Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporumda problem varmış gibi, ne yapabilirim?

soneman

Üye
Konular
51
Reaksiyonlar
6
rapor çıkarmak için başvurdum.sensorimotor neropoatiye teşhisi konulmuştu.ayaklarımda yapısal bozuklukta var yani her iki ayaktada orta bölüm üste doğru çıkıntılı kavisli yapıda.yürümede koşmada güçlük zorlanma,denge kaybı,ellerde titreme var.
nörolog eller ve ayaklara %20 ayrı ayrı oran verdi.
Diğer doktorlara göründüm hepsi sağlam çıktı.
fizik tedavi doktoru zinde olduğu için görünmedim.Ayaklarda kemik yapısı bozuk olduğu için extra bir oran alabilir miyim?
nörolog "benim verdiğim oranlardan fizik tedavi extra bir oran vermeyebilir" dedi.
Bende şuan ellerde %20 ve ayaklarda %20 var.Fizik tedaviden oran alabilir miyim?
%40a ulaşmam için kaç orana ihtiyacım var?

rapor çıkarmak için başvurdum.sensorimotor neropoatiye teşhisi konulmuştu.ayaklarımda yapısal bozuklukta var yani her iki ayaktada orta bölüm üste doğru çıkıntılı kavisli yapıda.yürümede koşmada güçlük zorlanma,denge kaybı,ellerde titreme var.
nörolog eller ve ayaklara ayrı ayrı oran verdi.
Diğer doktorlara göründüm hepsi sağlam çıktı.
fizik tedavi doktoru ben veremem aynı kulvardayız yeterince neroloji vermiş gibisinden konustu
nörolog "benim verdiğim oranlardan fizik tedavi extra bir oran
vermeyebilir" demişti

bana cok ters gelen bu duruma itiraz edebilirmiyim heriki bölümde rapor bölümünde gözükmesine rağmen berberiz gibi cevaplıyorllar
ve ortopeti - göğüs bölümleri raporda yok eklenmemiş

ankara gata da daha önce cıkan sonucumda cok ağır hastalık ibaresi olmasına karsı hafif durum oranları verildi ayaklarıma 20

gözlerimde miyop ve astigmat olmasına karsı göz doktoru gözlükle okutma yapıp normalsin dedi
kulaklarımda azda olsa duyma problemi teste gerek yok normal düzeyde dendi

acemilikten pek itiraz etmedim ama 40 ada ulaşamadım eğer kurulda ek puan cıkmassa

bana yardımcı olurmusunuz persembe yarın kurula giricem ne demem gerekiyor itiraz hakkım memlektimde hastane rahat olduğu için burdayım normalde istanbul da yaşıyorum itiraz edersem yakın hastaneyemi gönderriler izinim bitti dönmem lazım
yada itiraz etmeyip tekrarmı baslasam belli süre sonra

bugün kurula girdim itiraz etmeme rağmen hiçbir kontrol inceleme yapmadan hızlıca sonucunu 1 hafta sonra alırsın dediler doktorlar ağzını acmadı daha önce bashekime cıkıp rapora itirazımı söylediğimde o kurulda seni tekrar kontrol edilirsin ve ornında dğişim olur demişti ama doktorların umurunda olmadı
itrirazını il merkezine yaparsın dediler
bu durumda ne yol izlememi tavsiye edersiniz

Merhaba geçmiş olsun..

