Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporun süresi doluyor. Emeklilik için yeni raporu ne zaman almam gerek?

Konular
5
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar %80 (2 yıllık) SÜRELİ Raporum Ağustos 2018 de doluyor.
*Normal yolla emekliliğim için 4 yıl var.
*Bu yaz emekli olmak istiyorum.
Bunun için Raporu yenilemem gerekiyor.
*Raporumu yenilemem için en erken ne zaman müracaat edebilirim?
Ağustos ayında yenilesem Ankara'ya git gel 3-4 ay ve yıl sonu anca işlemler biter.
(Raporumu yenileyerek müracaat etmek istememin sebebi, bir daha 2yıllık süreli rapor alırsam, 2 sene sonra bir defa muayeneye girmek.)

Sorularımın haricinde, yanlış mı düşünüyorum yoksa şimdi bitmemiş hazır bir raporum varken Mayıs - Haziran gibi emekliliğe müracaat etsem mi? (Yada edebilir miyim... Ağustos ayında bitecek olan rapora emekli olur onayı verir mi SGK?)

Çok soru sordum kusura bakmayın.

Vergi indiriminden yararlanıyorum.
Ağustos 2018 de raporum dolacak.
Emekli olmak istiyorum biran önce (yaşa 4 yılım var)
Ağustos da raporumu yenileyip emekli olsam Ankara git gel üç dört ay sürer ve yıl sonuna uzar.

Şimdi emekli olabilir miyim? Prim sıkıntım yok kamuda işciyim.

Küre-i Arz

1 ekim 2008'den önce sigortalı olmuş ve emekliliği 4a (ssk'lı çalışan) statüsünde gerçekleşecek kişiler eğer defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde etmişse, bu hak onlara erken Yaşlılık emekliliği hakkı da kazandırmış olur.
Yani eğer vergi indirim hakkı sürekli ise, raporun süresi dolmuş olsa dahi vergi indirim hakkı devam eder, ona istinaden erken Yaşlılık emekliliğine başvurulabilir.

Sizin vergi indirim hakkınızda bir süre kısıtlaması mı var?
Vergi indirimine temel olan rapordan sonra -başka amaçla da olsa- düşük oranlı başka rapor aldınız mı?

Vergi indirim hakkım da temel raporunda 2 yıllık ve Ağustos 2018 de her ikiside doluyor.
1988 SGK gşrişliyim 8000 iş günüm var 4A lı yım...
Başka raporum yok %80 raporum var. Belki Ağustos 2018 de yenileyince bu oran %60 lara düşebilir.

Ben şimdi emekli olsam mı?
Yoksa Raporu Ağustos da yenileyip mi olayım?
Ağustos da yenileyince Ankaraya gidip gelmesini beklermiyim buda üç dört ay sürer.

Küre-i Arz

Şimdi emeklilik isteseniz Ağustos'da yeniden uğraşmak zorunda kalırsınız. Bence Temmuz ayında yeni rapor alıp vergi dairesine gidin ve vergi indirim hakkınızın uzatılması için başvuru yapın. O hak uzatıldığında da emeklilik için sigorta müdürlüğüne başvurusunuz.

OturanBoğa

Hocam teşekkür ederim ilgine. Biraz zorlanıyorum artık o yüzden kendime yol bulmaya çalışıyorum.
Yoksa bende sizin gibi düşünüyordum hep.
Ağustos 2018 de dolacak raporu en erken Temmuz da mı yenileyebilirim. (Daha erken randevu alıp Temmuzda kurula girebilir miyim ?)

Şimdi emekli olsam SGK raporun uzatılmasını ister mi ? yoksa sadece 2 sene veya bir süre verip KONTROL ŞERHİ mi koyar ?

*Daha başka yol Mayıs - Haziran gibi başka hastaneden rapor alabilir miyim ? Alırsam işler değişir mi ?

Küre-i Arz

Daha erken almayı da deneyebilirsiniz. Ama eğer yeni raporun da süreli olması muhtemelse, çok erken almak da doğu olmaz. Bence en erken Haziran'da başvurun rapor için. Raporu aldıktan sonra vergi indiriminin uzatılması için defterdarlığa başvurun. Onlar onayladıktan sonra da emeklili için sgk'ya..

Şimdi emekli olsanız vergi indirim süresinin sonunda kontrol ister sgk. Onun prosedürü daha yorucu olur.

Tamam hocam teşekkür ederim.
Temmuzu hazirana çektik en azından.
Vergi dairesi raporu onay için yine Ankaraya gönderecek tabi.. Böylelikle Ekim gibi emekli oluruz gibi bir durum çıkar.

OturanBoğa

Raporu aldıktan sonra vergi indiriminin uzatılması için defterdarlığa başvurun. Onlar onayladıktan sonra da emeklili için sgk'ya..

Hocam Ankara yok mu bu süreçte ? (Yani Hastaneden diyelim ki %40 raporu 2 yıl süreli aldım, bu raporu defterdarlığa elden götürdüm verdim, Rapor oranı ve süre onayı için Ankara'ya gidip gelmesini beklemeden emeklilik işlemlerimi başlatabilir miyim ?

Küre-i Arz

Siz defterdarlığa vereceksiniz, onlar Ankara'ya gönderecek, Ankara onay verecek...

Ankara nın onayından sonra mı işlemlere başlayabileceğim hocam?

