Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporumuzdaki ağır engelli ibaresi iptal edildi. Evde bakım aylığı..?

Bunyamin82

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba melek abla
Annenem su an 87 yasında 5 yıl evvel bakım ücreti icin rapor aldık %67 oran bakıma muhtaçmı ibaresinde evet yazıyor bakım ücreti halen alıyoruz
İki ay evvel hastalıkları nüksetiğinden dolayı osmaniye hastanesine götürdük rapor için yeni bir rapor çıkartmak için osmaniye de %88 oran verdiler yanlız bakıma muhtacmı ibaresine hayır yazdılar
Bize hayır yazdıği için raporda maaşımızı kesecekler dediler
Bizde il sağlık müdürlüğüne gittik aynı şeyi soylediler itiraz edin hakem bir hastane belirleyeceğiz orası belirleyecek dediler
Bizde itaraz ettik okmeydanı hastanesine görürdük oradada %88 oranı verdiler ancak agır özürlü yerinde yine hayır yazıyor.
Bundan sonra ne yapmamız gerekiyor itiraz hakkımızda kalmamış diyorlar..
Annanem 5yıl evvel aldıgımız rapora nazaran çok daha kötü
Yürüme özürlü zaten yardımcı olurmusum abla.

Raporu kurummu istedi yoksa siz kendinizmi şah sen talep ettiniz

ablacım, evet itiraz hakkınız da kalmamış:( çünkü itirazdan sonra gönderildiğiniz hastane de aynı oranda rapor vermiş. iki rapordaki karar aynı olduğu için bu aldığınız rapor kesinleşmiş sayılıyor.

raporda agır özürlü kısmı evet yazmadığı için de evde bakım aylığı kesilir.

anneannenin hastalığı nedir?

Abla annanemin ayaklarinda kireclenme var 87 yasinda hic yuruyemiyor ilk ilk aldigimiz raporda
Tekerlekli sandalyeye mobilize diyor bakima muhtac yerine de
Evet diyor annanem hic yuruyemiayor

ablam yeni aldığınız raporda agır özürlü kısmı evet işaretli değilse evde bakım aylığı kesilir maalesef.
yaşlılığından kaynaklanan sebepler ve kireçlenme nedeniyle yürüyemior demek ki. bu durumda agır özürlü olarak rapor verilir mi bilmiyorum. uzman değilim. ama itirazınız sonucu da hakem hastane de vermemiş agır özürlü rapor. yeni raporunuz da kesinleşmiş. bu konuda il müdürlüğüne sorarsınız yapılacak bir şey var mı diye. ama rapor kesinleşmiş soyleyim.

siz cezalı duruma düşmeyin. aldıgınız yeni raporu il müdürlüğüne götürün. borçlu çıkmayın sonra.

2828 sayılı kanun'a şöyle bir ek madde eklendi:

"Ek Madde 10- (Ek: 6/2/2014-6518/23 md.)[FONT=Georgia]65 yaşını doldurmuş ve her ne ad altında olursa olsun her türlü gelirler toplamı esas alınmak suretiyle, hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık gelir tutarı asgari ücretin aylık net tutarının üçte birinden az olan Türk vatandaşlarına 4734 sayılı Kanunun 21 inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinin tabi olduğu usule göre hizmet alımıyla bakım hizmeti verilebilir."

sen bu ek 10. madde hükmünü de kopyala yaz bir yere il müdürlüğüne yanında götür. bu ek maddeden yararlanabilir mi onun peşine düş ablası. bu maddenin işleyişini bilmiyorum ben araştırmadım pek. bu madde sayesinde gelir durumu uygunsa bakım hizmetinden faydalanabilir 65 yaş üstü olduğu için. ama nasıl bir şey hakkında bilgim yok. hizmet alımıyla bir bakım hizmetinden bahsedior ama nasıl uygulaması bilmiorum.[/FONT]

Abla bizim ilaldigiz raporda %87
Bakimma muhtacmi evet yaziyor
Rapor suresi surekli yaziyordu
Ikinci raporda bahsetmistim hayir yaziyor annnemin yasi 87 hic bir geliri yok ilk aldigimiz rapor suresi surekli yaziyordu yinede keserlermi masasini

Ikinci aldigimiz rappor basvuru sebebimiz
Otv indiriminden yararlanmak icin basvusrmustuk
Ilk rapor 5 yil once evvel almistik ilk rapordan bakim ucreti aliyorduk

