Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rem bağımlı ağır dereceli obstrüktif uyku apne sendromu rapor oranı..?

PAKREP

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Engelli İndirimi için, 23.06.2020 tarihinde Kırklareli Devlet Hastanesine Uyku Apnesi için Nöroloji doktoruna gittim. Raporumda "REM BAĞIMLI AĞIR DERECELİ OBSTRÜKTİF UYKU APNE SENDROMU" yazıyor. Doktor raporu 1 yıllık veriyoruz dedi. Onlara öyle bildirmişler.

Sorum Şu olacak,
Bu hastalıktan kaç puan alırım?
Raporun 1 yıl olması doğru mudur?
Eğer rapor süresi yanlış ise ne yapmam gerekir?

Bu konu ile ilgili bilgilerinizi paylaşır mısınız.

Öncelikle geçmiş olsun uyku apnesi genelde süresiz veriliyor bende yeni aldım %35 ahi değeri 41 yazıyor sizin kaç bana oranı göğüs hastalıkları uzmanı vermiş

MI 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tevfik bey,

Solunumsal olayların süpin pozisyonda belirgin derecede arttığı dikkat çekmiştir. (AHİ-SÜPİN-34,0 AHİ -SAĞ YAN-0,0, AHİ-SOL YAN-0,0;
Solunumsal olayların REM evresinde belirgin derecede arttığı dikkat çekmiştir. (AHİ-REM-61,6, AHİNONREM-14,2) DİYE YAZIYOR. BUNDAN %35 Oran alabilirmiyim.

Teşekkürler,

Rem uykusu %35 yazıyor ama bu yeterli olmaz başka rahatsızlığınız varmı birde heyetlerdeki kararlar çok farklı çıkabiliyor en mantıklı olanı heyete girip sonucu görmek olur Rabbim şifalar versin inşallah
1f4ef50133e6fea936824e8917d640ec.jpg

MI 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba,

Öncelikle geçmiş olsun. Uyku apnesinde ahi değeriniz 35 ve üzeri olduğunda 35 rapor alıyorsunuz fakat, raporunuz neden 1 yıllık oldu onu önce çözmelisiniz. Uyku apnesinde rapor sürekli veriliyor normal şartlarda, değişiklik mi oldu mevzuatta acaba ?

Bilginiz için teşekkür ederim. Tansiyondan %10 aldım. Uyku apnesinde de %35 verir ise oranı tutturuyorum. Sıkıntı Uyku apnesi raporu 1 yıl süreli, Ona nasıl kime itiraz edebilirim.

PAKREP

Raporunuz çıktıktan sanıyorum 15 gün içinde itiraz hakkınız var. İtirazınızı İl sağlık müdürlüğüne giderek yapıyorsunuz, yeni bir hastaneye sevk yapılıyor ve her bölüm yeniden değerlendirilir.

Rapor oranlarını birebir yönetmeliğe göre vermiyorlar sanırım, misal otoimmum hepatitten (kronik bir karaciğer hastalığı olmasına rağmen ) 30 beklerken 15 aldım,tip 2 diyabetten de 20 beklerken 28 verdiler, kaynak neresi tam olarak bilmiyorum inanın

Sn. Engelsiz

Bugün raporumu aldım. Uyku apnesi için Göğüs hastalıkları %15 vermiş, şöyle yazıyor.HI skoru20,9 olan raporu mevcut sigara+FM : SS Doğal SPO2:96 SFTPandemi nedeniyl SFT yapılmadı. Göğüs Hastalıkları açısından orta OSAS, % 15 malüldür. yazıyor, Nöroloji Dr. ise Göğüs hastalıkları görüşü uygundur yazmış. Dahiliye %10 hipertansiyon vermiş. Toplamda %24 oran almışım. Ben Kırklareli İL sağlık müdürlüğüne itiraz dilekçemi verdim. Yukarıdaki resmi gazetede REM UYKUSU DAVRANAIŞ BOZUKLUĞU %35 oran yazıyor. Benim uyku apnem raporunda ise "REM BAĞIMLI AĞIR DERECELİ OBSTRÜKTİF UYKU APNE SENDROMU" yazıyor. Sizin yorum ve görüşlerinize ihtiyacım var inanın bütün moralim alt üst oldu. Benim itirazımdan dolayı Şimdi ise Lüleburgaz Devlet hst. göndereceklermiş, ben o gün yine tüm dr. larımı görüneceğim, yoksa uyku apnesi sorunu olan bölümleremi gireceğim. Yardımlarınızı beklerim.

