporumda 'ağır özürlü değildir' ibaresi var. Evde Bakım maaşı alamaz mıyım?

SAİM

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Spina bifida hastası ve %85 raporum olduğu halde ağır özürlü değildir rapor verdiler ne gibi bi yol izlemem lazım
sürekli hasta bezi kullanıyorum başkasına bağımlıyım

Aynı olay benim başıma da geldi.il sağlık müdürlüğüne itiraz dilekçesi verdim başka bir hasatanede heyete gidim ve istediğim gibi raporumu aldım.bence sizde il sağlık müdürlüğüne gidip sağlık raporuna itirazda bulunun ve tekrar heyete girin.

bencede başka bir hastanede heyete girmelisin..bu heyettekiler neye göre değerlendiriyor bilmem:mad:her hastaneden farklı bir sonuç çıkıyor..sen hakkını aramaya devam etmelisin..kolay gelsin

çarşamba günü aynı hastanede girecem her muayneye gitdiğim dr neden başvurmuyorsun diyor heyete gelince hayır deniliyor beş tane raporum %85 olduğu halde ve günlük 4 adet hasta bezi kullanmak raporumda var

Aynı heyete girdiğinde kesinlikle cıngar çıkar! "Haklarımı biliyorum" de. "Bana ağır özürlü ibareli rapor vermezseniz sizi BİMER kanalıyla başbakanlığa ve ayrıca valiliğe şikayet ederim" de.
Yönetmelikte "Özür durumuna göre özür oranı %50 ve üzerinde olduğu tespit edilenlerden günlük yaşam aktivitelerini başkalarının yardımı olmaksızın yerine getiremeyeceğine özürlü sağlık kurulu tarafından karar verilen kişiler" Ağır Özürlü kabul edilir.

Sakın ama sakın bu konuda çekinme ve taviz verme. Senin hakkın bu. Ve lütfen sonucu buraya da yaz.

heyet ayın 5 ine kaldı sonucu yazarım mutlaka

Bu kadar rapora karşılık sonuç ağır özürlü değildir ibaresi

Ceyhan devlet hastanesi
08/01/1997 karar %80 işgücü kaybı vardır

ssk adana hastanesi bu raporla yetim maaşı bağlandı
08/09/2000 karar konjetinel spinal füzyon defekti

ceyhan devlet hastanesi
02/11/2009 karar konjentinel spinal füzyon defekti gaita ve idrar inkontinansı var olup hastanın günde 4 adet hasta bezi kullanması uygundur

ceyhan devlet hastanesi bakım aylığı için başvurdum
12/02/2008 karar %80 yeni doğan döneminde tetheretkort ve meningomiyelosel nedeniyle opere edilmiş paraparetik idrar ve gaita inkontinansı mevcut iki yaka bileği ankiloz refleks kontrolu yok sonuç ağır özürlü değil

benim anlamadığım arkadaşlar hem %80 ver hemde ağır özürlü değil de bu çelişki değil mi
05/01/2011 de tekrar heyete gireceğim sonuç ne olacak bakalım

Ya bu nasıl bir iştir...Nasıl bir vicdandır anlayamıyorum...Büyük geçmiş olsun...Benimde bir derdim var...Obezite hastasıyım...3 ay önce dükkanımı kapattım ve şuan iş veren yok işsizim...Kilolu olduğum için işe almıyorlar...Hastaneden nasıl rapor alırım...Ssk bitti ve masrafım olacakmı...%40 ve üzeri rapor alabilirsem ne gibi faydası olacak bana...Çalışmak istiyorum...Kilo fazlalığım var ama günün 15 saati ayakta kalabilmekte ve hizmet edebilmekteyim...Hiçbir fabrikada ve işletmede işe giremiyorum...Ne gibi bir yol izlemeliyim...KPSS sınavına da girdim acaba özürlü kadrosuna yerleşebilirmiyim...Senelerdir KPSS'de çoğu yeri müracaat edemedim...Askerliğim muaf olduğu için ve boy kilo grafiğinden dolayı...Bi yardım lütfen...Evliyim ve bakmakla yükümlü olduğum eşim ve çocuğum var...Saygılarımla

Hastaneden çalışabilir raporu alırsanız diğer şartlarınızın da uygun olması durumunda istediğiniz yerde çalışabilirsiniz.%40 rapor almanız durumunda engelliler için açılan kadrolara başvurabilirsiniz.

