Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporumda eksiklikler tespit edilmiş ve yeniden hastaneye sevk edilmişim..?

ORESSAM

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
2005 yılında devlet hastanesinden Astım rahatsızlığından %80 oranında rapor almıştım. O zaman bu ölçülendirme tam bilinmediğinden doktor o oranı vermişti. Vergi indirimi için başvuruda bulunduğumda doktor raporu tam doldurmadan sadece oranı yazıp gönderdiğinden Maliye raporda bulgular vs. yazmadığından karara varamadık deyip Hakem hastaneye sevkettiler. Hakem hastanede astım teşhisi koydu fakat oranı sıfır verdi. 9 sene sonra yani 31/01/2014 tarihinde devlet hastanesinden yine Astım teşhisi konularak bu sefer yeni yönetmeliğe ve hesaplamaya göre orta derece denilip %40 oranında rapor verildi. Vergi dairesine başvuruda bulunduğumda evraklarımın üstüne 2005'deki müracatımıda not olarak düştüler. 2005 deki olumsuz sonuçlanan başvurum bu başvurumuda etkilermi acaba?

ORESSAM;

Hastalığınız sürekli ise ve yönetmeliğe uygunsa sorun olcağını sanmıyorum en kötü ihtimal ankara düşürse itiraz edip mahkemeye verip kazanma şansınız yüksek vede bu benim kişisel fikrimdir seçimler yaklaşıyor ve oranlar onaylanıyor aynen

mrb...

2005 yılında devlet hastanesinden Astım rahatsızlığından %80 oranında sürekli rapor almıştım. O zaman bu ölçülendirme tam bilinmediğinden doktor o oranı vermişti. Vergi indirimi için başvuruda bulunduğumda doktor raporu tam doldurmadan sadece oranı yazıp gönderdiğinden Maliye raporda bulgular vs. yazmadığından karara varamadık deyip Hakem hastaneye sevkettiler. Hakem hastanede astım teşhisi koyup sürekli ibareli fakat oranı sıfır verdi. 9 sene sonra yani 31/01/2014 tarihinde devlet hastanesinden yine Astım teşhisi konularak bu sefer yeni yönetmeliğe ve hesaplamaya göre orta derece denilip %40 oranında sürekli rapor verildi. Vergi dairesine başvuruda bulunduğumda evraklarımın üstüne 2005'deki müracatımıda not olarak düştüler. 2005 deki olumsuz sonuçlanan başvurum bu başvurumuda olumsuz etkilermi acaba?

Mrb arkadaşlar dün telefonla 31 Ocakta Maliyeye giden raporumun sonuçlandığını ve postaya verildiğini öğrendim. Fakat telefondaki bayan sonuç fihriste girilmediği için sonucu dereceyi göremiyorum dedi. Fihriste girilmemesi sonucun olumsuz olmasımı demektir. Aylardır merak içindeydim şimdi birde karamsarlık eklendi buna...

ORESSAM;

aslında giriyor ama söylüyor dostum numara onlar sana verceğim numarayı arayıp söyle ben bu nodan öğrendim sonucu
bu bayan daha iyi

03124153205

Mrb arkadaşlar %40 orta dereceli astım raporum vardı. Ankaraya Raporun kendisini,Solunum Testini (SFT) noter onaylı fotokopilerini gönderdim bugün telefonla Maliyeden sonucu öğrenmek istediğimde sizden ek bilgi istemişler dediler. Bu ne demek şimdi sıfırdan rapor almak için o kadar uğraşmı vereceğim. Sıkıldım artık o kadar sıkıntıya beklemeye koşuşturmaya gelemem artık, normak ne zaman emekliliği nasip ederse Rabbim bende o zaman olurum inşallah ne yapalım nasip değilmiş...

Mrb arkadaşlar 23/01/2014 tarihinde Astım teşhisiyle % 40 oranında almış olduğum rapora Ankara Maliye Adı geçen hakkında karar verilebilmesi için, klinik muayene bulguları,sakatlık bulguları,laboratuar bulguları tam ve açık bir şekilde belirtilip hastane baştabipliğine onaylatılarak anılan belgenin söz konusu hususlarada yer verilmek suretiyle Özürlülük ölçütü,Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmeliğe uygun yeniden düzenlenecek bir raporun Kurulumuza incelenmek üzere Gelir İdaresi Başkanlığına gönderilmesine karar verildi deniliyor. Doktor raporda bulgular kısmına sadece Astım (Tedavi (+),SFT: Orta derecede Restrüksiyon) yazmış başka bir şey yok.

Ben şimdi tekrar doktoruma gidip hastalığın belirtileri,teşhisi,uygulanan tedavi ve kullanılan ilaçları ayrıntılı bir şekilde yazdırsam ve buna ek olarak 2008'den beri kullandığım ilaçların raporlarını başhekimlikte onaylatıp Vergi Dairesine versem yeterli olurmu? Yoksa herşeyi sıfırdanmı başlayıp yeni rapormu almam gerekir? Sonuçta aldığım rapor yeni daha iki aylık bir rapor.

Anlaşılan tüm bulguların yeniden yapılması ve yeniden rapor verilmesi gerek. Bunun dışındaki çözümler Ankara'dan geri döner diye korkarım. Hiç riske girmeyin derim.

