Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rehabilitasyon merkezinin fizik tedavi bölümünden yaralanabilir miyim?

oz_nur

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba. ben bedensel engelliyim. rehabilitasyon merkezinin fizik tedavi bölümünden yararlanmak için bir kuruma başvurdum. ben aynı zamanda çalışıyorum. ssk lıyım. daha önce böyle bir şeyle karşılaşmadıklarını bu yüzden bunu rehberliğe soralım dediler
.milli eğitim müdürlüğünde toplantıda dile getirmişler ve bakanlığa sorulacak diye bana geri döndüler. bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi? bakanlıktan kısa sürede cevap geleceğini zannetmiyorum. yararlanabiliyorsam neler yapmak gerekiyor?
bilenler cevap yazarsa sevinirim.

rehabilitasyon merkezlerindeki fizyoterapiden faydalananların tamamı zihinsel engelli+fiziksel engelli bireyler. büyük ihtimal olumlu bir cevap çıkmayacaktır, yine de bakanlıktan gelecek net cevabı beklemek lazım.

yılbaşında çıkan bir yasayla sadece bedensel engeli olanlarda yararlanabiliyormuş. ama yasada açık bir yer varmış ildeki rehberlikler yaş sınırı koyabiliyorlarmış. bizim burda yaş sınırı 30.ben yaş sınırının altındayım. buna sevindim ama bu sefer benim çalışan sigortalı olmam mesele oldu. hala haber bekliyorum. umarım çok uzun sürmez. oğretmen_20 açıklamanız içinde teşekkür ederim.

ben bu konuda gerekli açıklmayı aldım sizlerlede paylaşıyorum. sigortalı çalışan olduğum için özel dal merkezlerinde tedavi olabilirmişim. cevabın gelmesi biraz zaman aldı ama sonunda bir açıklama geldi.

kızım 1 yaşından beridir bir özel eğitim rehabilitasyon merkezinde fizyoterapi görüyor.raporuda fizik tedavi alamlıdır şeklinde.2 yaşındada bireyasel eğitime başlayacak az kaldı

Üst Alt