Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporumuzun yenilenmesi gerektiği söylendi. Bakım maaşı kesildi!?

selmano

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar annem 2010 yılından beri evde bakım maaşı alıyordu..Raporu yüzde 82 ve sürekliydi...Ancak bundan 4-5 ay evvel il sosyal hizmetler rahmetli babamı arıyor ve alınan karara göre eşiniz tekrar heyete girip raporunu yenilemek zorundadır deniliyor...Ve annem tekrar heyete girdiğinde bu sefer yüzde 78 hayır 5 yıl şeklinde bir rapor çıkıyor ve maaşı kesiliyor...

Babamızı yeni kaybeettiğimiz için ilk günlerde pek uğramadık...Ama daha sonra ben hemen SOSYAL hizmetlere gittim ve itiraz ettim...Annem ağır engelli..her 2 ayağı bilekten itibaren doğuştan yok ve 150 kilo...ayrıca HT DM VE ASTIM...Sosyal hizmetlere rica ettim..Kadının maaşını büyük çoğunluğu ilaçlara gidiyor dedim..İtiraz edicem haksızlık yapılıyor dedim...Ama ne yaptım ne ettim 4 gün sonra maaşı yatırılacaktı onu dahi kestiler yatırmadılar...Siirt devlet hastanesi başhekim yardımcısına çıktım annemi gösterdim..Bu hasta nasıl ağır engelli değil dedim hocam allah korkusu da mı yok dedim..O da üzüldü tabi...Sonra heyet kararı deniildi...Heyet Siirt ilinde 1 kişi arkadaşlar 7 8 imza var ama anneme bakan kişi birbayan doktor sadece diğerleri bakmamışlar bile...Başhekim yardımcısı bana maalesef daha evvel bazı doktorlar görevden rapor için alındığından dolayı heyet kolay kolay kimseye vermiyor deyince iyice çıldırdım...Gidip itiraz ettim ve bizi BATMAN bölge hastahanesine sevk ettiler...

Ordaki heyette 7 8 doktor geldi anneme baktı ve SİİRT buna ağır engelli değilmidir dedi bir doktor sonra bana dedi ki kendileri 150 kilo kaldırabiliyorlarmı ki bu ayaklar kaldırabilsin...DEDİ VE YÜZDE 76 AĞIR ENGELLİ EVET dediler...ŞiMDİ ise bizi hakem heyet için diyarbakıra sevk ettiler..Orda da tüm doktorları dolaştık ve bize 15 şubata gün verdiler...Benim sorum 4 aydır anneme maaş verilmiyor...Hakem heyet evet derse kesilen maaşlar verilecekmi??????Siirt il sosyal hizmetler kesinlikle verilmeyecek diyor...Ayrıca bizim elimize gectikten sonra biz yine eve gelecez görecez felan diyor...Arkadaşlar 4 gün sonraki maaşı dahi kesiyorlar ama itiraz sonucu olumlu olsa dahi geçen gitti diyorlar...BU doğrumu arkadaşlar ne yapmak gerekiyor??????? Kalem abla bu konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum...

@selmano annen için evde bakım aylığı alınıyormuş. evde bakım aylığı aldığınız aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğü yeni rapor isteyince yeni rapor almışsınız. aldığınız yeni raporda agır özürlü kısmı "evet" olarak işaretli olmadığı için de evde bakım aylığı kesilmiş.

daha sonra siz agır özürlü olmayan bu rapora il sağlık müdürlüğüne giderek itiraz etmişsiniz. itirazınız sonucu başka bir yetkili hastaneye sevk edilmişsiniz. o hastane de agır özürlü engeli raporu vermiş.
itiraz edilen raporla alınan bu ikinci rapor farklı olduğu için il sağlık müdürlüğü sizi hakem hastaneye sevk etmiş. hakem hastaneden alınacak raporu bekliyorsunuz şimdi.

eger hakem hastane agır özürlü "evet" işaretli rapor verirse bu raporu aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne verirsiniz. siz yeni raporu verdikten sonra da durumunuz bakım hizmetelri değerlendirme heyeti tarafından yeniden değerlendirilir. şartlarınız uygun bulunursa evde bakım aylığı tekrar baglanır. evde bakım aylığını da il müdürlüğünün onay tarihini takip eden bir ay bakım hizmetini verdikten sonraki ay almaya başlarsınız. yani ancak, il müdürlüğünün onay tarihinden sonraki bakım hizmetlerinin ücretini alırsınız. aylık kesildikten sonraki alamadığınız tüm ödemeleri almanız mümkün değil.
peki bu uygulamaya katılıyor muyum? hayır.

rapora itiraz ettikten sonra agır özürlü rapor alındığında, aylık kesildikten sonraki alınamayan aylıkların da ödenmesi taraftarıyım. o yüzden hakem hastanesinden agır özürlü raporu aldıktan sonra öncelikle evde bakım aylığı için baş vurun. aynı gün bir dilekçe yazarak, alamadığınız aylıkları da isteyin.
...
eger hakem hastane agır özürlü kısmı "hayır" kararlı rapor verirse, evde bakım aylığı baş vurunuz alınmaz bile. evde bakım aylığı için agır özürlü rapor almak şarttır.

