Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporumu aldım. Vergi indirimi için ne yapmalıyım?

tujii

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
mrb ben yeni üye oldum ve site hakkında pek bilgim yok benim sormak istediğim konu %46 engelli raporum var yeni bi özel sektörde engelli olarak çalışmaya başladım engellilerin aldığı maaştan gelir vergisi gibi bişey kesilmiyomuş sanırım fakat ben vergi indirimi için vergi dairesine gidip dilekçe vermedim sadece hastaneden raporumu alıp işe girdim engelli olarak yinede maaşımı gelir vergisi kesilmedenmi alıcam yoksa vergi dairesine gidip vergi indirimi için dilekçe yazmam mı gerekşiyor gelir vergisinin kesilmemesi için. yani konunun özü ben vergi indiriminden yararlanmak için dilekçe vermedim engelli olarak çalışıyorum maaşımdan kesilen vergiler kesilicekmi yoksa kesilmicekmi bunu öğrenmek istiyorum ilginiz için şimdiden teşekkür ederim :)

Tuncay bey,
Şeyma hanım yazmış ama birde ben yazayım ilk önce iş yerinizden çalıştığınıza dair belge alarak bulunduğunuz ilin Maliye (Mükellef hizmetler birimine) müracaat edin.Müracaat esnasın da şu belgeler yanının da olsun.
1-İş yerinden aldığınız çalıştığınıza dair belge
2-Sağlık kurulu raporu
3-Nüfus cüzdanı fotokopisi
4-Sizin yazacağınız dilekçe
Dilekçe örneği,
[FONT=Segoe UI]........... Vergi Dairesi Başkanlığı’na[/FONT]

193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu’nun 2454 sayılı Kanunla değişik 31.maddesi ile getirilen Sakatlık İndirimi’nden istifade etmek istiyorum.
Dilekçeme ilişkin Nüfus Kâğıdı suretim ve çalıştığım işyerinden aldığım çalışma belgem ve Sağlık Kurulu raporum ilişiktedir.

Gerekli işlemin yapılması hususunu saygılarımla arz ederim.

ad soyad tc no
imza
Son olarak müracaatınızın sonucu iş yerinize 30-45 gün içerisinde bildirilecektir.

Üst Alt