Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Reanult Scenic dci-eds marka araç aldım

ugurci

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
4 ay süren arastırma, test, deneme yanılma, bazı markaların kazıklama cabası ve bir markanın engelliye mazeretsiz araba satmayı reddetmesinden sonra bugün sonunda bütün islemleri tamamlayarak yeni ÖTV muaf arabamızı teslim aldım. Aldıgım arac 2013 ocak ayında ithal edlmiş olmasına ragmen ithalat işlemleri 2012 aralık ayında yapıldıgı için 2012 model olarak kabul edilen Renault scenic 1.5 DCİ-EDC (triptronik) . 2013 modelin su an mevcut opsiyonlarla birlikte normal satıs fiyatı 79700 tl. Ancak 2012 model oldugu için 69.000 tl üzerinden hesaplandı ve ÖTV indirimi ile (20000 tl) 49000 tl
;ÖTV indirimli olarak alınacak otomatik vites ve dizel arac secenegi cok kısıtlı. Bildiğim kadarıyla sadece renaultda bu secenek var. Toyota dizeller gercek otomatik degil Multi mode sistem denilen otomatiklestirilmiş düzvites teknolojisine sahipler ve debriyaj baskısı elektronik olarak kontrol ediliyor ve toyotanın bu vitesleri sabıkalı olarak kayıtlara gecmiş.Bu nedenle renault üzerinde yogunlastık ve arastırırken tesadüfen 2012 model 0 araba secenegi oldugunu da ögrendik ve megane hatcback olarak sekillenen tercihimizi son anda degiştirerek Scenic gibi MPV sınıfında, malzeme işcilik ve sürüs özellikleri ile orta -üst sınıf bi arabayı liste fiyatından 30700 tl indirimli aldık.Yüksek oturma pozisyonu ile SUV deneyimi verirken sürüş konforu ses izolasyonu ve konforuyla sedan arabaları andıran ve forumlarda MPV sınıfının öncüsü olan ve fiyat-begenilirlik oranı benzerlerinden acık ara önde kabul edilmiş bir arac.Ortalama 4.6 litre gibi tüketim verilerine ve 240 nm torka sahip arabayı bugün teslim aldım ve yarın otistik oglumla ilk kez gezmeye cıkacagız ve eminim panoramik ve yüksek görüş özellikleriyle oglumun da cok hosuna gidecek bir arac.
Bu arada opel zafira araclarda da 2012 modellerde 20000 tl model indirimi var degerlendirmek isteyenler arastırsınlar. Neticede bu aracları enaz 5 sene satmak mümkün olmayacagı için 2012 model araclardaki 10-20 bin liralık indirimler dikkate deger

ötv % 40 değilmi yani 20000 yazmışsın indirim 28000 civarı olması gerekmezmi 69000 lik araç için bu arada hayırlı olsun allah kaza bela vermeden binmeyi nasip etsin

İyi dileklerin için tesekkürler..69000 tl kampanyalı fiyat ötv indirimi için klasik ötv indirim hesaplama yöntemiyle 49285 tl gibi bir yekun tutuyor ancak nakliye vs gibi giderlerde işin içine giriyor bu nedenle biraz hesap karısıyor ama kendi hesabıma yakın bir fiyat aldım.

Hayırlı olsun, kazasız belasız kullanırsınız inşallah. Bende mpv sınıfında araç araştırıyorum, Aldığınız araç Renault Scenic mi yoksa Grand Scenic mi acaba. Birde 5 kişilik mi yoksa 7 kişilik mi? Son olarak Opel ve Renault'daki sıfır 2012 kampanyası her bayide mi geçerli?

