Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporumda zihinsel engel işaretli. EKPSS'ye zihinselden gruptan girebilir miyim?

Konular
45
Reaksiyonlar
77
Arkadaşlar başlıkta da belirttiğim şekilde şimdiden yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

MadResister

Raporunuzun içeriği nasıl ona bakmamız lazım önce.
Tanı yada tanılarınız nedir?

ayDÜNYAvazo Bipolar Bozukluk, Otizm, DEHB, Artikülasyon Bozukluğu, Yaygın Anksiyete Bozukluğu ve Davranış Bozuklukları.

MadResister

Burda öne çıkan hastalık bence OTİZM dir. Ona bakmak lazım. Zihinsel olabilir pekala zekanız ne durumda yüksek mi sizce?

MadResister
E nabızda gözükebilir. Hastanede yapılan tüm işler / tedaviler, e nabızda gözükür her ay sonu kan veriyorum e nabızda gözüküyüor.

MadResister

Sen kendini zeki olarak görüyormusun
Şöyle kendine baktığın zaman.
(Örneğin ben kendimi zeki olarak görüyorum)

(Ve zeka işlevselliğim korunmuş durumda)

Bütün bir resme şöyle baktığım zaman zihinsel grubundan sınava katılman gerekecektir.

MadResister
arkadaşım raporunda mental reterdasyon yazmıyorsa teşşiz tanı yani genelden gireceksin yazıyorsa zihinselden girersin zihinsel hastalıgın olacak

(Gölge)

Bence "OTİZM" tanısı olduğu için "ZİHİNSEL" demekte ısrar ediyorum doğrusu.

ayDÜNYAvazo

Hocam bugün rehabilitasyon merkezinde raporumu götürdüğüm zaman kayıt için velayet falan istendi raporda zihinsel engelde işaretli olduğu için. Aynı zamanda yanlış bilmiyorsam iq test düzeyimde hafif zeka geriliği olduğu ortaya çıktı diye biliyorum.

Tanı kısmında zeka işlev bozukluğu olduğu belirtilmeli ve zihinsel engel gurubu olarak işaretlenmeli. Aslında başvuru kılavuzda yazıyor.

Bulut25

Hocam Zihinsel engel grubu zaten işaretli raporda ve 2022 sayılı kanundan faydalanabilir falan yazdığını gördüm raporda bunun dışında iq test sonucunu öğrenmek için testi yaptırdığım hastanenin psikiyatri bölümüne randevu mu almam gerekiyor?

hocam yaşınız kaç ve raporu nerden aldınız

konuya gelirsek eğer hafif mentardasyon dahi olsa zihinselden girersiniz

Kendimde otizm ve bipolar bozukluk hastasıyım bana bir türlü mental retardasyon ve zihinsel raporu vermediler aklım yerimde olduğu için.

Raporunda özürlü raporunda mental yaziyorsa hafif olsa dahi başka özrün olsada dahi yüksek olsada dahi diger hastaligin yine zihinselden girersin

cemkaleli

Yaş 19, ilk taporumu İstanbul Kadıköy ilçesindeki Süleyman Yalçın Şehir Hastanesinden aldım. İtiraz ettiğim 2. raporumu ise Ataşehir ilçesindeki Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesinden aldım. IQ testimde Kadıköy ilçesindeki raporu aldığım hastanede yapıldı. Test sonucumu bir türlü öğrenemedim bu yıl geçtiğimiz yaz mevsiminde yaptırmıştım.

EKPSS başvuru kılavuzdan yola çıkarak rapor almanız yararınıza olur. Kulaktan dolma bilgiler sizi yanıltmasın.

Üst Alt