Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Raporumda ortopedik engellilik kısmı da işaretli. ÖTV'siz araç alabilir miyim?
Ağır bir rahatsızlık geçirdim. Ötvsiz araç almak için ve aynı zamanda vergi indiriminden yararlanmak için sağlık kurulu raporuna başvurdum. Raporum %85 olarak çıktı. Ötvsiz araç için bildiğim kadarıyla %90 olması gerekiyor oranın ancak engel grubu kısmında kronik engelin yanı sıra ortopedik kısmı da işaretlenmiş. Bu raporla ötvsiz araç alabilir miyim? Eğer cevap evetse izlemem gereken yol nedir? Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
Bunu kim ilk kez söylemeye başladı bilmiyorum ama bildiğim kadarı ile ÖTV indirimli araç alma hakkının engelinizin ortopedik olup olmaması ile ilgisi yok. Maalesef çok saçma ama ÖTV indirim şartı ülkemizde aşağıdaki 2 şarttan birini sağlamanıza bağlı;
1- Ehliyet sahibi bir engelli iseniz "hareket ettirici özel tertibat" şartı
2- %90 üzeri engelli Raporu
Sizin, vergi indirimli araç alabilmek için, engeliniz sebebiyle gerçekten hareket ve ulaşım anlamında bir dezavantaza sahip olup olmamanızın maalesef bu ülkede hiçbir anlamı yok. Ancak ve ancak yukarıdaki yazılı şartlardan ikisinden birini sağlıyor iseniz, indirimli araç alabilirsiniz.