Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporumu aldım. Emeklilik için vergi indirimine başvuracağım..?

yahmetcoskun

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
hastaneden ve kuruldan 59 oran ile raporu aldim. şimdi emeklilik için ilk önce vergi indirimi almam mi gerekiyor. bide bu oranı vergi dairesi düşürür veya başka birşey yapar mi. epilepsi den 40 tek gözüm görmüyor ondan da 32 verdiler. teşekkür ederim. prim gün ve yılım yeterli.

1 . çalışıyor olmanız gerekli
2. Aldığınız raporla verği dairesine verği indirim için başvuru yapacaksınız.
3.verği indiriminiz kabul olup işyerinize geldikten sonra gelen evrak ve raporunuzla sgk ya gideceksiniz.
4. Sgk verği dairesine yazı yazacak verği indiriminizle alakalı
5. Sgk ya cevap gelirse sgk sizi arayacak işyerinizden verği indiriminden yararlanıp emekli olacağınıza dair istifa edip emeklilik için sgk ya başvuracaksınız..
Ne kadar uzun iş değilmi...gerçekten engelli insanlara bir engel..........

Arkadaşlar merhaba
16/06/1977 doğumluyum
01/01/2003 sigorta girişim var
toplam sigorta günüm 4600
Rahatsızlığım sebebi ile askerlik yapamadım
Çalışmakta zorlanmaya başladım ellerim titremeye başladı
Nöbet sayıları arttı
Vergi indirimi ve emeklilik için ne gibi bir yol izlemem gerekiyor
Bu güne kadar aldığım bir rapor yok önce rapor mu almalıyım nereye başvuru yapmalıyım
Yardımcı olursanız müteşekkir olurum

@bastacıoğlu

geçmiş olsun.öncelikle engelli raporu vermeye yetkili bir hastaneden engelli raporu almanız gerek.

%40 ve üzeri rapor aldığınız taktirde bu raporu işyerinizden çalıştığınıza dair bir yazı ile vergi dairesine götürüp vergi indirimine başvuracaksınız.

raporunuz ankara maliye yüksek sağlık heyetinde incelenip onaylandığı taktirde eğer rapor oranınız %40 ile %59 arası çıkarsa 19 yıl 4240 gün; %60-79 arası çıkarsa 17 yıl 8 ay 3920 gün;%80 ve yukarısı çıkarsa 15 yıl 3600 gün tabii olacaksınız.

gün ve prim şartını tamamladığınızda yada tamamladıysanız erken emekli olursunuz.

Özgür abi merhaba,

Benim %46 vergi indirim belgemi vergi dairesi iş yerime göndermiş. Ben aslını kendimde bulundurmalı mıyım eğer öyleyse nereden ulaşabilirim. Eviste sadece bu yazıyor.
BAŞVURU DURUMUNUZ
25.01.2018 İşleminiz sonuçlandı işyerinize gönderildi ( Dereceye girdiniz )

Teşekkürler.

erckrgzl

vergi indirim yazınız işyerinize e tebligat ile gelmiştir. e imzalıdır ve üzerinde karekod vardır. aslı diye birşey yok artık. muhasebeciniz gelen tebligattaki yazıyı size çıktı alıp versin. ayrıca yazının sol en alt tarafında küçük puntolarla pın numarası yazar. o numara ile sizde internetten istediğiniz zaman aynısını çıkarabilirsiniz.

[FONT=sans-serif]vergi indirimi yazısının aslına ulaşmak isteyen arkadaşlar [/FONT]http://intvd.gib.gov.tr/internetvd/t...AK_SORGU_GIRIS

[FONT=sans-serif]lingine vergi indirim belgesinin sağ üst kısmında yazan sayı numarası ile alt kısımda küçük puntolarla yazan pin numarasını yazarak belgenin aslını alabilirler.[/FONT]

Özgür abi,

Çok aydınlatıcı oldu teşekkür ederim.

Bizim muhasebeci ile görüştüm sanırım e-tebligat olayı firmada yokmuş soruşturacaklar.

erckrgzl merhaba raporu ankaraya ne zaman gönderdiniz..ne kadar zaman da sonuçlandı

Üst Alt