Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporumla ve prim günümle emekli olabilir miyim?

emin7837

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
22.12.2005 yılında geçirmiş olduğum iş kazası sonuçu ortopedi: sol ön kolda amputasyon sonrası rekonstirüksiyon yapılan tablo 2,5 % 30 sol elde parmak ve el bileği hareket kısıtlılığı ulnar sinir paralizisi % 24 sağ el işaret parmak amputasyon MP tablo 2,3 % 11 oranlarını verdi .Bu sonuca göre MALULEN emekli olabilirmiyim.Prim gün sayım 5380 dir %41 iş gücü kayıp oranı ile malulen emekli olunurmu. Şimdiden her şey için teşekkür edrim

Malulen emekli olmak için 10 yıl 1800 gün prim ve 60& üzeri raporunuz olması gerekli bu şartları taşıyor iseniz sgk ya malulen emekli olma talebinde bulunabilirsiniz. Ayrıca siz vergi indirim hakkı alıp erken emeklide olabilirsiniz. Doğum tarihiniz, İlk işe giriş tarihiniz ve alınmış bir raporunuz var mı oran nedir.

İşe giriş 1988 toplam prim 5380 günün var.Ümraniye devlet hastanesinden sürekli %53 raporum var.Benim anlamadığın rapor %40 geçince malulen emekli olunmuyor mu teşekkür ederim

Malulen olmayın, ssk'dan emekli olacaklar defterdarlıktan çalışıyorken vergi indirimi alması durumunda erken emekli olurlar.
Sizinde şartlarınız tamamlanmış erken emeklilik için, vergi indiriminiz yoksa başvurunuzu yapın, çalışıyor olmanız gerekiyor yada 10 ilâ 15 gün çalışıyor gösterilmenizde yeterli olur.
Vergi indirimi kazandıktan sonra erken emeklilik başvurusu yapabilirsiniz.
Tek farklı malulen emekli olursanız yeniden çalışamazsınız, erken emekli olursanız çalışırsınız.
İkisi birden olunabileceğinde, erken emekli olmak en avantajlıdır, maaş açısındanda böyledir bu...

malülen emeklilikte %60 papor diyosunuz sürekli ama ben %40 bile emekli olanı duyuyorum 10 yıl 1800 günü olan ewet %60 ama siz bunu 15 yılı olana dai aynı söylüyosunuz bende bunu anlamadım gitti.

Hayır 15 yılla emekli olmak erken emekliliktir, bunu olun diyoruz bizde size, en az % 40 ve üzeri ile vergi indirimi almanız gerekiyor.

ben işten ayrılalı 2 ayı geçti %51le vergi indirimi alıyodum bana burda söylenen şu oldu benim prim fazlam bağkur son 2520 gün hangisi ise ondan emeklilik işleminiz yapılır dediler bir ay önce gittim sskya hastanye sevkim için benim işlemim bağkurdan yapılmadı sskdan yapıldı

son işi hangi kurumdan bıraktıysanız ondan emeklilik işlemi yapılıyomuş bu konuda tam bilgisi olan varmı

kısmet hanım benim rahatsızlığım çocuk felci iki ayakta polio tablo 4.2 diye birşey varmı

Bu arada ben 15 yılı başlığı açan emin bey için demiştim,
emin beyin sigorta başlangıcına göre 15 yıl oluyor:
ama tablo şudur:
2008_oncesi.PNG

malulen emeklilikte maluliyet cetveli esastır, oran yoktur
ama buna göre red verilirse şu şans vardır: sigorta başlangıcından önce rapor olmayacak yada % 60'ın altında olacak,
daha sonra sigorta başlangıcından sonra % 60 ve üstüne çıkarsa dava ile hak aranabilir:
http://www.engelliler.biz/forum/eme...lma-oranin-artmasi-ile-malulen-emeklilik.html

bu arada 2520 gün hangi statüdense değil, fazlası hangi statüdense,
yani son 1261 gün hangisindense ondan olursunuz.
malulen emeklilikte bu son prim hangi kurumdansa evet ondan yapılır, malulen emeklilikte 1261 gün aranmıyor son prim hangisindense ondan...

tablo 3.4 yada 4.1'den değerlendirilir:
Tablo_3.4.png

Tablo_4.1.png

Üst Alt