Mrb bir süre önce formda23/01/2014 tarihinde Astım teşhisiyle % 40 oranında almış olduğum rapora Ankara Maliye Adı geçen hakkında karar verilebilmesi için, klinik muayene bulguları,sakatlık bulguları,laboratuar bulguları tam ve açık bir şekilde belirtilip hastane baştabipliğine onaylatılarak anılan belgenin söz konusu hususlarada yer verilmek suretiyle Özürlülük ölçütü,Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmeliğe uygun yeniden düzenlenecek bir raporun Kurulumuza incelenmek üzere Gelir İdaresi Başkanlığına gönderilmesine karar verildi deniliyor. Doktor raporda bulgular kısmına sadece Astım (Tedavi (+),SFT: Orta derecede Restrüksiyon) yazmış başka bir şey yok, içerikli bir mesaj yazmıştım sizde buna anladığım kadarıyla sizden herşeyi en baştan yeni rapor istiyorlar demiştiniz.
Ankara Maliyeden gelen yazıyla hastaneye gittiğimde hastanedeki yetkililer yazıyı alıp okudukdan sonra arşivden dosyamı çıkarıp içinden Solunum Fonksiyon Testini çıkarıp Ankaradan gelen yazıya ek yapıp zımbaladılar ve tamam bu kadar dediler. Bende yeniden heyete girmeyecekmiyim dediğimde Maliyeden gelen yazıda alt kısımda koyu renkle yazılan yazıyı okuttular ve sadece Solunum Fonksiyon Testini istiyorlar dediler.
Halbuki ben kişisel müracatımda Bursa Defterdarlığına raporumu verirken Solunum Fonksiyon Testinide noterden onaylatıp koymuştum. Acaba defterdarlıkta çalışan kişiler solunum fonksiyon testini çıkarıp sadece raporumu Maliyeye gönderdilerki hastaneden tekrar Solunum Fonksiyon testini istediler çalışanlar böyle birşey yapabilirlermi acaba?

Evet, olabilir. Fonksiyon testi bir şekilde gitmemiş ya da kaybolmuş olabilir. Hastane üst yazıyla bu testi gönderince sorun da çözülecektir...

S.A. Arkadaşlar Devlet Hastanesinde sürekli ibareli raporum var. Vergi dairesinde başvurumdan sonra işyerime vergi dairesinden gelen yazıda
İŞYERİNİZDE ÇALIŞAN ............ HAKKINDA BURSA DEVLET HASTANESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN 23/01/2014 TARİHLİ VE ... SAYILI RAPOR GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI MERKEZ SAĞLIK KURULU TARAFINDAN İNCELENMİŞ, ALINAN 22/04/2014 TARİH VE .... SAYILI YAZIDA, ÇALIŞMA GÜCÜNÜN (%40) KAYBETTİĞİNİN TESPİT EDİLDİĞİ BİLDİRİLMİTİR.ADI GEÇENİN ÜCRETLERİNİN VERGİLENDİRİLMESİNDE, BAŞVURU (31/01/2014) TARİHİNDEN İTİBAREN 193 SAYILI GELİR VERGİSİ KANUNUNUN 31. MADDESİNDE ÜÇÜNCÜ DERECE ENGELLİ HİZMET ERBABI İÇİN BELİRLENEN İNDİRİMDEN FAYDALANDIRILMASI GEREKİR yazmaktadır.
Bu durumda vergi indirimimin geçerli olduğu bir tarih aralığı varmı? yoksa süreklimi oluyor mesela 5 yıl daha çalışıp emekli olmak istediğimde bu yazı geçerliliğini korurmu bununla emekli olabilirmiyim yoksa yeni başvurudamı bulunmam gerekir? Engelli raporum sürekli ibareli olmasına rağmen emeklilik için başvurursam kontrol süresi koyarlarmı? Aynı eziyetleri tekrar yaşarmıyım?

kardeşim raporun süreklimi değilmi bunu öğrenmen lazım sürekli ise bişe olmaz ama süreli ise sgk tekrar rapor isteyebilir ama inanki hiç belli olmuyor

Dediğim gibi Bursa Devlet Hastanesinden aldığım rapor sürekli ibareli ve %40 oranlı,vergi indirimi için vergi dairesine müracat ettim gelen cevap ise yazısı söyle;

İŞYERİNİZDE ÇALIŞAN ............. HAKKINDA BURSA DEVLET HASTANESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN .........TARİHLİ VE ...... SAYILI RAPOR GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI MERKEZ SAĞLIK KURULU TARAFINDAN İNCELENMİŞ, ALINAN ........TARİH VE .....SAYILI YAZIDA,ÇALIŞMA GÜCÜNÜN (%40) KAYBETTİĞİNİN TESPİT EDİLDİĞİ BİLDİRİLMİŞTİR.
ADI GEÇENİN ÜCRETLERİNİN VERGİLENDİRİLMESİNDE, BAŞVURU 31/01/2014 TARİHİNDEN İTİBAREN,193 SAYILI GELİR VERGİSİ KANUNUNUN 31. MADDESİNDE ÜÇÜNCÜ DERECEDE ENGELLİ HİZMET ERBABI İÇİN BELİRLENEN İNDİRİMDEN FAYDALANMASI GEREKİR.
BİLGİLERİNİZİ VE GEREĞİNİ ARZ EDERİM.

Bu yazıya göre vergi indirimim süresizmi oluyor çünkü herhangi bir süre sınırı yazmıyor? Ben şimdi atıyorum 5-10 yıl daha çalışıp emekli olmak istediğimde vergi dairesine yeniden başvurudamı bulunmam gerekiyor yoksa bu gelen yazı yeterlimidir? Birde emekli olmak istediğimde SGK daha sonra kontrol şerhi koyabilirmi? Malum aynı eziyetleri her sene çekmek zor.

Üst Alt