@
hemofili
Aşağıdaki adımları bir an önce yapın ve icra dairesine mirasın reddi yönünde dava açıldığını, icranın bu sebeple durdurulması gerektiğini ifade edin.
Dediğiniz gibi reddi mirasın zamanaşımı 3 aydır. Bu süre mirasçı olunduğunun öğrenilmesinden itibaren başlar. Bununla birlikte miras borca batık ise ve bu durumu yeni öğrenmişseniz o halde bunu öğrendiğinizden itibaren sonra başlar.
(ikamet ettiğiniz yer mahkemeyi belirler.) ........... SULH HUKUK MAHKEMESİ SAYIN HAKİMLİĞİNE
DAVACI: (Buraya adınızı ve soy adınızı ardından da TC kimlik numaranızı yazınız.)
(Buraya resmi ikametgah adresinizi yazınız.)
DAVALI: Hasımsız. (Çekişmesiz yargı yani davalı olmadığı için hasımsız yazmalısınız.)
KONU: Mirasın reddi talebimin sayın mahkemenize sunulmasından ibarettir.
AÇIKLAMALAR:
1- Babam ........... tarihinde vefat etmiştir. (eğer vefat tarihini geç öğrendiyseniz onu da ayrıca yazınız).
2- Babam yani muris, çok tutumlu bir insan değildi. Sağ iken yapmış olduğu birçok harcamaları neticesinde fazlasıyla borcu bulunduğunu .................. tarihinde öğrendim. Bugüne kadar da ilişkimiz sınırlı idi, kendisi ile görüşmezdim. ........ zamandır da kendisini görmedim. Aramızda bir aile ilişkisi de olmadı.
3- Borç tutarının malvarlığını aşacak seviyede olması nedeniyle işbu borçtan yasal olarak sorumlu olmamak adına mirasın reddini talep etme zorunluluğum hâsıl olmuştur.
HUKUKİ NEDENLER: Medeni Kanun, Hukuk Muhakemeleri Kanunu ve ilgili diğer bütün mevzuat hükümleri.
HUKUKİ DELİLLER: Nüfus kaydı, tanık beyanları, sair deliller ve her türlü yasal delil.
NETİCE ve TALEP: Yukarıda açıklamış olduğum nedenler nazarında muris olan Babamın bırakmış bulunduğu mirasın reddine ilişkin sayın mahkemenize sunmuş olduğum talebimin kabulüne karar verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim. (Buraya davayı açmayı düşündüğünüz tarihi atınız.)
Davacı
(isim-soyisim)