Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raynaud hastasıyım. Yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

alicanooo

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar. Ben yaklaşık 6 - 7 Yıl önce Kalp ve Damar Cerrahisinde Raynoud Bilateral Torokal Sempatektomi Operasyonu geçirdim her iki yanıma tüp takıldı Yaklaşık 1 ay Hastanede yattım 1 Ay boyunca evde iken ayakta oturarak yattım bano yapmaktan merdiven çıkmakta zorladım şuan durumum stabil fakat ağırlık kaldıramıyorum merdiven çıkışlrında nefes darlığı oluyor. Bu ameliyat yüzünden askerlikten direk çürük raporu verdiler. Söylemek istediğim malulen emeklilik için başvursam % kaç rapor alırım saygılar dilerim.

arkadaşlar acaba aşağıdakilerden hangisi benim için geçerli1 - Tıkayıcı damar hastalığı olanlarda:
A - Arteriosklerozis obliterans (ASO):
a - Distal arter atımları palpe edilemiyor, clodicatio
intermittant var ve trofik bozukluk yok ise:
1 - Tıbbi tedaviden istifade ediyor ise 20
2 - Tıbbi tedaviden istifade edemiyor ise 30
b - Distal arter atımları palpe edilemiyor, clodicatio
intermittant ve trofik bozukluk varsa;
1 - Cerrahi tedaviden istifade etmiş olanlar 30
2 - Cerrahi tedaviden istifade edememiş olanlar 50
B - Tromboangitis obliterans (Buerger):
a - Sempatektomi ameliyatı yapılmamış ve tıbbi tedaviden yarar-
lanıyorsa 30
b - Sempatektomi yapılmış,trofik bozukluk yok ama clodicatio
intermittant varsa 40
c - Sempatektomi yapılmış,trofik bozukluğu ve iskemiye bağlı
istirahat ağrısı olanlar 50
d - Yukarıdaki maddelere ilaveten amputasyon uygulananlara
amputasyonla ilgili oranlar Balthazard ile eklenir.
2 - Fonksiyonel damar hastalığı olanlar (Reynaud Fenomeni Acroziyanosoz vs):
a - Trofik bozukluğu olmayanlar 20
b - Trofik bozukluğu olanlar (doku nekrozu) 40
3 - Travmatik damar hastalığı olanlar
a - Cerrahi müdahale görmüş,dolaşım bozukluğu olmayanlar 0
b - Cerrahi müdahale görmüş, dolaşım bozukluğu ve iskemi
bulguları olanlar 30
c - Cerrahi müdahale uygulanmasına rağmen amputasyon uygulanan
vakalar uzuv kaybı ile ilgili maddelere göre değerlendirilir.

Şu ikisinden biri olmalı, ama hangisi emin değilim, sonucu alınca buraya yazın lütfen.

Sempatektomi yapılmış, trofik bozukluk yok, ama intermittent claudication (Yürürken zorlanılıyorsa) varsa:% 40
Sempatektomi yapılmış, trofik bozukluğu ve iskemiye bağlı istirahat ağrısı olanlar % 50

Merhabalar Sayın editörüm ve arkadaşlar. Şimdi ben heyet başvurusu yaptım %40 veya E alırsam baltazar hesabımı ne pek bilgim yok yine onunlamı hesaplanıyor sayın editörüm bu adreste 23290 ÖZÜRLÜLERE VERİLECEK SAĞLIK KURULU RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK - Verginet geçirdiğim sempatektomi özür oranı %40 ve P arasında değişiyor demek istediğim alacağım bu oran baltazar ile hesaplanacakmı yoksa direk mi verilecek bilgi verirseniz sevinirim. Baltazar hesaplamasında şöyle yazıyor. Not: Hasta 60 yaşından küçük ve özür oranı tek ise tüm vücut fonksiyon kaybı özür oranı kadardır.
Eğer hastanın yaşı 60 yaş veya üstünde ise ve özür oranı tek ise özür oranına balthazard formülü ile 10 puan eklenerek tüm vücut fonksiyon kaybı bulunur. Ben sadece Bilateral torokal sempatektomi ameliyatı geçirdim özür oranı %40 Sadece bunumu baz alacak onu öğrenmek istiyorum.

Yani sayın editörüm şöyle diyebilirmiiyiz %40 ise %40 P ise P alacağım ? formülle kafam karıştı :)) tek bir operasyon geçirdim onunda oranı yüzde kıkr ve yüzde elli arasında değişiyor. yani tek bölümden tek operasyondan puan alacağım.

Evet tek hastalıktan o şekilde alırsınız. Birden fazla oran verilirse Balthazard'la toplanır.

Merhaba arkadaşım aynı durum bendede mevcut
Uzun zaman geçmiş ama
Rica etsem sonucu yazarmısın yüzde kaç verdiler

Kardeşim%20 verdiler neye göre anlamadım sadece hastalığa verdiler ameliyatı da gördüler neye göre verildi bilmiyorum

Üst Alt