Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporumun oranını düşürürler mi?

Konular
3
Reaksiyonlar
1
merhaba umarım konuyu doğru yere açmışımdır.

Ben engelli raporu almak için vergi dairesine başvurdum.Vergi dairesi beni devlet hastanesine gönderdi,göğüs hastalıkları doktoru bana yüzde kırk oran verdi,ve süreklidir ağır işlerde çalışamaz diyede yazdı,kulak burun boğaz doktoruda yüzde sekiz oran verdi yani toplamda yüzde kırksekiz oran aldım

şimdi sizden öğrenmek istediğim şudur acaba benim oranım yüzde kırkın altına düşebilirmi?rapor bana yüzde kırk olarak ,geri gelirse vergi indirimindede ,kullanabilirmiyim,yoksa yeniden vergi indirimi için yeni rapormu almam gerek

cevaplarsanız çok sevinirim teşekkür ederim.

% 40 + 8 = 48 yapmaz, % 45 yapar Balthazard Formülü'ne göre.
Zaten vergi dairesinin sevkiyle aldığınız için muhtemelen raporu Ankara'ya yollarlar vergi indirimi için başvurmuşsanız. ya da elden raporu alıp vergi dairesine verebilirsiniz. Yeniden almanız gerekmiyor.

Ankara'dan % 40 ve üzeri 3. derece olarak onaylanır, düşürülmez eğer sakatlık oranı cetveli 'ne göre doğru verilmişse rapor oranlarınız.

Zaten düşürülürse itiraz hakkınız var.

evet raporum sanırım ankaraya gitti bana verilmedi.Tek umudum göğüs hastalıkları doktorumun raporuma SÜREKLİ ve AĞIR İŞLERDE ÇALIŞAMAZ diye yazması umarım böyle yazdığı için belki oranım düşmez beni cevapladığınız için size çok teşekkür ederim KKELEBEK

Üst Alt