Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporumdaki teşhisin yanlış olduğunu düşünüyorum. Değiştirebilir miyim?

İstorika

Aktif Üye
Konular
89
Reaksiyonlar
2
17 yaşından beri tedavi görüyorum. 3 kez de hastaneye yattım. Zyprexa'dan Lustral'a kadar bir sürü ilaç kullandım. Ancak raporumda Yaygın Anksiyete Bozukluğu ve Paranoid Kişilik Bozukluğu var. bunun doğru olduğunu düşünmüyorum ve değiştirilmesini istiyorum. Bu mümkün müdür? Lütfen sadece bilgisi olanlar cevaplasın..

Bu sorunun cevabını takibini yapan psikiyatri doktoru bilir.

Sağlık kurulu raporu almak istediğinde psikiyatri doktoru takibini yapan doktordan epikriz yazısı ister. İşte o yazıda ne yazıyorsa heyet raporunda da o olur. Heyette bulunan psikiyatri doktoru kendi insiyatif kullanmak istemez, senin istediğin tanıyı da yazmaz.

Elinde sağlık kurulu raporu var ve tanıyı değiştirmek istiyorsan geçerli/elindeki raporun verildiği tarihten 6 ay sonra yeni rapora başvurabilirsin.

İstorika

Tanının yanlış olduğunu düşünüyorsanız ya doktora kendinizi ifade edemediniz ya da doktora söylemediğiniz şeyler var. O yüzden doktora kendinizi sorunlarınızı iyi ifade etmeniz çok önemli...

İl Sağlık Müdürlüğüne gidip raporuna itiraz ettiğini söyleyeceksin gerekeni orada söylerler .

İstorika

Sizin düşüncenizle, teşhisin değişeceğini sanmıyorum. Kontrollerinize gittiğinizde bunu Dr. neden konuşmadınız? ilaçlarınızın yetersiz kaldığı dozlarının artması ,teşhisinizin ileri hastalık tanısına uzaması bu teşhisinizi farklı boyuta götürebilir raporunuzun oranının düşmesi ya da süreli olması vs... gibi durumları da hesaba katmanız gerekir.

Üst Alt