Ben çiftçi Bağkur malülüyüm ve benimki az çok bugün belli oldu.
Birkaç detay yazayım ki, benzer durumu yaşayanlar bir fikir edinsinler.
Uyarı: (Ssk veya Emekli Sandığı malüllerinin farklı yönetmeliği olabilir. Onları bilmiyorum ama en azından Bağkur malülleri için bir örnek olabilir yazacaklarım).
Benim aylık E-Devlet Sgk sitesinde 4B aylık bilgisinde 8 Eylül itibarı ile kesilmiş olarak duruyordu. (0) lira görünüyordu.
Maaş alma günüm her ayın 25'i idi ve bugün (0) lira görünen maaşım 1500 lira olarak yattı. (Yani... kesilmemiş oldu. Normalde en son maaşım Ağustos ayında yattı. Eylül'de yatmaması gerekirdi).
Yine... Sgk sitesi aylık bilgisi bölümünde daha önce "Rapor kontrole tabi mi? sorusunun karşısında Evet yazarken şimdi değişmiş ve "HAYIR" yazıyor.
Yine... Sgk şubesi olarak kendi ilçemin şubesi yerine İzmir-Konak sgk müdürlüğü yazmışlar.
Malüliyet oranı ise henüz değişmemiş ve o.oo olarak görülüyor.
Maaş günlerim ve rapor alınma günlerim de şimdi yeni rapora göre bu aya tarih olarak yenilenmiş.
(Sadce malüliyet oranım henüz yazmıyor).
Açıkçası biraz kafam karıştı.
Şimdi benim rapor bazı tarih ve kontrole tabii olup-olmaması değişmiş olmasına ve maaşımın yatmış olmasına bakarak emekliliğim ve malüliyetim devam mı ediyor? yoksa malüliyet derecesi henüz yazmadığı için raporum henüz karar verilmemiş mi oluyor?