onu biliyorum abla....hakem heyetin de evet verecegini dusunuyorum....cunku daha evvel kardiyolojiden sadece ht 2 20 aliyordu ama bu kez maalesef annem de kalp kapakcipigi yetmezligi de cikti...birde ablama sunu sormak istiyorum..normalde daha evvel hem siirt hem de batman daki doktorlar hani dplasirke hastapik oranlarini yaziyorlardi..

ama hakem hastahanede sadece gogus ve kardiyoloji puan yazdi..dahiliye seker raporu mevcut deyip ac karinla tahlil istedi seker 159 cikti ama annem insulin raporu var kullaniyor...insilun kullanmazsa 400 470 olur sekeri...ayrica boy kilo icin de bizi diyetisyene gonderdi diuetosyen de rapora kilo 150 boy 1.50 yazdi ama puan yazmadi....yine hem ortopedi hem de fizik sol ve sag ayak hipognize dedi ama puanlari yazmadipar...

kurula sprdugumda heyet gunu puan verilecek dediler...ben acikcasi cok kil oldum bu duruma....heyet 15 subat sizce heyet gunu sabahleyin tekrar rappru alip doktprlara puan yazmalarini soyliyim mi???diyetisyene sordum morbid obezite icin dahiliye puan verecek dedi 30 puani...

abla hakem heyet sonucu yuzde 84 agir engeli evet cikti..yani itirazimiz hakkiyla sonuclandi...simdi ne yapmamiz gerekiyor???itiraz sonucumuzu il saglik mudurpugu il sosyal hizmetlere bildirecek mi??? annem 5 ay oldu maasi kesilmis vaziyette...ne yapmamiz gerekiyo acil lutfennn

selmano itiraz sonucunu il sağlık müdürlüğü bildirmez.
evde bakım aylığı aldığınız aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne gidip "evde bakım aylığının kesilmesine yol açan agır özürlü ibareli olmayan rapora" itiraz ettiğinizi, itiraz süreci sonunda hakem hastanenin agır özürlü rapor verdiğini söyleyeceksin ve raporu kuruma vereceksin ve evde bakım aylığının baglanmasını, ayrıca alamadığınız aylıkların tarafınıza ödenmesini talep edeceksin.

zaten bu konuda yukarıda mesajımda ayrıntılı cevap yazmıştım sana. yukarıdaki mesajımı da tekrar oku lütfen.

biliyorum abla ama maalesef 5 ayin geri verilmeyecegini soylemislerdi...

Kalem abla

Kalem abla surekli rapordan tekrar rapor istenmez diye yasa cikti daha 4gun once bu nasil oluyor

Ekelik01 hangi yasadan bahsediyorsun ablası? haber kaynağının linkini ver lütfen.

ekelik01 kardeşim maalesef öyle bir şey yok....benim annemin 2010 yılında sürekli ağır özürlü raporu vardı..her gün arıyorlardı raporunuzu yenileyin aksi takdirde bakım aylığınız kesilecek..Ben gittim sordum 2010 yılına kadar tüm raporlar yenilecek biz il sosyal hizmetler olarak böyle bir karar aldık dediler....bir daha heyete girdik aynı hastane aynı oranlardan hem ağır engelini bozdular hemde süreklisini 5 yıl yaptılar...ve işin en garip tarafı bize sadece tek bir doktor(bayan) baktı ve çıkın dedi...kaldı ki annemin her iki ayağı da kesik..ve morbid obezite...hem itiraz ettiğimiz hastane hem de hakem hastane bu hastaya hangi akılla hayır derler dediler...şaşırdılar...ben de aynı hastahanenin 2 farklı raporunu aynı oranlı gösterdim....

Kalem abla hatta burada paylasmislar sizede soru sormuslar evet boyle bir yasa cikti genelge

Bu tekrar rapor istemeleri zulum iste bu yuzden bakanlik genelge yayinladi engelliler platformda kurumca tekrar surekli rapordan rapor tekrar rapor istenemez diye kalem abla bulur simdi

O linki buraya atamiyorum nasil olacak

Ekelik01

o başlığı ben de gördüm şimdi. orada bahsedilen genelge.
genelge ile yasa farklı şeylerdir. ayrıca engelli sağlık raporları ile ilgili yönetmelik var. engelli sağlık kurulu raporlarının nasıl düzenleneceği vs yasa ile değil yönetmelik ile belirleniyor. Yönetmelik de sitede var zaten: https://www.engelliler.biz/forum/sa...rlari-hakkinda-yonetmelik-30-mart-2013-a.html
genelge de uygulamadaki eksiklikler ve yapılan hatalar üzerine ilgili kurum tarafından yayınlanmış. aslında yönetmelikte yazılanların tekrarından ibaret, farklı bir şey yok.

aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğünün yeni rapor dayatması yüzünden selmano arkadaşımızın annesinin boş yere evde bakım aylığı kesildi. il müdürlüğü ısrarla yeniden rapor al diye dayatmış, yeniden rapor almak zorunda kalmışlar. alınan rapor da agır özürlü olmayınca, evde bakım aylığı kesildi. il sağlık müdürlüğüne itiraz sonucunda agır özürlü raporu yeniden almasına ragmen de alınmayan aylıkları ödemiyorlar.
işi sadece yokuşa sürmüşler kısacası.

selmano bence raporunu götür kuruma ver, evde bakım aylığına tekrar başvur. bir dilekçe ile de alamadığınız evde bakım aylıklarını iste. dilekçenin tarih ve numarasını da al. ret kararı gelince de mahkemeye ver il müdürlüğünü. alamadığınız evde bakım aylıklarını geri almak için, mahkemeden başka sansın yok maalesef.

KALEM hanım kardeşim ağır özürlü raporda sürekli yazıyor.Gözden sol hiç görmüyor sağ %20 görüyor ayrıca küçükken havale geçirdiği için zeka yaşı olarak 12 ama kendisi 40 yaşında şimdi bundandamı raporu tekrar yenile denilecek.Böyle olursa aleme ibret olsun basını çağıracam tv lerin önünde biz bu maaşı istemiyoruz Suriyeli krdeşlermize verin diyecem.

hazarbaba sürekli rapor ise, raporun tekrar yenilenmesine lüzum yok. evde bakım aylığı aldığınız aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğü yeniden rapor isteyemez sizden. istediği takdirde rapor çıkartmayın. o kadar meraklılarsa il müdürlüğü gitsin rapora kendi itiraz etsin. böyle soylersin onlara:)

Kalem apla 2022 maaşı için sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı sürekli olan raporları olanları tekrardan bizim ilçede herkezi 2022 maaşı alanları heyete yolladılar gitmeyenlerinkinide kesilecegini söylediler
144 ü aradık orasıda vakfın 5 yılda v.s dedi rapor isteme hakkı var dedi vakfın insiyatifine kalmış dedi isteme hakkı var dedi yönetmenliktede yazıyor dediler bende dedim yönetmenlikte göremiyorum dedim 144 numaramı almıştı bana uzmanların dönecegini söylediler uzmanlar aynen dedgim gibi dedi

Kalem

Nasıl istemezler yemin ederim,ÖSYM görevlisi bile benden sürekli olan sağlık rapor 2008 tarihli eski diye yeni sağlık raporu istedi, Neyseki bir günde aldık.
Sıkıntı yok,yine aynı % Oran

sorun sende himen 90 da rapor alsan dahi kabul edecekler benkide 2008 di hiç sorun çıkarmadılar konuşmasını bileceksin memur seni savsaklamış itiraz edecektin olmazsa zor kullanacaktın kabak gibi memura 4 tane çekecektin memurun umrundamıki seni yormuş

Benim rapor 2007 tarihli 2022 ayligi aliyorum ve 5 ay önce bu raporla engelli kimliği cıkarttim ve benden yeni rapor istenmedi halbuki rapor 2007 yilinda alinmiş

Sürekli raporum

2007 yilindan sonra ki raporlar demekki gecerlidir

Geçen yıl ben de 2008 tarihli raporla engelli kimlik kartı çıkartmıştım

arkadaşlar yönetmenlikte herşey yazıyor iyi okuyun anlayın hakkınızı savunun eski raporlar geçerlidir her zaman sürekli olanlar

buyrun

[FONT=Arial]Kazanılmış haklar[/FONT]
[FONT=Arial]MADDE 18..Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce; özürlüler için düzenlenmiş sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan özür oranları, çalışma gücü kayıp oranları, vücut iş görme gücü kaybı oranları, tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez.[/FONT]

https://www.engelliler.biz/forum/sa...rlari-hakkinda-yonetmelik-30-mart-2013-a.html

arkadaşlar benzer bir durumda bizim başımıza geldi...Annemin sürekli yüzde 80 ağır engel evet raporu vardı...İlimiz sosyal hizmetler bir gün bizi aradı ve 2010 yılına kadar ki tüm raporlar tekrar heyete girip yenilenmek zorunda dedi ve biz heyete girdik ağır engelli hayır çıktı..

Akabinde hemen annemin maaşını kestiler..Biz karara itiraz ettik..itiraz heyeti yüzde 75 evet dedi...Daha sonra hakem heyete girdik yüzde 82 agır engel yine evet çıktı...Annemin 5 aydır maaşı kesilmiş..İtirazımız olumlu sonuçlanmasına rağmen kesilen 5 ay bize verilmeyecek denildi...Biz müdürle konuştuk annemin sadece ilaçları aylık 500 lira civarı tutuyor..kaldı ki itiraz ve hakem heyeti için farklı illerdeki hastahanelere gittik...Müdür değerlendirecez dedi...Sizce vermek zorunda değiller mi???????Kanun ne diyor?????

Üst Alt