Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporumu yenileyenince aylığım kesildi. Önceki ödemeler geri istenir mi?

b1lalcet1n

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Kalemabla Merhaba sorum öncelikle size. Dayım 91964 doğumlu ve askeri yükümlülüğünü muaf olarak gerçekleştirdi. 1986 yılından itibaren askeri çürük raporu ile maaşa bağlandı.Askeriyede verilen raporun yüzdesini bilmiyoruz. 1986 yılından itibaren aldığı bu aylığı 2011 yılında dolmuş ve otobüslerde engelli indiriminden yararlanmak için tekrar heyete girdi. Fakat heyetteki doktor % 50 olan raporu % 20’ye düşürmüş ve yollamış. Bugün itibariyle sağlık ocağına gidiyor ve sizin sağlık güvenceniz yok gss borcunuz var ve maaşınız kesildi diye bilgi geçilmiş. Yani 1986-2011 yılı arası sıkıntı yok 2011-2021 yılı arası 2022 maaşını devlet ödedi. Bu süre zarfında bizim hangi yolu izlememiz lazım. Devlet bu sürede ödenen parayı geri ister mi ? Zaten durumu yok bir de bu parayı istemesi abesle iştigal kaçar. Yol gösterirseniz sevinirim.

Askeriyeden alınan raporla nasıl maaş a baglandi

Engelli maaşı yani askerliğe elverişli değil raporu ile engelli aylığına bağlarmışlar o zaman

Ben Sosyal Yardımlaşmaya giderek engelli aylığına başvuru yapmak istedim. Kendileri raporumda "Sosyal Yardımlar" kısmında hayır yazdığı için alamayacağımı söylediler. Raporumu yenilemek için sağlık kurulundan randevu alamıyorum. Hastaneye gittiğimde "Engelli Kimlik Kartı" kısmında Evet yazdığı için maaş alabileceğimi söylediler. Böyle bir sorun yaşayanınız var mı? Ne yapmam gerek?

Üst Alt