Raporum aşağıdaki gibidir. Dosya eklemeyi beceremedim. world kayıtlı bu kadar yapabildim.
T.C.
NAMIK KEMAL ÜNİVPRSİrBSİ
ARAŞTIRMA ve UYGULAMA HASTANESİ
UYKIJ BOZUKLUKLARI MERKEZİ
Hor|ama, tanıklı apne ve gündüz aşırı uyku hali yakınma|arı olan hastaya spontön gece uykusu ile Alice 6
polisomnograf ile video monitorizasyonu eşliğinde, solunum ve yüzeyel bacak EMG kaydı ile tüm gece polisomnografi
yapıldı, kaytlar AASM 2016 v2,3 Skorlama kurallarına göre manüe| olarak skorlandı.
Te§t saat 22:24:52'de başladı, 435.3 dakika süreyle kayıt alındıve saat 05;40;10'de sonlandırıldı. Uyku etkinliği o/o g0,6
bulundu.
Uyku esnasında pozisyon ve uyku evresinden bağımsız sürekli olarak yüksek şiddette horlama kaydedildi.
Uykunun solunumsal olaylar ile ilişkili olarak biyoelektriksel ve davranışsal arousallar l|e ileri derecede fragmante olduğu
izlendi, Aurosal indeksi 40.1 olarak tespit edildi. Uyku evrelerinin dağı|ımı incelendiğinde REM uykusunun ve nonREM
derin uykunun azaldığı dikkati çekti. Uyku esnasında solunumsal olaylar ile ilgili olarak her iki bacakta cJa l,2lsaat
sıklığında miyoklonik aktivite artışı dikkat çekti. i.t li,,; i|,;.: ıi.i.(
Uyku süresince 137 adet solunumsal olayın o|uştuğu, solunumsa| olayların 86 tanesinin obst4[..!çtf,Epnş,0
tanesinin mikst apne, 0 tanesinin santral apne ve 51 tanesinin hipopne olduğu izlendi, En uzun apne süresi 22.5
saniye olarak saptandı, Apne hipopne indeksi 20.9 Solunum Sıkıntısı İndeksi RDI= 20.9 buıundu. ,]:-,:ii'iı ı;,i, lJ{
Solunumsal olaylarının süpin pozisyonda be|irgin derecede arttığı dikkat çekmiştir (AHİsueın: 34.0, AHİsığ van;
0.0 , AHİıoı van: 0,0). Solunumsal olaylarının REM evresinde belirgin derecede arttığı dikkat çekmiştir (ğH,İnt_ıı.: 51.6,
AHİıonnşxi 14.2). Uyanıklık oksihemoglobin satürasyonu o/o93 olan hastanın gece boyunca ortalama
.1ışı|rçqqE]pbln
satürasyonu o/o93, minimum oksihemoglobin satürasyonu ise 0/o79 olarak bulundu. Gecenin o/o2.8'slnda,,g.lçş!Jçn
satürasyonunun ğ/o90'ın altında seyrettiğigörüldü. Oksijen desaturasyon indeksi 21.9 bulundu ı.:j., .,.:..:.._,
Uykuda kalp sinüs ritminde, hızı ( -142 atım/dakika) arasında seyretmiş, ortalama dakikada kalp hızı 74.Ç00,,olarak
ölçülmüştür, i.ı:,lı:iiİi\.|ı,ı;ı; i5iı
:iı.; $lJl *şİ 2"l
SONUC:
Eu bulgular hastada REM bağımlı ağır dereceli obstrüktif uyku apne sendromu varlığını göstermektedi[; ,.