Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporumun süresi bittiğinde vergi indirim hakkımı yitirmiş mi oluyorum?

strazyevsk

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
2
Merhaba ;

5 yıllık % 52 oranlı engelli raporuna sahibim.
Bu raporla 2019 yılında vergi indirimine başvurdum ve onaylandı.
önümüzde ki yıl başında engelli sağlık raporunun süresi bitecek ve raporu yenileyeceğim.

rapor bittiği tarihte vergi indirimi de ortadan kalkıyor mu bunu merak ediyorum.
zira 2019 yılında elime ulaşan vergi indirimi onay yazısında herhangi bir süre belirtilmemiş, kaçıncı dereceden indirime tabi olduğum vs yazılmış ama vergi indiriminin süreli ya da süresiz olduğu ile ilgili bir bilgi bulunmamakta.

raporu yeniledikten sonra vergi dairesine tekrar başvurmam gerekiyor mu?

Bilgi sahibi arkadaşlar, aydınlatırsa sevinirim.

Teşekkürler

strazyevsk
Vergi indiriminde herhangi bir süre kısıtlaması olmadığı için süresiz anlamına gelir Emekliysen Rapor işine tekrar bulaşma
derim
illa rapor çıkartcam dersen tercih senin tekrar vergi indirimi için başvuruya gerek yok

ercan 34
emekli değilim, çalışan statüsündeyim.
3 sene daha çalışırsam emeklilik günüm dolacak ve başvuracağım.
6 ay sonra raporumun süresi bitiyor onu yenileyeceğim.
anladığım kadarıyla yeni raporla vergi indirimine tekrar başvurmama gerek yok.
o aynı şekilde devam edecek doğrumudur?

strazyevsk

Evet doğrudur ama yerinde olsam tekrar rapor işine bulaşmam
Alacağın yeni rapor %40 altına düşerse emeklilik hakkınıda kaybedersin
Raporun tarihi geçmis olsada emeklilik başvurusu süresiz vergi indirimi ile yapabilirsin o açıdan sıkıntı olmaz bilgin olsun

benim anladığım kadarıyla sgk emekli ederken rapora değil vergi indiriminin süreli veya süresiz olduğuna bakıyor değil mi

Üst Alt