Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Renk körlüğü ve gece körlüğü için hangi oranda rapor alabilirim?

diledim

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben hem renk körüyüm hemde gece körüyüm nasıl rapor alabilirim yüzdsi? ve bu raporun bana faydas ne olur aydınlatırmısınız

merhaba arkadaşım
gece körlüğü tavuk karası diye bilinir renk körlüğünden bildiğim kadarıyla çok fazla rapor alamazsın ama gece körlüğünden hiç almasan %60-65 civarı bir rapor alırsın benim arkadaşımda gece körüydü 7 sene önce %70 raporu vardı sana faydası eğer çalışıyorsan vergi indirimi alırsın çalışmıyorsan 2022 maaşı yani engelli maaşı alabilirsin

öncelikle tşk ederim ama rapor nasıl alabilirm devlet hastanesindenmi yol gösterirseniz

gece körlüğü için %60-65 rapor mu? ben gece körlüğü olduğu halde %46yı zorlan aldım...
şimdi gitsem onuda vermezler belkide 5yıl önce almıştım... Rapor verme olayı çok değişik benden %80daa iyi gören adamlar bile %70-%80rapor almışlar ben valla şaşırıyorum bu rapor olayına oran kendi kafalarına göre tayin ediyorlar...

Ben de tip1 diyebetliyim. Renk körlüğüm de var ama gece körlüğü nasıl bir rahatsızlık arkadaşlar? Nasıl belirtileri var?

benim sağ gözüm görmüyor ve %32 rapor verildi, ehliyetim akşam saat 6'dan sonra araba kullanmama izin vermiyor fakat bu kanunlar tek gözüm gördüğü halde gece çalıştırılmama izin veriyor anlamak zor doğrusu...

ben geçen sene gece körlüğünden aldım raporu %40 zor verdiler

Üst Alt