Araç Scenic privilege model. Scenic ve Grand scenic arasındaki tek fark grand modelinin bagajdaki cocuk koltukları için 20 cm uzun olması bunun dısında motor,donanım ve tüketim (?) olarak farklılık yok. Renault için bayilere ya da daha garantilisi internet sitesindeki iletişim sayfasından ana merkeze basvurmak lazım ama opel internet sitesinde tüm modeller için 2012 fiyat listesi var zaten
http://www.opel.com.tr/content/dam/...sts/MY_2012_opel_fiyat_listesi_06.06.2013.pdf

bu araba üreticileri de çok uyanık. fiyatları inceledim, 2013 modeli 58.790 tl olan aracın 2012 modelini 62.900 den 55.650 tl ye düşürmüş gibi gösteriyorlar. 7.000 tl indirim gibi göstermişler ama aslında 3.000 tl indirim var.

ugurci aracın opsiyonel özellikler olarak fiyat farkı nedir yani artı olarak hangi özellikleri eklettirdiniz ?

Aracınız hayırlı olsun .. engelliler için mpv ve sw araçlar çok ideal .. sandalyemiz için kolaylık luyo .. ailede kalabalıksa dahada iyi oluyo .. ben 2011 de peugeot 5008 aldım tam bir aile arabası grand scenic le aynı sınıf .. şimdilik sorunsuz kullanıyorum ..

Hayırlı olsun. Allah kazasız belasız ve az masraflı binmeyi nasip etsin.

loks;

farkettiyseniz bu modeller cok satılan modeller değil ve bu nedenle 2013 modellerde de 2012 kadar olmasa bile kampanya indirimi var. MPV pekcok avantajına ragmen türkiyede henüz cok tercih edilmiyor ancak avrupada gittikce artan birtrend var nitekim Renault espace ile baslayan bu seriye daha sonra Renault megan scenic alt modeliyle katıldı.VW sharan ve Touran, Ford C-MAX ve S-MAX,citroen C3 ceC4 picasso eklendi.Hatta renaut scenic i meganın alt modeki olmaktan cıkatıp ayrı bir model olarak sunmaya basladı. Hatta Dacia Lodgy de grand scenic kulvarında daha ucuz bir secenek olarak satılıyor ve bayaa iyi bir pazar yakaladı.
aracta privilege modele ek olarak elektrikli sunroof ,teknopaket (serit takipsistemi), zenon paket ve metalik boya opsiyonları var ve normalde 80 üstündeyken yukarıdaki nedenlerle 79700 tl(2013 model).
peugeot 5008 de son derece sempatik ve su anki aracımızdan daha kaslı görünümlü. ancak servis ve yedek parca tereddütleri nedeniyle peugeot markasını düşünmedik. Opel zafirada 2012 farkı 20000 tl olmasına ragmen sadece benzinli otomatik vites oldugu için maalesef tercih edemedim. tekerlekli sandalye için grand scenic, s-max, c4 picasso velodgy daha uygun olur kanımca
Bu arada bütün iyi dilek sahiplerine tekrar tesekkür ediyorum

hayırlı olsun rabbim kazasız belasız kullanmak nasip etsin inşaAllah

dostum hayırlı olsun, güle güle kullan. reno'nu edc si ile Toyota'nın mmt si arasındaki tek fark reno'da çift debriyaj balatalı olmasıdır. vw de dsg dedikleri de çift debriyaj balatalıdır. mmt'de ise tek debriyaj balatası vardır ama esasta aynı şanzımanlardır. citroen'lerdeki mcp ler de mmt gibi tek debriyaj balatalı sistemdir. bilgi olsun diye yazdım. burada önemli olan kaç bin km den sonra balata değişeceğidir. ben bundan önceki mmt'li toyotamı 90000 km bindim ve sorunsuz sattım. şimdi gene mmt'li Toyota aldım ve memnunum. bunlardaki balata sistemi kit halinde değişiyor ve 1 yıl kadar önce 2500 tl gibi bir maliyeti olduğunu duymuştum. umarım sorunsuz binersin..

Öncelikle hayırlı uğurlu olsun Allah kaza bela yasatmasın. Benim sormak ıstediğim bi kısım var aracı %90 üzeri raporlamı aldınız?

selçuk_23;
Oglum adına, % 98 rapor oranıyla aldık.

MPV sınıfında şuan bence en iyisi 5008, ama fiyat 74.000 tl biraz tuzlu..

Üst Alt