Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporumu yeni aldım, haklarım neler, bilmek istiyorum..?

Mkocak

Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba ben daha raporumu iki gün önce aldım. Gözden 55 psikiyatriden ise vermediler gerek görülmemiş sıfır dahi yazılmamış özürlü oranı 55 yazıyor benimki direk elli beş oluyor sanırım değil mi. Şimdi nelerden yararlana biliyorum ne yapmam gerekiyor nerelere başvurmam gerekiyor. Hangi indirimlerden faydalana biliyoruz açıklar yardımcı olursanız çok sevinirim.

ben keratokonus hastasıyım görme oranım %45 yani %55 özürlüyüm.

kardeşim merhaba bende keratakonus hastasıyım görme oranı % 45 benimde gözlüksüz %40 gözlükle % 70 ama sol gözüm 2metre parmak sayma mesafesinde rapor oranım % 23 raporu hangi hastaneden aldınız acaba

Numune hastanesinden şimdi şöylede bir şey var kornea kalınlıkları nedir gözünüzün durumu nedir. Sizden gözlükle görüyormusunuz gerçekten keratokonus hastalığı gözlük ile göremez ama siz doktora görüyorum dediyseniz tahmin edebileceğiniz tam görmediğiniz yazıları oda ona göre görüyor demiştir. adam bilmiyorki keratokonus nedir nasıl görür diye ben lens kullanmıyorum gözlük göstermez dedim abartma dedi korneayı bir inceledi sesi dahi çıkmadı ondan sonra bir şeyler yazdı kurula gönderdi Kurulda 55 verdi. Hiç torpil tanıdık felanda yok yanlış anlaşılmasın tek gerçek durumunu iyi anlatmandır doktora.

merhaba kardeşim bende ANKARA numuneden aldım sağ gözde ilerleme devam ediyormuş
VO sağ 0.3 (-3.0 ax 60 )ile 0.6 artmıyor sol :3 mps tashihle artmıyor BİO sağ ve sol keratakonus fn sağ ve sol renk hissi doğal
sonuç % 23 özür oranı verildi ben sol gözüm için baya uğraştım gazi ünv kamil bilgihan dünya gözde volkan matben ve en son numunede 3 kez lens denemesi yapıldı yumuşak lens dediler olmadı kişiye ve göze özel dediler oda olmadı en sonunda senin gözüne lens hiç bi şekilde uyum sağlamaz denildi pahalı lensleri çöpe attım ccl tedavisi yapıldı sol gözüm şu anda 10|1 altında sağ gözümde keratakonuslu ilerleme hızla devam ediyor oda şu anada 10 | 3 sağ göz kornea kalınlığı çok ince lazer kesinlikle olmuyor ben bu hastalıktan sınav kazansam bile sağlıktan eleniyorum ağır ve tehlikeli işlerde kesinlikle çalışamaz diye raporumda var bir hafta içinde ANKARA ya numuneye tekrar gideciğim beni muayne eden doktor bayandı parmakları saydırdıktan sonra daire içinde rakam gösterdi görüyormusun dedi bende sağ gözümle okuyorum dedim sol zaten görmüyor ben bu rahatsızlık için 5000 tl para harcadım hiç düzelmediği gibi dahada ilerliyor sizi muayne eden doktorun ismini biliyormusunuz yardımcı olursanız çok sevinirim geçmiş olsun...

Bakın bende bu hastalık için 12000 tl para harcadım sizinki'de benimki gibiymiş ama bir çok göz doktoru bu konu hakkında bir şey bilmediği için hemen bu kaç şu kaç bunu görebiliyor musun yanılgıları ile eleme yapabiliyor daha adam belki öğrencilik hayatında duymuştur bu hastalığı dediğin gibi ise bunların üzerine seninde 55 ila 60 arasında alman gerekiyor ama doktor gıcık birisi demek ki birde bayan olduğu zaman biraz daha zor oluyor. benim raporumda 5 mps diye bir şey yazıyor ama onun ne demek olduğunu tam olarak bilmiyorum. Yalnız benim kornea kalınlıklar 406 ya 387 seninde bu rakamlarını karşılıyorsa doktor seni normal gözü bozuk hasta olarak değerlendirmiş ve sana bu raporu vermiş beyinsiz diyebilirim ancak o doktora

Özürlü raporumda eğitim işaretli bu ne anlama geliyor bana ne gibi bir faydası vardır. Nerelerde kullana bilirim bu konu hakkında bilgisi olan var mı ???

Mkocak;

Selamlar mehmet bey,
% 45 görme oranını tek göze göre mi yoksa iki göze göre mi çıkardılar? Teşekkür ederim.

Üst Alt