Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporumun süreli mi, süresiz mi olduğu belirtilmemiş. Ne yapmalıyım?

zeybekkentli

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Oturan Boğa
raporda sürekli veya süreli işareti yoksa ne yapacağız.Benim sorunumda bu kurumlarda sürekli ibaresi görmek istiyor ve yeniden rapor almam gerektiğini söylüyorlar

Özürlü sağlık kurulu raporunun geçerlilik süresi:

MADDE 13 – (1) Özürlü sağlık kurulu raporunun sürekli olup olmadığı ile süreli raporlarda raporun geçerlilik süresi mutlaka belirtilir.

Ama belirtilmemiş.. Raporu aldınız hastanenin hatası.. Usulüne uygun doldurmamışlar.. Keşke daha erken farkedip sıcağı sıcağına düzeltilmesini isteseydiniz. Hastanenin arşivinde raporunuzun bir kopyası olmalı, süreli mi, süresiz mi olduğu sisteme geçmiştir belki.. Başhekimliğe başvurarak bu hatanın düzeltilmesini isteyebilirsiniz.. Deneyin bence şansınızı..Arşivden de süresi belirtilmemiş olarak çıkarsa büyük bir ihtimal yeni rapor almak zorunda kalabilirsiniz.. Bir bahaneleride "yönetmelik o günden bu güne değişti, onun için zaten yeni rapor almalısınız" olabilir.. Hele hele süreli çıkarsa sistemden rapor mecburen yeni rapor alacaksınız.. Şimdiye kadar geçmiştir süresi...

Hastaneye başvuracak olursanız sonuç alıp alamadığınızı yazın lütfen.. Merak ediyorum cevapları ne olacak, nasıl bir uygulama yapılacak size.. Benzer durumda olanlar için iyi olur yazarsanız..

BİMER'e yaptığınız başvurunun cevabı geldi mi?

benim rapordada aynısı var genelde sıkıntı oluyor ama bir şekilde durumu karşı tarafa anlatıyorum

BİMER e yaptığım müracaatım Gelir İdaresi Başkanlığına gitmişti.Gelir İdareside Sağlık bakanlığından görüş almışlar,ve sonuçta ilgili yönetmeliklerde raporun tekrar yenilenmesi diye bir hüküm bulunmuyor ama ÖTV indiriminden yararlanmak istiyorsanız raporunuzu yenileyin diyor.:confused: tabiiki mantıksız görünüyor.
Çünkü hastahanenin verdiği rapor da süreli demiyor bu raporlar Çalışma bakanlığındaki Sağlık kurulu tarafından(vergi indirimi için)inceleniyor ve bu kurul süreli demiyor,2006 yılında ÖTV indirimli araç alıyorum raporun süreli denmiyor,Başbakanlık Özürlüler idaresi başkanlığının verdiği 2004 yılındakı özürlü kartında süresiz yazıyor.anlamak zor
raporu yenileyeyim diyorum yönetmelik bir raporu olana yeni rapor verilmez diyor:confused:
Avukat arkadaşıma gelen yazıyı gösterip dava açmayı düşünüyorum
Hastahaneden sonuç çıkmaz diye düşünüyorum.çünkü bendeki raporun aynı nüshası vardır çünkü.ama hastahane kurulu mevcut raporu düzeltir mi bilemiyorum.bu konuda tecrübesi olan varsa bilgilenmek isterim.
Ayrıca buzluçay"benim rapordada aynısı var genelde sıkıntı oluyor ama bir şekilde durumu karşı tarafa anlatıyorum" diyorsun ÖTV muafiyetli araba alacak isen bunu karşı tarafa nasıl anlatabilirsin?ben 5 aydır anlatamadım:)

Üst Alt