Raman72;

Çok teşekkür ederim Raman üstadım...Allah sizden razı olsun...Fakat şöle bir tezat var...İş görüşmesine gittiğim işletmelere acil eleman lazım iken ve gereken Referanslarımın bulunması durumunda dahi, bana iş başvuru formu doldurtuluyor ve sizi arayacağız deyip aramıyorlar...Bu sebepten ne yapabilirim dedim...Yoksa işveren belgeleri hazırla raporunu al gel dese amenna hemen alacağım...Ama iş veren önyargılı yaklaşıyor ve beni işe almıyor...Bu durum karşısında ne yapabilrim...Tam 3 aydır işkur ve işletme-fabrika dolaştım ama hiçbir sonuç çıkmadı...Artık cebimdeki son paralarım...Başkada gelirim yok...Geriye tek seçenek intihar kalıyor :'( Saygılarımla

Bu kadar rapora karşılık sonuç ağır özürlü değildir ibaresi
Ceyhan devlet hastanesi
08/01/1997 karar %80 işgücü kaybı vardır

ssk adana hastanesi bu raporla yetim maaşı bağlandı
08/09/2000 karar konjetinel spinal füzyon defekti

ceyhan devlet hastanesi
02/11/2009 karar konjentinel spinal füzyon defekti gaita ve idrar inkontinansı var olup hastanın günde 4 adet hasta bezi kullanması uygundur

ceyhan devlet hastanesi bakım aylığı için başvurdum
12/02/2008 karar %80 yeni doğan döneminde tetheretkort ve meningomiyelosel nedeniyle opere edilmiş paraparetik idrar ve gaita inkontinansı mevcut iki yaka bileği ankiloz refleks kontrolu yok sonuç ağır özürlü değil

SİZCE BAKIMA MUHTAÇMIYIM RAPOR KARARLARINA GÖRE​

Bakıma muhtaçlık kriterlerine uyuyorsanız bakıma muhtaç olabilirsiniz. Bakıma muhtaçlık kriterlerinde sayılan aktivitelerden birinde tam veya en az ikisinde kısmen bir başkasının bakımına ihtiyaç duyuyorsanız bakıma muhtaç sayılırsınız.
Ağır özürlü olmanız yanında bakıma muhtaçlık kriterlerine uygun olmanız gerekir yani.

SAİM;
sizin rapor alış amacına göre 'ağır özürlü' ibaresi bulunması gerekiyorsa siz,onlar o ibareyi eklemeseler bile eklenmesini dile getirebilirdiniz. en azından ne gerekçeyle ' ağır özürlü değil ' öğrenirdiniz..

sürekli hasta bezi kullanıyorum annem değişiyor ve temizliğimi annem yapıyo sence uyuyormuyum kriterlere

bezini annen değişiyor ve temizliğini yapıyor,sen bu durumdayken bakım ücretini alamazsan kimsenin alamaması lazım.gelir kriterleri uygunsa eninde sonunda bu ücreti alırsın.

7.mesajda bu ayın beşinde heyete gireceğim demişsin ama hala rapor çıkartamadın ki sonucu yazmamışsın.

ş_i_f_a;

çarşamba heyete girdim cuma günü verecekler rpor sonucunu

Saim sonuç ne oldu? Raporunu aldın mı?

Malesef hüsran olmadı gerekçede bakıma parası alan insan acıktım susadım diyemiyecek durumda olacakmış

Saim, sen İl Sağlık Müdürlüğüne itiraz ettin mi hiç?
İtirazının değerlendirilmesiyle İl Sağlık Müdürlüğü sevkiyle mi heyete girdin?

saim '' gerekçede bakıma parası alan insan acıktım susadım diyemiyecek durumda olacakmış'' demişsinde,sen hastahaneden ağır özürlü raporu istiyorsun,bakım ücreti değil ki? melek hanımın sorularını cevaplarmısın?

itiraz ettik evet %80 aldığımız rapora şimdi ise %58 verdiler

oranı düşürdüler tamam,ağır özürlü diye kabul ettiler mi?önemli olan ağır özürlü ibaresi.

yok etmediler ben vazgeçtim zaten maaşımın 2022 ye yükseltilmesi için dilekçe verdim

Saim, tekrar soruyorum: Sen %80 raporun için nereye itiraz ettin?
saim, bu %58 rapor oranı il sağlık müdürlüğü kanalıyla itirazın sonucu başka bir yetkili hastaneden aldıgın bir bir kararsa aldıgın yetim aylığını 2022 %70 ve üstü özür oranı seviyesine yükseltemezsin. Çünkü ortada iki farklı karar oluşmuş oluyor.Bu durum anlaşılırsa sonra hakkında yasal işlem yapılır.
O yüzden şu rapor için yaptıgın işlemleri tam anlat. İl sağlık müdürlüğüne itiraz sürecini burada tam yaz.
Çünkü rapor oranın düşmüş. Bu son raporu kendin hastaneye başvurarak mı aldın?

Üst Alt