Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporumun süresi bitti. Emekli maaşım kesilir mi?

alan.duru

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba benim raporum bitti malulen emekliyim bu gün kurul kayıt bürosuna gittim rapor yeniletme olmuyor dediler süresi geçen rapor ikinci bir duyuruya kadar geçerli dediler peki emekli maaşım kesilirmi dedim hayır kesilmez dediler sizce maaşım kesilirmi?

Devletin memuruna inanmıyorsun bizemi soruyorsun.

Kontrol muayenesine cagrilmadim. Ben 2 yıl süreli engelli raporu ile malulen emekli oldum merak ettiğim şey raporum bitti yeniletme için sağlık kuruluna müracaat ettim görevli biten raporun geçerli dedi peki maaşım kesilirmi dedim hayır kesilmez dedi. Eve geldim 1 saat sonra sağlık kuruluna aradım aynı görevli bu sefer de raporun geçerli ama maaşını bilmiyorum aldığın yere sor dedi. Kafam karıştı yani.

2. duyuruya kadar uzattılarsa bitmemiş demek ile aynı manaya geliyor. Ne zaman faaliyete geçer uzatmak için o zaman biter şu an bitmiş bir raporunuz yok yani.

Maaş kesilirmi

Arkadaşlar süresi bitmiş raporlar geçerli denildi. Ben emekli sandığından iki yıllık raporla malulen emekli oldum. Raporum bitti maaşım devam ederim kesilirmi lütfen bilgi.

Ben çiftçi Bağkur malülüyüm ve benimki az çok bugün belli oldu.

Birkaç detay yazayım ki, benzer durumu yaşayanlar bir fikir edinsinler.

Uyarı: (Ssk veya Emekli Sandığı malüllerinin farklı yönetmeliği olabilir. Onları bilmiyorum ama en azından Bağkur malülleri için bir örnek olabilir yazacaklarım).

Benim aylık E-Devlet Sgk sitesinde 4B aylık bilgisinde 8 Eylül itibarı ile kesilmiş olarak duruyordu. (0) lira görünüyordu.

Maaş alma günüm her ayın 25'i idi ve bugün (0) lira görünen maaşım 1500 lira olarak yattı. (Yani... kesilmemiş oldu. Normalde en son maaşım Ağustos ayında yattı. Eylül'de yatmaması gerekirdi).

Yine... Sgk sitesi aylık bilgisi bölümünde daha önce "Rapor kontrole tabi mi? sorusunun karşısında Evet yazarken şimdi değişmiş ve "HAYIR" yazıyor.

Yine... Sgk şubesi olarak kendi ilçemin şubesi yerine İzmir-Konak sgk müdürlüğü yazmışlar.

Malüliyet oranı ise henüz değişmemiş ve o.oo olarak görülüyor.

Maaş günlerim ve rapor alınma günlerim de şimdi yeni rapora göre bu aya tarih olarak yenilenmiş.

(Sadce malüliyet oranım henüz yazmıyor).

Açıkçası biraz kafam karıştı.

Şimdi benim rapor bazı tarih ve kontrole tabii olup-olmaması değişmiş olmasına ve maaşımın yatmış olmasına bakarak emekliliğim ve malüliyetim devam mı ediyor? yoksa malüliyet derecesi henüz yazmadığı için raporum henüz karar verilmemiş mi oluyor?

ŞİMAL YILDIZI
Sanki malüliyetin devamına karar verilmiş gibi. Ve sürekli olmuş. Maaşta yattığında göre hayırlı olsun. Biraz daha bekle malüliyetin derecesini de yazabilirler.

DYS bölümünde en son güncellemede "MALÜLİYET 2. KARAR BİRİMİ-BÖLÜMÜNDE" gelen evrak kısmında görülüyor.

Ama dediğin gibi sanki malüliyetime devam kararı verilmiş gib.

(Yine de şu malüliyet derecesi yazmadan sevinmeyeceğim. Eğer onaylanırsa en çok da maaştan ziyade, Kontrol Muayenesine tabi mi? kısmının "HAYIR" olmasına sevineceğim. Her yıl rapor almak insanı cidden çok yıpratıyor).. :))

30 ağustosa kadar uzatılmıştı biten raporlar. Benim maaşım kesildi

alan.duru

Kontrole çağırılmadıysanız SGK'ya gitmenize gerek yoktu ki. Ne maaş kesilir ne yeni rapor istenir. Raporun süreli olması emekliliğin de süreli olması sonucunu doğurmaz. Nitekim süreli rapora rağmen size kontrol yazılmamış.
Ama unutmayın, bu andan itibaren hangi amaçla alınmış olursa olsun düşük oranlı rapor alırsanız, bu sgk tarafından fark edilir ve o zaman kontrol muayenesine tabi tutulursunuz. Sonucunda yeterli rapor alamazsanız da maaşınız kesilir.

Üst Alt