Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rehabilitasyon merkezinde kalmak engelli maaşı almaya mani mi?

lvnt_20

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
rehabilitasyona gitmek engelli maaşı almaya engel mi orada ikamet etmek

lvnt_20

Vakıf kesmek isteyebilir ama biliniz ki haksız bir uygulamadır. Önceden örneği cezaevi şeklinde bulunmaktadır. Eğer böyle bir şey olursa itiraz edin. Kabul edilecektir. Kesilen aylığın haksızlığına ilişkin Kamu Denetçiliği Kurumunun kararına şuradan ulaşabilirsiniz.

beni yanlış anladınız kısa süreliğine geldim ben buraya 2 ay için ekpss kursu için ikametkahımı almadım yani adres değiştirmedim nüfusta adresim aynı ben kaldığım kurumdan kısa süre içün o adreste kalacağımı bildiren bir yazı aldım ve rehberlik araştırmaya ibraz ettim ""şimdi vakıf bana senin ihtiyaçlarını rehabilitasyon merkezi karşılıyor deyip kesebilir mi ki karşılamıyor netice de kalcam bir yatak ve yemek harici bütün giderlerim bana ait ulaşım haberleşme giyim kuşam eğlence eğer böyle denirse benim sosyal hayatım kısıtlanmış olmuyor mu

@lvnt_20
[FONT=sans-serif]""şimdi vakıf bana senin ihtiyaçlarını rehabilitasyon merkezi karşılıyor deyip kesebilir mi ki karşılamıyor netice de kalcam bir yatak ve yemek harici bütün giderlerim bana ait ulaşım haberleşme giyim kuşam eğlence eğer böyle denirse benim sosyal hayatım kısıtlanmış olmuyor mu[/FONT]

[FONT=sans-serif]rehabilitasyon merkezleri bu riski göz alamaz kontrolde orda görülürseniz tutanak tutulur.kaldı kı rm ler genelde hasta değil müşteri olarak görür gelenlerı ve kaydı yapar gelen kişilerden dolayı devletten para alırlar müşterileri kaybetmemek içinde servis çıkarırlar.size yeme ve barınma saglayacaklarmış bedava yapmazlar kayıt yapmak zorundalar kalanlar için ne kadarda izinli gelmış olsanızda maaşınız kesılır.sadece şanslı olursanız o 2 aylık sürede gerek normal adresınıze gereksede rm ye kontrol edılmezse bişi olmaya bilir ama dediğim gibi rm risk almış duruma gırer[/FONT]
Soru 44: Huzurevinde veya herhangi bir bakım merkezinde kalıp harçlık alan kişiler 2022 sayılı Kanun kapsamındaki aylıklardan faydalanabilir mi?
Hayır faydalanamaz.

Önceden örneği cezaevi şeklinde bulunmaktadır.
cezaevındekının adresı mecburu değişiklik rm ler farklı aynı şey değil.

hallettik biz o mevzuyu rm ye kayıtlı 2022 maaşı alan çok muş 180 tane öğrencileri varmış yarıdan fazlası maaş alıyormuş yani biz de gidip geleceğiz ailemin evinden yani kesmek için bir gerekçe kalmadı biz orda kalcaz sanıyorduk ama kalmayacağız yani

Soru 44: Huzurevinde veya herhangi bir bakım merkezinde kalıp harçlık alan kişiler 2022 sayılı Kanun kapsamındaki aylıklardan faydalanabilir mi?
[FONT=sans-serif]Hayır faydalanamaz.
[/FONT]

Devletin uygulaması ve ne dediği belli. Cezaevindeki vatandaş için de alamazsın diyordu. Huzurevinde kalmaya mecbur kalmışsa pekala itiraz edilebilir.

Üst Alt