Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporumu %90 oran üzerine çıkartabilir miyim?

hcm

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar,

Başlığın keskin ve itici oldu biliyorum ancak şu an ihtiyacım tam olarak bu :(

Ben kronik hastalıktan %65 raporluyum.

Bu ihtiyaç iki sebebe dayanıyor, bu oran ile 2026 'da teorik olarak emekli olabiliyorum. Ancak özel sektörde kendimi çok yıpranmış hissediyorum. Evden çalışıyorum sabah 7 akşam 10-11 e kadar bilgisayar başında işleri yürütmeye çalışıyorum. Rahatsızlıklarımdan biri hipertrofik kardiyomiyopati olduğu için bu hastalıkta iki oran var, asemptomatikler %50 , semptomatikler %100 . Ben bu hastalıktan ameliyatlıyım ve buna rağmen kontrol altındayım, ilaç kullanıyorum , ve çarpıntı, yorgunluk gibi belirtileri taşıyorum. Bu nedenle semptomatik sınıfa girerek %100 alabilirim diye düşünüyorum ama pirince giderken eldeki bulgurdan da olmak istemem. Eğer %100 e çıkarsa raporum 3 yıl daha erken emekli olacağım ve 2023 te (2,5 yıl sonra) emekli olabileceğim nasip olursa.

İkinci sebep ise eşim hamile. Bir araç almak istiyorum, hem doğum hem kontroller için ihtiyaç, ancak mevcut fiyatlarla imkansıza yakın. Eğer ötv indirim kapsamına girebilirsem daha olası gözüküyor. Diğer türlü hem kronik hastalıktan ben risk altındayım hem de hamile olan eşim. Bilemiyorum. Fikir ve önerilerinizi bekliyorum.

Herkese sağlıklı günler.

BEN DE AYNI DUURMDAYIM , BEN sürece yenidne direk hastaneye giderek başlayacağım , elimdeki %72 amacım %90 üstüne çıkartmak kanser ve birçok hastalık eklendi bakalım ne olacak.risk alıyoruz yeni oranlar ne olur bilmiyorum belki de daha da düşürecekler

hayır korona korkusundan gidemiyorum ama özeldeki hastane ve doktorlarımdan evrak belge imzaı toparluyorum.sadece beyin ile olanı da imzaı alsam bitiyor.ortopedi için heyet yollarsa gideceğim kendi içinde devlette. korona çok kötü yayıldı şu an bana aşı çıktı kanserliyim diye onunla ilgili yorum yapmayayım.

hanifeaydin çok geçmiş olsun. Tez şifalar diliyorum. Korona konusunda da dikkat edin kendinize lütfen.

zaten %72 sürekli raporum var 4.evre kanseri -diğer hastalıkları da ekletince olsa olsa yine aynı oran olur diye düşünüyorum.ama korona zamanı virüs kaparım diye endişeliiym ve özellerden de evrakları imzalı tamamlamak zor , süreç böyle yavaş.lütfen mümkün olduğu kadar herkes evde kalsın

Selamlar, özür oranları cetvelinde güncelleme oldu mu? Olduysa güncel tabloya nereden ulaşabilirim. Yukarıdaki soruma yanıt veren de olmamış, hala aynı durumdayım en son haklarımı bile bırakıp istafe etmek üzereydim arkadaşım engel oldu. Bana yanıtlarınızla yardımcı olabilirseniz sevinirim.

hcm şubat 2019 da güncellendi sakatlık cetveli.Googleden yazarsan şubat 2019 engelli özürlülük cetveli çıkar.

hcm ben yeniden başvuru yaptım raporumu yeniledim ve pişman oldum.şimdiki aklım olsa yapmazıdm.ilaçlı raporlu eeg li mr li teşhisi konmuş rahatsızlıklarımı saymadılar. orana eklemediler.biri dediki ilaç kullanmıyorsunuz rapora eklemem tama mantıklı ama ben ilça kullanmıyorum polinöropati ilaçları psikiyatrik ilaç kullanınca zihin bulanıyor çalışamıyorum içemeyi reddettim ama acısı ağrısı kas güçsüzlüğü hala bende ama eklemediler diğeri ise bir önceki hastalığım %60 ya da farklı olarak yazılan ve şu an o hastalıktan daha da kötü etkilendim devamlı ameliyat oluyorum .herşey belgeli.aten e nabızda da çıkıyor.ama EKLEMEDİLER.bilmiyourm belki de hastanedeki doktorların karakteri.tama oran istediğim gibi çıktı.AMA sürekli olan eski raporum 2 yıl süreli verildi.o da ben 1 yıl verilene heyete girmeden itiraz edince.yani benim zorumla 2 yıl verildi.İYİLEŞMESİ MÜMKÜN OLMAYAN KRONİK hastalıklarıma 2 YIL süreli.bence rapor olayını zorlaştırmak için genel bir karar alındı. birçok hastane uyguluyor ama bakıyorum tek hastalıkla burada sürekli alanlar var.bu da ayrı bir şok oldu benim için.Eski aldığınız oranı bile alamayabilirsiniz.sürekli raporunuz süreliye dönebilir.elinizdeki testleri raporu çekimleri doktorlar görmek istemez umursamaz .vs vs ...ben pişman oldum. bu benim şahsi düşüncem.siz de kendi kararınızı verin.riske değer mi?

eklemeyi unuttum , hcm belki forumda okumuşsundur bir kolunu kaybetmiş arkadaş süreli rapor verdiler. diyor ki kolum yeniden mi çıkacak bilmediğim birşey mi var?
düşün raporda zorluk ne halde?

katkınız için teşekkürler arkadaşlar.

Merhaba @hcm
sizinle benzer durumdayım. heyete gireceğim bugün/yarın. Oran %100 gelebilir. Çalışıyorum ve işime devam etmek istiyorum. Bunun için rapora yazdırmam gereken birşey var mı?

Merhaba, biraz geç gördüm. Her şey yolundadır umarım. Rapora özellikle bir şey yazdırmanıza gerek yok. Özellikle çalışamaz yazmasınlar yeter.

@hcm,

Merhaba, Sorun yok, detayları buraya yazdım merak edenler için:

Üst Alt