selo46;
Sayın selo46,
Ben eşime almak için capture, 500L, auris, i30 ve bir kaç markayı daha inceledim.
Capture ve 500L yeni modeller olarak göz doldurmasına, şık durmasına, donanım olarak da iyi gözükmesine rağmen kalite olarak beni tatmin etmedi.
Yurtdışındaki tanınmış araba inceleme sitelerine baktığımda Capture ve 500L için 2,5-3 yıldız verilmiş. Eleştiriler de malzemenin kalitesi ve motorlarının çok zayıf kalması nedeniyle. Pek çok yerde motor çekişlerinin çok sıkıntılı olduğundan bahsedilmiş. Ayrıca içi de biraz dar geldi bana.
Neredeyse aynı fiyata, hatta daha ucuza toyota ve hyundai olduğu için benim tercihim o tarafa kaydı. Aynı inceleme siteleri bu modeller için 4-4,5 yıldız vermişler hep...
Ben Toyota Auris'in Premium (en dolu olan) benzinli modelini anahtar teslim 65.000TL'ye aldım. 5 ayrı modeli var.. En ucuzu 40 küsürden başlıyor. Üst modellerinde anahtarsız çalıştırma, park yardımı falan her şey var. Esasen, donanım olarak I30 daha dolu ve fiyatı da biraz daha ucuz. Ancak Toyota'nın yıllardır elinde tuttuğu dünya çapında "müşteri memnuniyetinde lider olma" ünvanı tercihimi auris'e yöneltti. Oğlumun kullandığı 2002 model bir corolla HB var ve araba hala taş gibi...
Elbette araba işi biraz zevk, biraz da kısmet işidir. Ben arabanın görüntüsünden daha çok teknik özelliklerine bakarım. Capture ve 500L modellerinin teknik olarak en büyük avantajı yakıtı neredeyse koklayarak yakmaları. Ama bunu yaparken de motor gücünden feragat ediyorlar. Çok fazla kilometre yapmadığım için yakıt meselesi benim için önemli değil.