Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporun 'aslı gibidir' nüshasını hastaneden nasıl alırım?

• Konbuyu başlatan kaplanyunus
  • Başlangıç tarihi
K

kaplanyunus

ben 2022 sayılı yasa ıcın rapor cıkarttım, sımdı raporun orjınalı lazım, hastane vermıyor. fotokobı verelım dıyo. o zaten var kaymakamlıga tek nusha gıtmıs. yanı 1 inı bana hastane nasıl verır?

"Aslı gibidir" haliyle vermesi gerek hastanenin. Sen ne için kullanacaksın o nüshayı?

rapor konusu

memurluk muracatı yapacam aslını vermezler mı

Aslını vermezler, sanmıyorum. Sonuçta o asıl nüsha hastane arşivinde kalmak zorunda... "Aslı gibidir" kaşeli olunca memurluk başvurusu olamıyor mu?

olmuyor pekı 1 ay once %75 rappor aldım ben dusurmek ıstıyom tekrar hastaneye rapor ıcın basvuru yapsam olur mu haastane olmaz dedi sorgulamadan cıkarmıs ne yapayım yenıden almak ıcın

Raporu aldığın hastaneye gidip şu dilekçeyle başvurmayı dene:

• ................... Hastanesi Başhekimliğine

... tarih ... sayı ile hastanenizden almış olduğum sağlık kurlu raporum mevcuttur.

16 Temmuz 2007 günkü Resmî Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik'in;
    - 'Özürlü sağlık kurulu raporunun doldurulması'nı düzenleyen 9. maddenin 5. fıkrasında:
    "Özürlü sağlık kurulu raporlarında, raporun kullanım amacı bölümüne; bireyin özür grubuna uygun hakları, özürlü sağlık kurulunca değerlendirilerek bu Yönetmeliğin ekinde yer alan EK-3 sayılı formda gösterilen raporun arka yüzünde bulunan açıklamalar bölümü dikkate alınarak yazılır. Raporun kullanım amacı bölümüne, bireyin özür grubuna uygun hakları değerlendirilerek yapılan değerlendirmeler; sonuç bölümüne evet, hayır ya da değerlendirilmedi ibarelerinden birisi kullanılmak suretiyle yazılır ve bu bölüm hiçbir suretle boş bırakılmaz."
    - 'Özürlü sağlık kurulu raporunun tasdiki ve verilişi'ni düzenleyen 14. maddenin 2. fıkrasında :
    "Özürlü Sağlık Kurulu Raporunun bir nüshası ilgili kişiye verilir. İlgilinin talebi üzerine hazırlanmış olan özürlü sağlık kurulu raporlarından; özürlünün kullanabileceği hakları sayısınca çoğaltılarak imza edilir, onaylanır ve mühürlenerek ilgiliye verilir."
    - 'Özürlü sağlık kurulu raporunun geçerlilik süresi'ni düzenleyen 13. maddenin 4. fıkrasında:
    "Bu Yönetmelik hükümlerine göre alınmış olan sürekli raporlar ile süreli raporların geçerlilik süresi dolmadan tekrar rapor istenmesi durumunda, mükerrer rapor tanzimini önlemek maksadıyla, ilgililerin daha önce Özürlü Sağlık Kurulu Raporu alıp almadıklarına ilişkin beyanı istenir. İlgilinin beyanı üzerine veya bir başka şekilde, evvelce Özürlü Sağlık Kurulu Raporu verilmiş olduğunun tespiti halinde tekrar rapor verilmez"

denilmektedir.