Rapor sonucunuzu bekleyin, eğer çıkan sonuç sakatlık cetveline göre düzenlenmemişse;
İl Sağlık Müdürlüğü'ne itirazda bulunabilirsiniz.

bugün sözlüce sordum 36 puan aldın dediler sonuc haftaya cuma günüymüş
netten cetveli bulmustum balltahazard 20 ellerim 20 ayaklarım 36 ediyordu nerolojinin verdiği
gata da ağır yazan sonuc burda hafif olarak değerlendirildi bugün onuda söyledim ama dinleyen olmadı
sakatlık cetveli sanırım balthazar
doğrumudur baska dikkat etmem gereken varmı
teşekkürler

h sınıfı ehliyet alabilirmiyim bu raporla diye sormustum öncesinde o sonraki iş demişlerdi hastane memurları
h sınıfı ehliyet bu raporla ilgisi varmı bişey yazması gerekirmiydi
yanlış yönlendiriyorlar sanki buradn soruyorum o yüzden

Raporda araç/ehliyet alımına dair ibareler olmalı. Varsa rapor oranı önemli değil % 40'ın altında dahi olsa araç alırsınız. Ama bu ibareler yoksa yeniden rapor almalısınız. İtiraz edecekseniz yeni raporu alırken bunu da belirtin mutlaka.

hastane memurlarının insanları nasıl yanlış yönlendirdikleri cıkıyor
2 gün önce doktorları gezdikten sonra raporu memurlara teslim ederken h sınıfı ehliyete bu rapora nassıl eklenir ne yapmam gerekir demiştim sonraki iş bu raporla alaakası yok demişlerdi
ne yazık bi durum sağlık bakanlığına şikayet edicem bunları

Siz itiraz edin, ya da başka bir hastaneden almayı deneyin. Ama 6 aydan önce alırsanız raporunuzu yeni aldığınızı, itiraz etmeniz gerektiğini söyleyebilirler. Bu durumda bu süreyi beklemelisiniz ya da itiraz etmelisiniz. Rapor alırken şu dilekçeyle yaparsanız başvurunuzu tüm haklarınızdan tek bir raporla yararlanmış olursunuz: http://www.engelliler.biz/forum/sag...tek-bir-saglik-raporu-almak-icin-dilekce.html

istanbul da yaşıyorum raopru başka şehirde memleketimden cıkardım yoğunluk daha az diye
istanbuldan itiraz edebilirmiyim yada memlketimdenmi yapmam gerekir iznim kalmadı işe dönmem gerekiyor
teşekürler

İl Sağlık Müdürlüğü'ne şikayet edebilirsiniz.
BİMER'e şikayet edebilirsiniz.
Sağlık raporunuzu aldığınız hastaneye de posta yoluyla yada fax gönderebilirsiniz.

istanbul il sağlık müdürlüğümü yoksa memleketimdeki il sağlık müdürlüğümü farkedermi

Bende itiraz ettim il sağlık müdürlüğünüe %34 rapor çıkmıştı onlarda sorun olmaz diye düşünyorum zaten itiraz ederken hangi hastanede heyete girmek istersin diye soruyorlar ve istedigin bir hastaneye sevk ediyorlar

il farklılığı olduğu için sordum yaşadığım ve memleketim hastaneden aldığım rapor itirazı istanbulda yaparsam yaw kardes sen nerden geldin buraya demesinler istanbul fatih bölgesidee baya uzak bana telefonla sorucam yada
sizde duygu hanım sonucta değişim oldumu diğer hastanede

rapora itraz ettiğim baska hastaneye sevk edecekler memleketimden almıstım ama sanırım başka şehir olduğu için yaşadığım sehir istanbul a sevk ederlermi ve beylikdüzü nde yaşıyorum bana en yakın hastanelerden hangisinde tavsiyeniz olur

ben kanuni sultan süleyman hastanesinden almıştım ama hiç memnun değilim suanda itiraz ettim sonuç bekliyorum. Bakırköy devlet hastanesi iyi diyorlar ama orası da cok yogun oluyormuş. Ben il sağlık müdürlüğünüe gittiğimde oradaki beyfendi özellikle istediginiz bir hastane varmı diye sormuştu başka sehir hakkında olur mu olmaz mı bilgim yok yanlış yönlendirmek istemem.

