Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporumda neden Ortopedi alanı da işaretlenmiş anlamadım..?

diyarbaba01

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
ben yüzde 70 engelliyim hastalıklarım yüzde 60 endokrin yüzde 15 sindirim sistemi yüzde 13 sinir sistemi toplam 88 oran ama raporda yazan 70 neyse benim sorum şu agır özür hayır raporum sürekli raporun arka yüzünde ise kişinin özür gurubu yazan yerde süregen kronik hastalıgı onaylı ortopedik onaylı işereti var ve ayrıca raporun kulanım amacı yazan yerde ise egiti boş istihdam boş sosyal yardım evet ortez protez işitme cihazı boş tekerli sandelye boş özürlü kimlik kartı onaylı benim sormak istetigim şu arka yüzde yazan kişinin özür grubu ortopedik yazan yerde niye onaylı işereti var.

yani hastalıgnız ortapedik ve sürekli bir hastalık sınıfında onaylı özür oranı var neyi sordugunuzu tam anlıyamadım

neye evet neye hayır dediğinizi çözemedim.. yüzde 88 raporum var diyosunuz...
endokrin de yüzde 60 vermişlerse yüzde 99 hipofizer yetmezlik teşhisi konulmuştur size.. endokrin ve metabolizma hastalıkları yüzde 99 süreğen/kronik olduğu için, süreğen/kronik verilmesi normal. aldığınız 3 yer endokrin+sinir+sindirim diyorsunuz...
ortopedi ne alaka?.

Usta Benim Engelli Raporunun Arka Sayfasında Kişinin Özü Grubu Yazan Yerde Ortopedikde İşaretlenmiş Ama Benim Ortopedik Bir Sorunum Yok Toplamda Benim Rapor Oranım % 88 Ama % 70 Düşürülmüş Bende Anlamadım Kişinin Özü Grubu Yazan Yerde Ortopedik Nie İşaretlenmiş Benim Normalde Ortopedik Bir Sorunum Yok Ben Bunu Ögrenmek İstiyorum.

Normalde Benim Ortopedik Sorun Yok Ama Raporumda Ortopedik Sorunum İşaretlenmiş Yani Nie İşaretlenmiş Olabilir Hastalıgım Endokrin Sistemi % 60 Sindirim Sistemi % 15 Sinir Sistemi % 13 Olarak Raporda Yazıyor Toplamda % 88 Ama % 70 Düşürülmüş Raporumda Sürekli Yazıyor Acaba Ortopedik İşaretlendiginden Dolayı Engelli Aracı Alabilirmiyim.

ben yüzde 70 engelliyim hastalıklarım yüzde 60 endokrin yüzde 15 sindirim sistemi yüzde 13 sinir sistemi toplam 88 oran ama raporda yazan 70 neyse benim sorum şu agır özür hayır raporum sürekli raporun arka yüzünde ise kişinin özür gurubu yazan yerde süregen kronik hastalıgı onaylı ortopedik onaylı işereti var ve ayrıca raporun kulanım amacı yazan yerde ise egiti boş istihdam boş sosyal yardım evet ortez protez işitme cihazı boş tekerli sandelye boş özürlü kimlik kartı onaylı benim sormak istetigim şu arka yüzde yazan kişinin özür grubu ortopedik yazan yerde niye onaylı işereti var.

diyarbaba01

rapordo ortopedi işaretliyse sizin hastalık grubuna ortopedi bakmış ve ortopedibir oran vermiş ve hastalığınız ortopedik demekki..size %60 şı ortopedi vermiş o yüzden ortopedi işaretli.sorun yok raht ol..yani kısaca hastalığın kronik düzelme şansı yok..ve hastalığını sınıflandırmak için ortopedik zihinsel ruhsal gibi yerleri işaretlerler..örnek bir şizofren hastasına psikiyatri yüzde oran verir..ve raporun arkasındaki sizin dediğiniz yerdeki ortopedi zihinsel yada ruhsal olan yerleri işaretlerler..

ötv siz araç almak için en az %90 rapor olması lazım diye biliyorum..

diyarbaba01

Merhaba,

Sağlık kurulunun verdiği oranlar bildiğimiz düz aritmatikle değil, Baltazar formülüne göre toplanır. Bu durumda sizin toplam özür oranınız %70.42 yapar. Sağlık kurulu aşağıya yuvarlamış ve size %70 vermiş, herhangi bir hata yok.

Gelelim ortopedik kısmının işaretli olmasına, bu basit bir yanlışlık. Maalesef sıkça görülüyor. Bence dert etmenize gerek yok zira size zararı olmaz. Ama çok sorun ediyorsanız, ilgili hastanenin sağlık kuruluna gidin, orayı düzeltip yanına kaşe-mühür vursunlar. Daha önce bunu yaptıran olmuştu bu forumda.

Araç alabilme konusuna gelince, burada 2 şarttan birini sağlamanız gerekiyor. Ya üstte yazan arkadaşlardan birinin dediği gibi toplam özürünüz %90 ve üzeri olacak ya da oranı ne olursa olsun normal aracı kullanamayacak bir ortopedik engeliniz olacak. Bu durumda mesela %10'luk bir ortopedik özürünüz varsa ve normal araç kullanamıyorsanız, ÖTV indiriminden yararlanıp araç alabilirsiniz. Yalnız bu durumda mutlaka engelli raporunuzda ÖTV seçeneğinin işaretli olması yani bu hususun sağlık kurulunca değerlendirilmiş olması gerekir.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Geçmiş olsun :)

Son düzenleme:
Haklısın ortapedi ne alaka düzelttie orayı

Üst Alt