Bu hükümler çerçevesinde, vergi indirimi ve sakat statüsünde istihdam haklarından yararlanabileceğime dair ibarelerin doldurularak, 5 nüsha halinde tarafıma sağlık kurulu raporu verilmesini arz ederim

Sayın Oturanboğa; yukarıda bahsetmiş olduğunuz rapor bu mudur? Ben şimdi bu rapor ile hastaneye gidip, hiç uğraşmadan Ankara Nakilhane Müd. istemiş olduğu özelliklerde rapor talebinde bulunabilir miyim?

kopyastara0002lo9.jpg

kopyastara0003xn1.jpg

Özel tertibatlı araç ve H sınıfı ehliyet konusunda yeniden bir değerlendirme isterler muhtemelen. Sonuçta otomobil kullanıp kullanamayacağına dair değerllenedirmeyle, tekerlekli sandalye kullanıp kullanmayacağına dair değerlendirme birbirnden farklı şeylerdi. Elbette bu raporunun da yanında olması fayda sağlayabilir, ama değerlendirme olmaksızın o raporu vermezler bence.

Sayın Oturanboğa; Benim H sınıfı ehliyetim mevcut zaten.Benim istediğim rapor Ankara'ya yani Araç ithal belgesi almak için gerekli olan rapor.Ben yaklaşık 2 hafta önce zaten ilgili kuruluşta tüm muayenelerden geçtim.(Nöroloji,Dahiliye,Fizik,Genel Cerrahi,KBB,Göz,Ortopedi,Psikyatri ve istenilen tüm tahlil sonuçları)Şimdi talep ettiğim rapor için tüm bunları yeniden mi yapıcam?Yoksa yukardaki Raporumu gösterip ilgili raporu talep edebilirmiyim?

Israrla almayı deneyin. Yeniden tüm işlemleri yapmanıza gerek olmaz diye düşünüyorum/umuyorum.

Ben başhekim yardımcısına söyleyim,aslı gibidir kaşesi vurdurmuştum.Sonrada noterden gereken işlemleri yaptırdım.Gerektiğinde o aslı gibidirden fotokopi çektirip kullandım.Zaten yüzdemde de değişiklik olmadığından,o evrakı çok kullandım.

haydarpaşa numune hastanesi bir verişte 3 tane veriyor..bitince yine gelip al diyorlar..yahu zaten en fazla 6-7 yere veriliyor bu raporlar ne dıye ınsanları durmadan yormanın ne anlamı var..bir de aynı gun vermıyorlar..bırakın fotokıpıler 1 gun sonra gel al..al sana bır ezıyet daha!

ben okmeydanı eğitim arş. aslı gibi yaptırdım elimde 7 fotokopi vardı memur ;'daha varsa ver 'dedi hatta !!ve 5 dk yaptılar..

özçiçek;

demekkki adamına denk gelmek gerekiyormuş.

arkadaşlar bende raporun aslı gibidir lazım otobüs kartı için birgünde çıkıyormu neler gerekiyor raporun aslı gibidir hiç çıkarmadım bilgim yok yardmcı olumusunuz

arkadaşlar kolaygelsin ben başka şehirdeyim raporu başkayerde aldim aldiğim yerde değilde bulunduğum şuanki devlet hastanesindeasligibidir mühürü vurabilirmiyim aci cevap

bülent bey sizden ricam renkli fotokopi asli yerinegeçermibilgilendirseniz sevinirim

Rapor sadece alınan hastaneden çoğaltılabilir.
Renkli fotokopinin raporun aslı sayılması mümkün değildir.

Raporumuzu aldığımız hastane harici bulunduğumuz şehirde ki bir hastane ye Aslı Gibidir yaptırmak Kabul edilirmi ki? Notere para vermeyelim yani boş yere

Hayır olmaz öyle şey,raporu nereden aldıysan o hastanede baş hekim onaylı aslı gibidir yaptırabilirsiniz...
Noter neden,çok acil lazım sanırım?

Merhaba engelli raporum yeni e raporlu süresiz aslı gibidir nüsnahsına gerek var mı

kerimc iett akbili için mi ?
Eğer e devlette raporunuz varsa (engelli veri bilgi bankasi) sizden rapor istemiyorlar diye biliyorum.
Sistem entegreli olduğu için beyaz masaya müracaat ettiğinizde kimliğinizi vermeniz yeterli , sonra akbilinizi çıkarıp veriyorlar

Üst Alt