Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporumda B sınıfı ehliyet alması uygundur yazıyor. Trafikte sorun olur mu?

efenuroglu

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
benim sağ dizimde ankilozan spondilite bağlı az hareket kısıtlılığı var..

kursun yönlendirdiği doktora gittim rapor için ve ayağıma güç testi yaptı

raporuma ' sağ dizde ankilozan spondilite bağlı hafif hareket kısıtlılığı var ancak eklem gücü normal b sınıfı ehliyet alması uygundur' yazdı..

ben şimdi trafiğe gitcem acaba orda raporumla ilgili sorun olur mu bu durum..

ben b sınıfı almak istiyorum.. şimdiden tskler....

Raporunuz o şekilde ise sorun olmaz neden olsun ki?
Sizin hangi sınıf sürücü belgesi alacağınıza polis değil doktor verir.
Ancak kursun yönlendirdiği doktor dediğiniz özel doktor ise bir ihtimal devlet hastanesi raporu isteyebilirler.

hocam kursun yönlendirdiği doktor tüm kursa gelenlere rapor veren doktor.. trafik kanununa göre alabilir gibi şeyler yazıyor..

Sorununuz varsa bence hastaneye sevkinizi isteyin ve heyet raporu alın derim.
Ben bizzat kursun doktoruyla yetinmeyip hastaneye sevk istedim.
Tabi sağlama almak açısından söylüyorum nihai karar sizindir.
Şu ortada ki; kurs doktorları ile kurs arasında bir çıkar ilişkisi mevcut.

Hiç bir sorun olmaz... Olursa da o zaman çözülür.

Bülent Bey,
Kurs doktoru raporu sadece bir formaliteden ibaret olup engelli/engelsiz herkese verilmektedir.
Polis bir sorun olduğu şüphesine kapıldığında ehliyete el koyuyor ve yarın falan trafik şube md.ne gel hastaneye sevk alacaksın diyor.
Bizzat başıma geldi.
Ben devlet hastanesinden sağlık kurulu raporu aldığım halde bana aynısını söylediler.Tartıştım,bak bu ehliyetteki ''ticari araç kullanamaz'' ibaresi süs olsun diye konmamış kurul benim bu şekilde B sınıfı alabileceğime ancak ticari araç kullanamayacağıma karar vermiş,sen bunu yapamazsın dedim.
Yaparsın yapamazsın tartıştık ve sinirlendim,
-senin olsun ehliyet ben ehliyetsiz gidiyorum elinden geliyorsa engelle dedim ve gazlayıp gittim.
İşyerinden arkadaşlar birkaç saat sonra ekibi bulup ehliyetimi almışlar.
Verdiler hem de ben olmadığım halde arkadaşlara verdiler,çünkü haksızlardı.
Ama arkadaşın bu durumunda polisler o şekilde hareket edince haklı olacaklar ve taviz de vermeyecekler.
Arkadaş ileride sorun yaşamasın diye düşünerek yazdım.

Bencede sorun olamayacaktır. Aynı şey benim başımdan geçti. Kursun gönderdiği doktor muayene etti sol ayağımla ilgili düşüncesini ve b sınıfı ehliyet alabilir diye yazdı. Trafik şubeye gittiğimde görevli polis memuru arkadaş olmaz sen b sınıfı alamazsın dedi. Sonra bir sürü klasör indirdi dolaptan. Baktı baktı baktı baktı. Sonra da saat 3 te gel ehliyetini al dedi. :) Doktor uygundur dedikten sonra gerisi önemli değil diye düşünüyorum.

Üst Alt