Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporumu güncelleyince oranım düştü. Emekliliğim ne olacak?

Uluyaylam

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba ben 2003 yılında %40 rapor aldım vergiden muaf olarak 2009 emekli oldum günümü 3720 tamamladım 17 yıllımı ve askerden men olmuşdum askerde kaldıgım süre akerlik dönemini yatırdım raporda tc olmadıgı için rapor e.devlet olması için güncellememi söylediler bu sefer %30 oldu itiraz ettim %34 oldu maaş kesilirmi tekrar rapora itiraz edeyimi anlamış degilim

Son düzenleme:
güncelleme derken açıklar mısınız? daha önce aldığınız raporlar var mıydı?

Uluyaylam

SGK bu güncel raporu fark eder muhtemelen ve sizi kontrol muayenesine çağırır. Orada oran düşerse maaş kesilir. Şu anda alınacak yeni rapor da bunu değiştirmez. Beklemenizi öneririm.

Bu arkadaşın ve bu arkadaşla aynı sorunu yaşanan arkadaşların hukuki durumlarının ne olacağı bu forumda en merak ettiğim konu. Sonuçta devletin yetkili organları kanalı ile hakkederek emekli oluyor, daha sonra o rapor oranı düştü diyip emekliliği iptal ediyorlar, böyle bir sistem olabilirmi, emeklilik iptal edilirken o raporu yada şu andaki raporu verip bu mağduriyeti yaşatan doktorlar hastane vs hakkında hiçbirşey yapılmıyor değilmi.

Evt var elimde tc olmadığı için yenillemek gerekiyor dediler bu şeklilde başıma geldi şimdi kara kara düşünüyorum emeklilik gidemi diye

Uluyaylam
%40 gibi sınırda bir oranınız var, çalışmış emekli olmuşsunuz, yeni bir rapora neden ihtiyaç duydunuz onu anlamadım.
Burada her fırsatta dile getiriyoruz; sürekli vergi indirimi hakkı elde etmişseniz, emekli olmuşsanız, rapor oranınız da sınırda ve sınıra yakın ise yeni rapor işine bulaşmayın diye. Raporunuz e-devlette varsın görünmesin, ücretsiz ulaşım kartı için veritabanına işlenmiş olma şartı mı arıyorlar, faydalanmayı verin ücretsiz ulaşımdan da.
SGK kontrol yetkisini özellikle son zamanlarda dibine kadar kullanıyor.

Ufukalp

abi raporda tc yazmıyomuş sanırım ondan istemişler arkadaştan rapor kendi isteyerek almamış yani . ama düşündürücü olan şu yıllardır nasıl farketmemişlerde yeni akıllarına gelmiş

Peki bir sekilde emeklilik iptal olursa ise iade olacak mi peki? Ne yapacak bu insanlar?

haklısın kardeşim kim bilir yarına çıcagını nerden bileyimki ben 2003 aldıgım rapor %40 diye güvendim birde beyne pırtı attı ondanda alırız düşündük birinci yenilemede %30 verdiler itiraz ettim kalp %30 noroloji %5 fizik %5 ver ama toplam %34 çıkan poan hen poan kaybı yapıyor beş yıllık da süre koymuşlar kim bilir bu böyle ocagın artık hastanelerde hep asistan doktorlar var uzmanla görüşmen münkün degil
onalarda kendi tirentlerini yüksetmek için hertürlü yazıyorlar

Kotan
Kimsenin emekli birinden zorla rapor falan istediği yok. Arkadaş raporu e-devlete görünsün istemiş, TC kimlik numarası yok, veritabanına işlenmesini istiyorsan yeniden alacaksınız demişler muhtemelen, arkadaş da yeni rapor başvurusu yapmış.
O yıllardan raporu olan kimin TC Kimlik numarası var ki, kimsenin yok.
Emekli isem işe girmeyeceğim, vergi indirimi almayacağım, emekli olmayacağım, raporum e-devlette görünse ne olur, görünmese ne olur ?

@Ufukalp Tekrar itiraz etsem ne olur sizce itiraz hakım varmış

@OturanBoğa Teşekkür Ederim şu konuyu anlamadım nöroloji %5 verdi fizikde %5 fizik poan girilmemiş
Fizik nöroloji aynı deger diye not düşmüş o yüzdenmi girmedilermi anlamadım

Üst Alt