Raporum aşağıdaki gibidir. Dosya eklemeyi beceremedim. world kayıtlı bu kadar yapabildim.

T.C.
NAMIK KEMAL ÜNİVPRSİrBSİ
ARAŞTIRMA ve UYGULAMA HASTANESİ
UYKIJ BOZUKLUKLARI MERKEZİ
Hor|ama, tanıklı apne ve gündüz aşırı uyku hali yakınma|arı olan hastaya spontön gece uykusu ile Alice 6
polisomnograf ile video monitorizasyonu eşliğinde, solunum ve yüzeyel bacak EMG kaydı ile tüm gece polisomnografi
yapıldı, kaytlar AASM 2016 v2,3 Skorlama kurallarına göre manüe| olarak skorlandı.
Te§t saat 22:24:52'de başladı, 435.3 dakika süreyle kayıt alındıve saat 05;40;10'de sonlandırıldı. Uyku etkinliği o/o g0,6
bulundu.
Uyku esnasında pozisyon ve uyku evresinden bağımsız sürekli olarak yüksek şiddette horlama kaydedildi.
Uykunun solunumsal olaylar ile ilişkili olarak biyoelektriksel ve davranışsal arousallar l|e ileri derecede fragmante olduğu
izlendi, Aurosal indeksi 40.1 olarak tespit edildi. Uyku evrelerinin dağı|ımı incelendiğinde REM uykusunun ve nonREM
derin uykunun azaldığı dikkati çekti. Uyku esnasında solunumsal olaylar ile ilgili olarak her iki bacakta cJa l,2lsaat
sıklığında miyoklonik aktivite artışı dikkat çekti. i.t li,,; i|,;.: ıi.i.(
Uyku süresince 137 adet solunumsal olayın o|uştuğu, solunumsa| olayların 86 tanesinin obst4[..!çtf,Epnş,0
tanesinin mikst apne, 0 tanesinin santral apne ve 51 tanesinin hipopne olduğu izlendi, En uzun apne süresi 22.5
saniye olarak saptandı, Apne hipopne indeksi 20.9 Solunum Sıkıntısı İndeksi RDI= 20.9 buıundu. ,]:-,:ii'iı ı;,i, lJ{
Solunumsal olaylarının süpin pozisyonda be|irgin derecede arttığı dikkat çekmiştir (AHİsueın: 34.0, AHİsığ van;
0.0 , AHİıoı van: 0,0). Solunumsal olaylarının REM evresinde belirgin derecede arttığı dikkat çekmiştir (ğH,İnt_ıı.: 51.6,
AHİıonnşxi 14.2). Uyanıklık oksihemoglobin satürasyonu o/o93 olan hastanın gece boyunca ortalama :eek:.1ışı|rçqqE]pbln
satürasyonu o/o93, minimum oksihemoglobin satürasyonu ise 0/o79 olarak bulundu. Gecenin o/o2.8'slnda,,g.lçş!Jçn
satürasyonunun ğ/o90'ın altında seyrettiğigörüldü. Oksijen desaturasyon indeksi 21.9 bulundu ı.:j., .,.:..:.._,
Uykuda kalp sinüs ritminde, hızı ( -142 atım/dakika) arasında seyretmiş, ortalama dakikada kalp hızı 74.Ç00,,olarak
ölçülmüştür, i.ı:,lı:iiİi\.|ı,ı;ı; i5iı
:iı.; $lJl *şİ 2"l
SONUC:
Eu bulgular hastada REM bağımlı ağır dereceli obstrüktif uyku apne sendromu varlığını göstermektedi[; ,.

Merhaba Kelebek hn.

Bu konuda yorumunuza ihtiyacım var. Destek ve bilgi konusunda yardımlarınızı beklerim.