90 üstü oranlı rapor almak istemişsiniz yani. bu durumda ablam yukarda da yazdım son raporu dikkate alırlar ve üstelik bu rapor kesinleşmiş bir rapor. dolayısıyla evde bakım aylığı "ağır özürlü" olmadığı gerekçesiyle kesilir.

bu durumu il mdüürlüğüne bildirmen de gerek. aksi takdirde sonra onlar kendileri tespit ederse bunda da aldığınız aylıkları geri isterler (raporun kesinleştiği tarihten sonraki aylıkları geri isterler).
bu şekilde örnek de var. yıllar sonra raporunda agır özürlü ibaresinin olmadığı tespit edince ceza keislmiş üye örneğimiz de var.

sen il müdürlüğüne gidip bu rapordaki değişikliği söylemek de zorundasın. ayrıca onlara yukarıda bahsettiğim kanun değişikliğinden de bahset.

Abla ben bugun il saglik mudurlugune hakem hastaneni raporlarini vermeye
Yanliz biz verdigimiz dilekcede otv den yararlanamiyoruz diye
Vermistik dilekceyi il saglik mudurlugunden dedilerki itiraz. Hakkiniz kalmamis
Biz simdi tekra bi hastaneye bakim ucreti icin tekrar bas vursak basvurumuzu kabul ederlermi
Annenem 87 yasinda bende baska evin hic mi geliri yok..bende asgari ucretle calisiyorum..?

gelirle alakası yok ablam. yasal olarak agır özürlü ibareli rapor şart ve bu rapor olmazsa evde bakım aylığı bagalanmaz ve baglanmışsa da kesilir. yeni rapor başvurunu da şu durumda hastaneler kabul etmez.
aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne git, yeni raporu göster. durumunuzu da anlat uzun uzun.
sonra olanları buradan yaz...

şurada sana bahsettiğim kanun değişikliğinden de bahset onlara. yararlanmanız mümkün mü sor
http://www.engelliler.biz/forum/evd...tal-edildi-evde-bakim-ayligi.html#post1454089

Abla aile ve sosyal yardimlasmaya bugun gittik
Hakem hastaneni raporunu teslim etmeye teslim ettik
Yanliz dedilerki 2 ci aldiginiz raporuda vermeniz gerekiyordu
Size bi maas almisiniz o arada onun cezasi gekecek dediler.
Bide bisey soracagim biz onceki raporlarda otv indirmi icin gitmistik
Simdi bi sifirda bakim ucreti icin basvurabilirmiyiz baska bi hastaneye ?

Hakem hastanenin verdigi karardan sonra sifirdan yeni ni hastaneye basvuru yapabiliz

Arkadaslar ilk aldigimi raporda bakima muhtacmi
Ibaresinde evet yaziyordu yeni rapor cikar bakima muhtac ibarisende hayir yaziyordu
Il saglik mudurlugune itarazdan sonra hakem hastanede hayir ibaresi
Verdi simdi biz tekrardan sifirdan baska bi hasteneye basvuru yapaniliyirmusyuz

Il saglik mudurlulugune 1 kez itiraz ettim tekrar itiraz hakkim varmi

Arkadaslar yardimci olurmusunuz

2. Sefer raporumuza ağır engelli değil verildi itiraz hakkımız var mı?

biz bes yil evvel baba anneme engelleri raporu icin hasetanesine basvurduk g engelli ibarisin evet ti, 4 ay evvel osmaniye hastanesinden yine raporbicin bas vurduk bu sefer engelli ibaresinde hayir yazdilar,
Hakem itiraz ettik okmeydani na gonderler bu sefer orada da ayni raporu verdiler yine hayir itiraz hakkimiz kaldimi bizim yada sifirdan yeni bi hastaneye ornegin sisli etfal e gidebilirmiyiz..

birinci hastaneden bir rapor aldınız ve agır özürlü kısmı hayır yazıyordu. Özür oranı kaçtı peki?
birinci hastaneneden agır özürlü kısmı hayır yazdıgı için itiraz ettiniz ve 2. hastaneye yönlendirildiniz ve o hastanenin verdiği raporda da agır özürlü kısmı hayır yazıyordu. peki 2. hastanenin verdiği raporda özür oranı kaçtı?

sorunuzu cevaplamam açısından önce sorularımı cevaplayınız.

Üst Alt