Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporumu beyan etmeden çalışmak istiyorum. İşveren bunu anlar mı?

ALP_

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Şu ana kadar hep raporum ile iş aradım. Ancak hiç kimse beni işe almadı.
Bu sebeple de artık raporumu kullanmadan iş aramak istiyorum.
Eğer raporsuz olarak işe alınırsam sigorta yapılacağı zaman raporlu/engelli olduğum ortaya çıkar mı?
Teşekkürler...

İş durumuna bağlı olarak etkileyebilir.

Ben etkileme durumunu sormuyorum. Diyelim ki herhangi bir işe başvurdum. Olumlu sonuç aldım ve işe başladım. Sigorta da başlatılacağı için acaba SGK'da biz bir nevi fişli miyiz? Yani sigorta işlemleri sırasında benim raporlu olduğum gözükecek mi?
Yorum için teşekkür ederim Mr.No.

İşveren sizi işe almış ve siz işe başlamışsınız sorun olmaz SGK'dan bilgi istemezler işlerine gelmez. Sadece işe başladığınıza ve pirimlerin yattığına dair bilgi gönderirler.

ancak anlatmak istediğim: işinizi etkileyecek engeliniz olmamalı: mesela sara hastası olup da dizgi makinası başında işbaşı yapmak gibi. Kaza riski çok yüksek olduğu bilinen yerde sağlığınızı gizlemek gibi.

diyelimki işverene raporu göstermeden girdiniz işverende sizin yapamicağınız ağır iş verdi o zaman nasıl olacak yani kendi sağlığın bakımından bence bildirmelisin

Bildirince işe almıyorlar.
Devlet maaş da bağlamıyor.
Ne yapacağımı şaşırdım açıkçası.
İş ne olursa olsun beni etkileyecek bir durum olacağını sanmıyorum.
Ayrıca yapabileceğim işler arıyorum.
Yine de gözükür mü bilmiyorum.

Raporumla iş bulamıyorum. Raporsuz olarak işe başlamak istiyorum. Sigorta yapılırken SGK, işverene, işe aldığın kişi raporlu / engelli haberin olsun der mi?
Soruyu bilen arkadaşlardan cevap bekliyorum.

ALP bu soru benimde kafama takildi raporu soylemeden ise girmek icin soruyorsunuz... ben bu soruyu muhasebe hocasina sordum arastirirsa bulur dedi bende senin gibiyim is ariyorum raporu soylemeden...

Şuan bende aynı durumdayim ve askerlikten muafiyet verdiler sağlık raporunu özelden alsam muafiyettede şekerden verdiler muafiyeti desem. Desende desem böyle bı kurgu yaptım kafamda askere alsalardi daha kolay olurdu ama muafiyeti gördüğünde illaki hastalığımın olduğunu anlicak sağlık ocağından alınan sağlık raporunda da engelim anlaşılacak bende kafamda böyle bı kurgu yapmak zorunda kaldım hastalığım psikolojik ben söylemediler kimsenin birşey anladığı yok zaten.

Üst Alt