Bugün raporumu aldım. Uyku apnesi için Göğüs hastalıkları %15 vermiş, şöyle yazıyor.HI skoru20,9 olan raporu mevcut sigara+FM : SS Doğal SPO2:96 SFTPandemi nedeniyl SFT yapılmadı. Göğüs Hastalıkları açısından orta OSAS, % 15 malüldür. yazıyor, Nöroloji Dr. ise Göğüs hastalıkları görüşü uygundur yazmış. Dahiliye %10 hipertansiyon vermiş. Toplamda %24 oran almışım. Ben Kırklareli İL sağlık müdürlüğüne itiraz dilekçemi verdim. Yukarıdaki resmi gazetede REM UYKUSU DAVRANAIŞ BOZUKLUĞU %35 oran yazıyor. Benim uyku apnem raporunda ise "REM BAĞIMLI AĞIR DERECELİ OBSTRÜKTİF UYKU APNE SENDROMU" yazıyor. Sizin yorum ve görüşlerinize ihtiyacım var inanın bütün moralim alt üst oldu. Benim itirazımdan dolayı Şimdi ise Lüleburgaz Devlet hst. göndereceklermiş, ben o gün yine tüm dr. larımı görüneceğim, yoksa uyku apnesi sorunu olan bölümleremi gireceğim. Yardımlarınızı beklerim.

Raporum aşağıdaki gibidir. Dosya eklemeyi beceremedim. world kayıtlı bu kadar yapabildim.

T.C.
NAMIK KEMAL ÜNİVPRSİrBSİ
ARAŞTIRMA ve UYGULAMA HASTANESİ
UYKIJ BOZUKLUKLARI MERKEZİ
Hor|ama, tanıklı apne ve gündüz aşırı uyku hali yakınma|arı olan hastaya spontön gece uykusu ile Alice 6
polisomnograf ile video monitorizasyonu eşliğinde, solunum ve yüzeyel bacak EMG kaydı ile tüm gece polisomnografi
yapıldı, kaytlar AASM 2016 v2,3 Skorlama kurallarına göre manüe| olarak skorlandı.
Te§t saat 22:24:52'de başladı, 435.3 dakika süreyle kayıt alındıve saat 05;40;10'de sonlandırıldı. Uyku etkinliği o/o g0,6
bulundu.
Uyku esnasında pozisyon ve uyku evresinden bağımsız sürekli olarak yüksek şiddette horlama kaydedildi.
Uykunun solunumsal olaylar ile ilişkili olarak biyoelektriksel ve davranışsal arousallar l|e ileri derecede fragmante olduğu
izlendi, Aurosal indeksi 40.1 olarak tespit edildi. Uyku evrelerinin dağı|ımı incelendiğinde REM uykusunun ve nonREM
derin uykunun azaldığı dikkati çekti. Uyku esnasında solunumsal olaylar ile ilgili olarak her iki bacakta cJa l,2lsaat
sıklığında miyoklonik aktivite artışı dikkat çekti. i.t li,,; i|,;.: ıi.i.(
Uyku süresince 137 adet solunumsal olayın o|uştuğu, solunumsa| olayların 86 tanesinin obst4[..!çtf,Epnş,0
tanesinin mikst apne, 0 tanesinin santral apne ve 51 tanesinin hipopne olduğu izlendi, En uzun apne süresi 22.5
saniye olarak saptandı, Apne hipopne indeksi 20.9 Solunum Sıkıntısı İndeksi RDI= 20.9 buıundu. ,]:-,:ii'iı ı;,i, lJ{
Solunumsal olaylarının süpin pozisyonda be|irgin derecede arttığı dikkat çekmiştir (AHİsueın: 34.0, AHİsığ van;
0.0 , AHİıoı van: 0,0). Solunumsal olaylarının REM evresinde belirgin derecede arttığı dikkat çekmiştir (ğH,İnt_ıı.: 51.6,
AHİıonnşxi 14.2). Uyanıklık oksihemoglobin satürasyonu o/o93 olan hastanın gece boyunca ortalama .1ışı|rçqqE]pbln
satürasyonu o/o93, minimum oksihemoglobin satürasyonu ise 0/o79 olarak bulundu. Gecenin o/o2.8'slnda,,g.lçş!Jçn
satürasyonunun ğ/o90'ın altında seyrettiğigörüldü. Oksijen desaturasyon indeksi 21.9 bulundu ı.:j., .,.:..:.._,
Uykuda kalp sinüs ritminde, hızı ( -142 atım/dakika) arasında seyretmiş, ortalama dakikada kalp hızı 74.Ç00,,olarak
ölçülmüştür, i.ı:,lı:iiİi\.|ı,ı;ı; i5iı
:iı.; $lJl *şİ 2"l
SONUC:
Eu bulgular hastada REM bağımlı ağır dereceli obstrüktif uyku apne sendromu varlığını göstermektedi[; ,.

Üst Alt