Raporu hastaneden aldıktan sonra emeklilik için müracaat hakkım var mı?

Eğer yok mutlaka Ankara dan gelecekse.. Ağustos 2018 de süresi dolacak olan rapor ile işlemleri başlarsam olur mu?

Eylül ekime kalıyor yoksa bu işler. 😂

Küre-i Arz

Ağustos'da raporun süresi dolacaksa emeklilik başvurusu için yeni rapor alacağınız zamanı bekleyin derim. Ya da şimdi 2-3 ay sonra emekli olursunuz, sonra Ağustos'da yeniden kontrol muayenesi ile uğraşırsınız...

OturanBoğa

Hocam, öğrenmek istediğim:

1- Ağustos 2018 de dolacak raporumu başka hastaneden Haziranda kurula girerek yenileyeceğim, bu esnada mevcut raporumu o hastaneye ibraz etmelimiyim ?

2- Bu hastaneden aldığım rapor %40 geçerse hemen emekli olabilir miyim ? (pirim ve süre sıkıntısı yok)

3- Hemen derken Haziranda aldığım rapor için Ankara'yı bekleyecek miyim ?

4-Haziran yada Temmuz da aldım diyelim En iyi ihtimalle emeklilik müracaatım ne zaman olur.

*Bunları işyerindeki pozisyonumu korumak izinlerimi buna göre almak için soruyorum hocam.

Küre-i Arz

1- Bu bir zorunluluk değil ama işleri kolaylaştırıcı bir etkisi olacağından göstermek daha iyi olabilir

2- Vergi indirim hakkı da elde ettiğinizde tabii

3- Ankara'Nın vergi indirimini onaylamasını bekleyeceksiniz tabii ki

4- Vergi indirim süreci 2-3 ayı buluyor

OturanBoğa

Hocam teşekkür ederim.ben şimdi izine ayrıldım, içerdeki tüm izinlerimi kullandım 14 Ekim 2018 e kadar inşallah bu işlerim yetişir.

-Başka hastaneden aldığım rapor için Ankara demez mi bunun zaten vergi indirimi Ağustos 2018'e kadar var, evrak beklesin :)

-Başka hastanede Haziran 2018 de girersem kurula ve mevcut raporumu gösterirsem senin zaten Ağustosa kadar raporun var, git en erken Temmuzda gel....

Eyvah eyvah hocam....İşe geri dönmek istemiyorum..:confused:

OturanBoğa

Bugün heyette %67 muhtemelen süreli raporu aldım, haftaya raporu verecekler.

İş yerinden çalışma belgesi alıpta mı gitmeliyim vergi dairesine?
*Zaten devam eden vergi indirimim var.

Hocam, bugün raporumu yeniledim, İş yerinden çalışma belgesi alıp engelli vergi dairesine (İstanbul Fatih) verdim.

*Raporum sürpriz bir şekilde Sürekli %67 olarak çıktı.
*Vergi dairesindekiler 3,5 ay sürer Ankara'dan gelmesi dediler. İnşaAllah sürmez.

*Raporun arka yüzünde kullanım amacı bölümünde.
-istihdam
-sosyal yardım
-engelli kimlik kartı
-diğer açıklayınız (vergi indirimi - ötv-mtv-2022 yasası) yazıyor.

Ötv indiriminden yararlanırım anlamına mı geliyor acaba?
M75-4 omuzun darbe sendromu (impingement) var rapor içeriğinde.

*fotoğrafını ararım isterseniz?

Küre-i Arz

vergi indirimi 45 günde sonuçlanır. 3,5 ay töbe sürmez

Raporda yazıyor diye ötv hakkı doğmaz. Ya %90 rapor lazım ya da araç sürmeye mani bir ortopedik kısıtlılık

7nZauO.jpg

O5H0Fg.jpg

NLNpu1.jpg

fotografların direk linkleri:
https://resmim.net/f/7nZauO.jpg
https://resmim.net/f/O5H0Fg.jpg
https://resmim.net/f/NLNpu1.jpg

OturanBoğa

*hocam rapor bu şekilde, sağ omuzda kısıtlama var.

*vergi dairesindeki memur 3,5 ay sürer dedi, önceki raporum 3 ayı bulmuştu gelmesi.

Küre-i Arz

Sağ omuzdaki kısıtlılığın araç sürmeye mani olacak düzeyde olduğu sürücü belgesi raporunda belirtilirse, buna uygun kısıtlama kodu içeren sürücü belgesi alınabilirse, evet, araç alımında vergi avantajından yararlanmak mümkün olabilir. Bilgi için buradan yararlanın

OturanBoğa

Tamamdır hocam, yani bu raporda sağlık kurulu sağ omuzda hareket kısıtlılığını tespit etmiş ötv den yararlanabilir notunu rapora ilave etmiş.

Ama ötv indirimi verme yetkisi il sağlık komisyonunda olduğundan, Ankaradan gelen rapor ile il sağlık komisyonuna müracaat etmem gerekiyor.
Zaten verirlerse otomatik araç kodu verirler yada vermezler.

Teşekkür ederim hocam, benim şimdilik önceliğim EMEKLİLİK 1 Ekime kadar iş yerinden izinliyim. İnşaAllah Ankara uzatmadan raporu onaylayıp gönderir.

Üst Alt