Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporumun süresi dolduğunda aylığım kesilecek mi?

zidan

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Slm benim başvuru tarihim e devlet e 15.09.2017 yazıyor rapor sürem 1 yıllık toplam aldığım para 6424 tl yardim durumu devam ediyor diyor şimdi ben artık aylık almayacakmiyim yoksa son ayligimı mı alacam rapor yüzde si 70

8inci ayda tekrar maaş için başvuru yapın 9.ayın 15 ine yetiştirin teslim edin maaş kesilmez

tamam teşekkürler yani bu durumda aylık almayacam degilmi

Eylül maaşını alman için l Ağustos 25 gibi yeni raporu vermen lazım eğer yetişmezse elül maaşın kesilir ama tekrar bağlandığında eylül maaşınızda verilir

zidan

hane gelirinde ve hane kişi sayısnda değişme olmadıysa maaşınız kesilmez ama yeni raporu günü gelmeden teslım edın gününden sonra teslım edersenız birsürü uğraşırsınız 2 ay var diye beklemeyın şimdiden yeniden raporu çıkarıp teslim etmeye bakın çünkü yogunluktan ya da isteyebileceklerı tahlıllerden dolayı yeni raporu almak gecıkebilir bu da aleyhınıze olur

Raporu yenilemeye gittim 28 Ağustos,a randevu verdiler yani heyete 28 Ağustos gireceğim ve raporum 15 Eylül de bitiyor sizce yetişirmi raporum aylık almak için yani aylık alabilir,miyim Eylül,de

@zidan
ben 15 günde aldım raporumu ama siz alabilirmisniz bilemem
sizin oldgunuz yerde yogunluk varkı baya ileri güne gün verikler.bide tahlıl tatkık falan ısterlerse o tahlıllerın çıkması falan 15 günde raporunzun çıkmasına engel olur.

siz rapor veren başka bir ahstaneye bakın daha erkene gün veren.birde giderken mutlaka eskı raporunuzda götürn ve muayene sırasında drlere gösterın çok faydası olacaktır hatta belkıde o raporunzudan doalyı tahlıl bilem istemezler ve 15 gün içinde raporu alabilirsiniz ama işisaglama almak için hatay merkezdeysenız yakınsa size iskenderun yada rapor vermeye yetkılı olan hastane bulunana en yakın ilçeden başvurn hatta merkezde bile birden fazla rapor veren hastane vardır araştrın .

Muhtaçlık aylığı

Selamın aleyküm benim 2022 raporum vardı kesildi raporum aylık almıyorum artık ben muhtaçlık aylığına başvuru yapsam başvuru kabul edilirmi acaba raporum 100 de 70 oranındaydı ve çalışmıyorum gelirim yok yani başvursam aylık alabilirmiyim acaba

Maaş ödemesi bitişi rapor tarihine göremi edevlette yazana göremi? Annemin süreli raporu bu ay bitiyor yenilemek için hastaneye gidecez. Ama edevlette başvuru tarihi ekim 10 gözüküyor. Rapor yetişmezse ekimi alır mı rapor yenilendikten sonra mı alır acaba

@zidan
kesilme sebebi ne.e devletten bakıp söyleyin.eğer rapor süresi bittiği içinse yeniden rapor çıkarmanız durumunda gelir artışı ve hanedeki kişi sayısında azalma yoksa maaşınız yenıden bağlanır.rapor çıkarınca yenıden heyet gelir inceleme eder.

@Burak.tekinay
keşke 1 ay önceden rapor süresi bitmedne yeniden rapor çıkarsaydınız.bu ayın kaçına bitiyor 30 una falansa ve o tarıhe göre çıkarıp kuruma verirseniz bişi olmaz ama yetişmezsede raporu alır almaz kuruma verirsiniz vaktınde yetişmezse maaşınız kesilir ama raporu teslım edersenız inceleme sonrası kesildiği tarıhten itibaren yenıden alırsınız.siz biran önce rapor alamya bakın

Raporum psikiyatri Bipolar bozukluğu 15 Eylül bitiyor süresi ben yeniledim raporumu ama heyetteki doktor bana yatacaksın dedi seni izleyelim ne var ne yok diye bende yatmayacam dedim dediki yatmazsan raporun olmaz bende yatmak istemiyorum yani yatmadım ve raporu yapmadı raporum kesildi yani yatmayacam bir yol bulabilirmiyim almak için yada ne olabilir

zidan
drler rapor vermedıkten kerri bişi edemezsın.engelli maaşlarını alabilmen için öncelikli şartlardan biri rapor rapor olmazsa başvuru bile edemen.kaç gün yatış verdilerde kabul etmedın

@Burak.tekinay
e-devlette yazan başvuru tarihi, 2022 aylığı için vakfa başvurdugunuz tarihtir. bu tarihi takip eden aybaşından itibaren ödeme başlar.
bunun rapor süresi ya da aylık kesilmesi/durdurulması ile alakası yoktur.

annenin rapor süresi eylül'de doluyorsa, rapor süre bitiminde yeni raporu vakfa teslim etmediğiniz takdirde aylık durdurulur. bu durumda ekim maaşını alamaz.

ama 1 sene içinde %40 ve üstü yeni raporu vakfa teslim ederse,
hanede kişi başına düşen aylık gelirin uygun olduğu tespit edilirse (muhtaçlığın devamına karar verilirse yani),

aylık tekrar durdurulduğu tarih itibariyle açılır ve alamadığı aylıklar toplu ödenir.

annenin raporunun ön yüzünde rapor tarihi ve geçerlilik süresi karşısında ne yazıyorsa buraya yaz. rapor süresi ne zaman doluyor bir bakalım.

Selamın aleyküm

Roporum 1 yıllık e devlette başvuru tarihi 15.09.2017 yazıyor Son ödeme tarihi yazmıyor 15. 09. 2018 bitmesi lazım değil mi ama hala yardım devam ediyor yazıyor neden acaba bilen varmı

Son düzenleme:
Kalem Maaşı kesildi abla. Raporu yenilemek için uğraşıyoruz şu an. Alınca verecez vakfa bakalım. Tekrar eve falan gelecekler mi acaba

zidan
soruna net bir cevap verebilmem için,
engelli sağlık kurulu raporunun ön yüzünde " rapor tarihi" ve "geçerlilik süresi" karşısında ne yazıyorsa buraya yaz. rapor süresi ne zaman doluyor bir bakmam lazım.

Burak.tekinay

yeni raporu alınca gidip vakfa ver. sen yeni raporu verdikten sonra muhtaçlığın tekrar sorgulanacak. eger muhtaçlığın devam ediyorsa (hanede kişi başına düşen aylık gelir, 483,64 TL altında ise),
engelli aylığın, durdurulduğu tarih itibariyle açılacak ve alamadığın aylıkları alabileceksin.

Abla rapor tarihî:13.09.2017 yazıyor geçerlilik süresi 1 yıl yazıyor şuanda e devlet,te reddedildi/ feshedildi(18.10.2017)rapor süresi dolumu nedeni ile) yazıyor Abla peki rapor bittimi yoksa 18.10.2017 yazıyor ya ekim son bır aylık alacakmiyim yoksa almayacakmiyim çünkü 18.10 2017 yazıyor ya 18.10.2018,de 1 yıl doluyor son aylık alacakmiyim yoksa aylık almayacakmiyim artık. teşekkürlerr

Üst Alt