Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Remisyondaki hastalık için yüzde kaç oran alabilirim?

necrp

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İyi Günler Arkadaşlar,

bundan yaklaşık 15-16 yıl önce non-hodgkin lenfoma hastalığı geçirmiştim. açıkcası şuan hastalığın etkisi devam etmediği için hiç düşünmemiştim ama remisyonda olan hastalara da rapor verildiğini öğrendim bugün.

askerlikte de lazım olduğu için tedavi olduğum hastaneye tedavi süreçlerimi içeren raporları almak için gittim ama 1999 daki depremde hepsinin imha olduğunu söylediler. ama beni tedavi eden doktor hala orada görev yapıp beni hatırladığı için bu hastalığı geçirdiğimi yazan bir belge verebileceğini söyledi..

sizce ben özürlü raporu alabilir miyim? şuan kamu bankasında çalışmaktayım ve eğer bu raporu alırsam pek çok açıdan işime yarayacak.

mevzuata baktım hastalığımla alakalı %40 oranında özür raporu verilebiliyor, fakat benim 15 yıl önce bu hastalığı hangi evrede geçirdiğimi nasıl ispatlayabilirim. bilgisi olan varsa çok memnun olurum. şimdiden teşekkürler.

sakatlık oranı cetveli'ne göre geçirmiş olduğunuz hastalığa verilen oranlar:

Lenfomalar:
a. Hodgkin Lenfoma:
1-Evre I-II remisyonda (Remisyon sonrası 5. yıla kadar) : % 20
2-Evre I-II remisyonda (Remisyon sonrası 5. yıldan sonra) : % 10
3-Evre III-IV remisyonda: % 40
4-Remisyona girmeyen veya tedavi sürecinde olan) : % 80

b. Non-Hodgkin Lenfoma:
1-Düşük dereceli remisyonda (Remisyon sonrası 5. yıla kadar): % 20
2-Düşük dereceli remisyonda (Remisyon sonrası 5. yıldan sonra): % 10
3-Düşük dereceli remisyona girmeyen veya tedavi sürecinde olan: % 70
4-Orta veya yüksek dereceli remisyonda : % 40
6- Orta veya yüksek dereceli remisyona girmeyen veya tedavi sürecinde olan: % 80

Doktorunuz size yardımcı olursa hastalığı geçirdiğinizi ispat edersiniz belki.. Elinizde hiç bir rapor hiçbir belge yokken zor ispat etmek..

Bunun bugün ölçülebilmesi mümkün değil sanırım? Doktorunuz ne diyor bu konuda?

Üst Alt