Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Refakatçı kartı sadece engelli yanında olunca mı geçerli?

dua

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
0
iyi günler.ben refakatçı kartı çıkarınca kartı her kullandığımda engelli yakınım yanımda olmak zorunda mı..onsuz biryere gidince kullanabilecekmiyim.birde bulunduğumumuz şehirde hala uygulama başlamamış.bu durumda ne yapmalıyız.

Yanında refakatçi olmadanda kullanabilirsin prosüdür bilgi geç işliyorsa ondandır şikayet hakkınızı kullanın

Bu konuyu çok merak ediyorum kesin bilgi var mı? Refakatçi kartı hasta olmadan da kullanılıyor mu?

Bu cevap için tepkide alabiliirm fakat kullanamazsınız, o kart size refakat ettiğiniz için verillmekte.Diğer zamanlarda ücret ödersiniz...Yaşadığım ilde bu konu yaşanmış hasta veya engelli yakını yanında kişi olmadan kartı kulanmış ve kartı iptal edilmiş.

peki refakatçı hastasını hastaneye yatırdıysa ne olacak

yatan hastayı ölüm yatagından mı kaldıracak böyle şey olamaz

Çıkan yönetmeliği okursanız cevabı alırsınız zaten ;)

sarı kanarya 72;
Arkadaş seninki popülist yaklaşımdan farksız. Oradan - buraya refekatçi kartı ile dolaşan kişinin hastanede hastası olduğunu, hastaya refekat ettiğini nereden bileceksin?

sarı kanarya 72;

hastayı ölüm yatağından kaldırmayacak, ücretini ödeyecek ve seyahat edecek, adı üstünde REFAKATÇI kartı, refakat ettiğinde geçerli olur, yalnız binmeye kalkarsan kartın iptal olur, böyle bir durumda şoförle tartışmaya girmeyin , şoför tutanak tutar ve kartın kullanıma kapatılır.

Soruyu kendin için yazmışsın sonra değiştirerek cevap aramaya çalışmışsın benide yanılttın rahatsız olan sensen refakatçisiz kullanabilirsin ama kartını başkasına veripte o kullanıyorsa suçtur cezası vardır kazazade benim kartım refakatçili tek kullanabiliyorum sorun olmuyor

bilge adam refakatli kart senin üzerine ise hasta sen isen tekte kullanırsın fakat her kim olur ise kart çıkarılan kişi harici tek başına kullanamaz kulanıldıgında karta el konulur hiç bir şekilde hastama gidiyorum diyerek kullanılamaz kendimizi kandırmayalım hasta yok iken öyle olur ise okartı herkes kullanır hatta kiraya bile verilir okart sadece hastanın kullanımına verilmiş birkart hasta kişi yok ise kesinlik ,ile birbaşkası yakını tek kullanamaz kartı elinizden alırlar

Üst Alt