bu süreçleri bende yaşadım .belki senin olaydan farklıdır .ancak .bana ilsağlık müdürlüğündeki bir arkadaş şöyle yardımcı olmuştu sen başka bir hastane seçersen senden 3 bir hastane daha isteye bilirler demişti .bilgine kardeşim

bende aynı hastaneyi istedim . 3 hastaneye gerek kalmadı

bende en basta hastaneleri sırasıyla aradım 6 ay sonraya ancak basvuru yapabilirsiniz dediler o yüzden memleketimde başladım rapor için fakat izinim kalmadığı için memleketimdeki başka hastaneye sevk isteyemem mecburen olursa istanbula ne kadar sürerse şansa bakalım size iyi şanslar duygu hanım

mavizaman;

teşekkür ederim size de umarım hak ettiğimiz oranı alabiliriz.

kader1;
http://www.engelliler.biz/forum/sagl...ne-var-mi.html
2 hafta kadar önce konuya msj yazmıstınız yeni fark ettim
il sağlık müdürlüğüne itirazınızda gercekten sağlık raporu aldığınız aynı hastaneye gerimi sevk ettiler başka hastaneye değil yazdığınızdan anladığım
oranınız farklı cıkıtıysa kabulmu oldu başka hastanelere gerek kalmadımı

geçmiş olsun kadeşim . evet bana rapor verdiler araştırma hastane sinden. ançak ankara bir yıllık süreç koydu bu bir yıllığın bitiminde daimi olan 1 yıllık roporumu saymadılar için içinde pskiyatri olduğundan galiba. burasıda ayrı bir konu yani pskiyatri kim isterki sağlığını kaybetmesini ikinci bir rapor istendi aynı hastane raporumu düşürdü var olan hakkımı elimden aldılar olmaması gerekirdi ancak oldu . başka bir kastane istedim tifakultesini ordaki memur arkadaşta sana rapor verilmiş biz bu raporu bozamayız yani sen bizden rapor almaşsın dendi.bende ilsağlık müdürlüğüne benim rahatsızlığım devamlı ilerliyor diye dilekçe verdim .ordan bana dendiki kakem hastane seçeçen dendi bende seçtim .ordaki bir derdi benimle aynı kaderi baylaşan arkadaş dediki bak kardeşim sen ikinci hastaneyi seçersen rapor oranları ayrı oluşa 3 bir heyet hastanesinede yollanır dendi bende hakkımı veripte alan hastaneyi takrardan seçersen ne olur dedim bu belirleyici olur dendi ve bende aynı hastaneyi şeçtim ve raporumu aldım.yannız benim rahatsızlığım sureli devam eden bir rahatsızlık keşke olmasaydı ama kader diyelim allahım açıl şifa versin bütün arkadaşlarıma burdaki emeği geçen arkadaşlarada çok teşekkür edrim

raporum daimiydi gelirler dairesi 1 yıl süre koymuştu bilgin olsun

teşekkürler vakit ayırdığınız ve yardımız için
anladığım 6 ay yada 1 sene bekleyip tekrar aynı rapor aldığım memleketimdeki hastaneye hastalığım arttı diyerek basvurmak
baska hastaneden alırsak sgk dan itiraz gelebilir hakem heyetine sevk edebilirler
gerci benim raporumda süresiz ibresi var
istanbul bakırköy sadi konuk tan almaya karar vermiştim bugünlerde arastırma için beah.gov.tr den baksam yada sgk randevu sisteminden baksam sağlık kurulu randevu alacağım biyer yok ve ordan alanlardan okuduğum ilk o hsataneye gidenlerden 120 tl ücret alınıyormuş ben memleketimde ödemedim böyle bir ücret
hesapta bu 2 hastanede devleetin hastanesi

mavizaman;

teşekkür ederim size de umarım hak ettiğimiz oranı alabiliriz.

duygu hanım bende rapor sonucuma itiraz ettim il sağlık müdürlüğünden
bakırköy sadi konuk hastanesini sectim garip bir 20 gün bekleme süresi var onu bekliyorum
sizin raporunuz ne durumda en son itiraz etmiştiniz

Üst Alt