Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Referandum sonrası elde edilen bir hak var mı?

garraro

Üye
Konular
53
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar referandum sonucunda şuana kadar engellilere yönelik ne gibi pozitif ayrımcılıklar sağlandı?
bilgisi olan arkadaşlar varsa lütfen bizi de aydınlatsın.
ben yaşadığım şehirde hala kaldırımlarda sandalyem ile rahat bir şekilde gezemiyorum,hala bazı kamu kurum ve kuruluşlarına giremiyorum,hala aracıma otopark sorunumu çözemedim...
yetmez ama EVET çiler aydınlatın bizi lütfen...

ampül patlak :) aydınlatma geçici olarak servis dışı arkadaşim:D

ben birşey görmedim aynı tas aynı hamam saede sorlaştırma devam ülkemiz kalkınacak hakkımız dan verdiklerimizle

ben yaşadığım şehirde hala kaldırımlarda sandalyem ile rahat bir şekilde gezemiyorum,hala bazı kamu kurum ve kuruluşlarına giremiyorum,hala aracıma otopark sorunumu çözemedim...
yetmez ama EVET çiler aydınlatın bizi lütfen...

Anayasa değişikliklerinin bunları çözmesi zaten söz konusu değildi ki. Böyle bir beklentiye neden girdiniz?

Ne getireceğine dair daha önce tartışmıştık malum: http://www.engelliler.biz/forum/ayr...kolay-bir-soru-evet-mi-hayir-mi-tartisma.html
Şimdi bu kazanımların hayata geçmesi için yasaların çıkması lazım...

[FONT=Arial]Anayasa değişikliğinin oylanacağı oy kullanma işleminde göme engellilere yönelik bir düzenleme yok[/FONT]
[FONT=Arial]Engelli hakları Anayasa güvencesine alınıyor![/FONT]
[FONT=Arial]İktidar partisi seçmenlerden “evet” oyu isterken kullandığı en önemli düzenlemelerden birinin de “engellilerin haklarının güvenceye alındığı” iddiası var. Bu iddiaya karşın referandumda oy kullanacak “görme engelliler” için oy pusulalarında bir düzenleme yok. [/FONT]
[FONT=Arial]Kabartma yazılı oy pusulası olmayacak[/FONT]
[FONT=Arial]
7ZB_gorme_engelliler_alfabe.jpg

12 Eylül’de oy kullanacak olan “görme engelliler” için “kabartma yazılı oy pusulaları” olması gerekirken bu uygulama oylama işleminde hayata geçmeyecek. Bu durumda “görme engelli” yurttaşların nasıl oy kullanacakları ise belirsiz [/FONT]

neden bir beklentiye girmiyelim sizce?

2005 yılından beri kaldırımlar ve çevre düzenlemesiyle ilgili kanun olmasına rağmen uygulamayan ülkemizde, yeni kanunlar çıksa dahi uygulanmaz arkadaşlar.Burası Türkiye artık bu siyasilerin boş vaatlerine kanmayalımmmm...

Üst Alt